A Phal. equestris na razie kwitnie a później... keiki
Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Penang Girl trochę inaczej wychodzi na zdjęciach niż w rzeczywistości. A equestris może puści keiki po kwitnieniu, ale na razie ciągle puszcza jakieś pączuszki mimo słabych korzeni. Kwiaty są mało trwałe, każdy trzyma się kilka dni, po czym przekwita.Anusska pisze:Ładna Phal. Penang GirlAle mi się zdaje, czy ma trochę kolorki cieplejsze niż na prawdę?
A Phal. equestris na razie kwitnie a później... keiki![]()
- Storczykowa

Penang girl dzisiaj ładnie pachniał. Lueddemaniana puszcza nowy korzonek. Bellinie zżółkł najstarszy liść. Ciągle nie ma pędzika. Pędzik Vandy podrósł. Jednej z sadzonek equestrisa rośnie nowy korzonek. Nowa wiotka Vanda jeszcze nie zesztywniała, nie puszcza też korzonkó, a przydałyby jej się. Vascostylis puszcza 2 korzonki. Na razie jest mało pędzików na Phalaenopsis, bo zaledwie 3.
- Storczykowa

Cieszę się
.
Jego kwiatuszek ma ok. 4,5-5 cm, jest cudnie ubarwiony, w dzień pachnie, ale na razie nie tak mocno jak pachniał Liodoro. Pędzik jest niestety ułamany na końcu, więc po przekwitnięciu tego kwiatka będę musiała czekać na nowy pęd, mam nadzieję, że kiedyś się pojawi. Bellina swój zrzuciła od razu po przekwitnięciu, ale dotąd nic nie puściła oprócz korzeni i liści.
Jego kwiatuszek ma ok. 4,5-5 cm, jest cudnie ubarwiony, w dzień pachnie, ale na razie nie tak mocno jak pachniał Liodoro. Pędzik jest niestety ułamany na końcu, więc po przekwitnięciu tego kwiatka będę musiała czekać na nowy pęd, mam nadzieję, że kiedyś się pojawi. Bellina swój zrzuciła od razu po przekwitnięciu, ale dotąd nic nie puściła oprócz korzeni i liści.
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Penang girl przecudny jest ! No i Equestris oczywiście też, ale jego kwiaty już widywałam na zdjęciach a tego penanga jeszcze nie więc nim się zachwycam bardziej 
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa

Jest cudowny
. Mam nadzieję, że będzie długo kwitł.
Na razie nie ma nowych pędzików. Ten na Vandzie rośnie. Tej nowej chyba nieco zesztywniały 2 najwyższe liście. Phalaenopsis rosną dobrze. Dzisiaj byłam w praktikerze i LM, ale nic nie kupiłam. W LM był fajny biały z pomarańczową warżką, ale w końcu go nie kupiłam. Szukałam małych przezroczystych doniczek (takich 9 lub 10 cm) na keiki pink panthera i penang girl, ale były same wielkie jak na Cymbidia.
Na razie nie ma nowych pędzików. Ten na Vandzie rośnie. Tej nowej chyba nieco zesztywniały 2 najwyższe liście. Phalaenopsis rosną dobrze. Dzisiaj byłam w praktikerze i LM, ale nic nie kupiłam. W LM był fajny biały z pomarańczową warżką, ale w końcu go nie kupiłam. Szukałam małych przezroczystych doniczek (takich 9 lub 10 cm) na keiki pink panthera i penang girl, ale były same wielkie jak na Cymbidia.
- Storczykowa

- Storczykowa

- Storczykowa

Poszukam na all, ale raczej wątpię, by mi pozwolili na doniczki z internetu. Pewnie będę musiała czekać na wystawę :/ . W LM były same wielkie jak na Cymbidia, albo takie z podłożem w środku, ale to były 15 cm, a ja potrzebuję 9,10 cm. 15 w sumie też, dla tych przerośniętych Phal., które nie mieszczą się już w zwykłe.Beatrice pisze:Jak ci się za mocno nie spieszy to zamów na al, chyba były od 1,5 do chyba 6,00 za sztukę. Wydaje mi się to dość tanio, jak zamówisz kilka u jednego sprzedawcy to dopłacisz coś około 8 zł za przesyłkę.
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ja doniczki pokupowałam na allegro i e-sklepach. w żadnym markecie nie spotkałam. w obi jedynie koszyczki (chociaż z etykiety przeznaczone na coś zupełnie innego - jako osłona dla cebulowych
)
Pozdrawiam, Justyna
- Storczykowa