Masz swoje specjalne miejsce gdzie kwiaty kwitną cały rok.
Ja rozumiem że masz Słonkogród ale nie rozumiem jednego....
Jak można opóźnić kwitnienie lilii ?
Też bym tak chciała

Mączniak, to grzyb lubiący duże wahania temperatur, Grażynko.kogra pisze: moje marcinki nie chorują, za to mają mączniaka floksy.
Tyle, że teraz już ich tylko zetnę u podstawy i spalę.
W zeszłym roku nie miałam mączniaka na niczym a w tym znów się pojawił.
Sama nie wiem od czego to zależy.

Miło jest spoglądać na odwieczny cykl przyrody, na te pory roku, co wydobywają z naszej natury to co najpiękniejsze, szkoda, że mnie już w dużej części omija ta przyjemność, być w centrum tego procesu
 Miło jest spoglądać na odwieczny cykl przyrody, na te pory roku, co wydobywają z naszej natury to co najpiękniejsze, szkoda, że mnie już w dużej części omija ta przyjemność, być w centrum tego procesu  , jednak jestem dobrej myśli, że nie długo znów będę taplał się w tym zielonym zwariowanym świecie
, jednak jestem dobrej myśli, że nie długo znów będę taplał się w tym zielonym zwariowanym świecie 

za miłe słowa.
 za miłe słowa. 

,trzeba się uzbroić w cierpliwość.A może w Twojej oranżerii stanie się cud i w przyszłym roku zakwitnie;masz tam tak dogodne warunki...
 ,trzeba się uzbroić w cierpliwość.A może w Twojej oranżerii stanie się cud i w przyszłym roku zakwitnie;masz tam tak dogodne warunki...  

- za wiele czekania.
  - za wiele czekania.