3-maj się...
Warmińskie klimaty Agnieszki
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
x_P-42
- Agniesia
- 500p

- Od: 31 sie 2009, o 01:46
Sylweste u mnie już nic do obfocenia nie ma, ale jeszcze się pochwalę - też mi grzyb wyrósł, co prawda tylko pieczarka, ale za to na środku podwórka
aha, fotosik strajkuje! więc na razie bez zdjęc.
Monia, trochę uporządkuję dziki bez, z tyłu i od lewej strony posadzę jakiegoś chojaka, wysokiego i w miarę szczupłego, żeby wjazdu nie zagradzał - może skyrocket, dośc szybko rośnie. jakieś pnącze (klematisa) puszczę od strony prawej, niech się splata z bzem, może przed nim jakieś coś płożące, np. jałowiec "winter blue". mam taki stary, metalowy, zardzewiały nocnik, z dwoma uszami, w sam raz jako doniczka, coś kwitnącego posadzę, postawię na studni. kolorystykę planuję - róż, bordo, fiolet, niebieski. to tak na początek. najpierw muszę zwalczyc pole pokrzyw, rosnących za bzem, i pociągnę kącik w prawo, oraz za studnię. czekam już z niecierpliwością na wiosnę, żeby uzbrojona w opryskiwacz z roundappem wyjśc i walczyc z zielskiem.
a póki co, zrobiłam kolejny napad na zaprzyjaźniony ogród, nacięłam gałązek różnych iglaków, spróbuję pobawic się w szkółkarza, hi hi hi!
Polu strasznie dziś u mnie wieje, dzieci chore
, mogę tylko siedziec i marzyc oraz planowac, a cebule czekają na posadzenie
widełki mają nieplanowany, acz przymusowy urlop 
idę czaple pogonic, przyleciała cwaniara na staw, na darmowy lanczyk

aha, fotosik strajkuje! więc na razie bez zdjęc.
Monia, trochę uporządkuję dziki bez, z tyłu i od lewej strony posadzę jakiegoś chojaka, wysokiego i w miarę szczupłego, żeby wjazdu nie zagradzał - może skyrocket, dośc szybko rośnie. jakieś pnącze (klematisa) puszczę od strony prawej, niech się splata z bzem, może przed nim jakieś coś płożące, np. jałowiec "winter blue". mam taki stary, metalowy, zardzewiały nocnik, z dwoma uszami, w sam raz jako doniczka, coś kwitnącego posadzę, postawię na studni. kolorystykę planuję - róż, bordo, fiolet, niebieski. to tak na początek. najpierw muszę zwalczyc pole pokrzyw, rosnących za bzem, i pociągnę kącik w prawo, oraz za studnię. czekam już z niecierpliwością na wiosnę, żeby uzbrojona w opryskiwacz z roundappem wyjśc i walczyc z zielskiem.
a póki co, zrobiłam kolejny napad na zaprzyjaźniony ogród, nacięłam gałązek różnych iglaków, spróbuję pobawic się w szkółkarza, hi hi hi!
Polu strasznie dziś u mnie wieje, dzieci chore
idę czaple pogonic, przyleciała cwaniara na staw, na darmowy lanczyk
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
-
x-d-a
- Agniesia
- 500p

zasadniczo lubię wszystkie kolory, ale lubię też stonowane kompozycje, a tu mi akurat takie barwy się widzą. zobaczymy, co z tych moich planów wyjdzie, mam kilka zimowych miesięcy na dopracowanie szczegółów, nie tylko studziennej kompozycji.Monia68 pisze:Zapowiada się ciekawieLubię te kolory w ogrodzie
Powodzenia z czaplą!!
czapla płochliwa jest bardzo, wiec wystarczy krzyknąc i ucieka, ale bezczelna przełokrutnie. tyle, ze już powinna była sobie dawno odleciec, jakiś zabłąkany egzemplarz się ostał!
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Agnieszko, współczuję Ci choroby dzieci. bo wiem co to znaczy. Bieganie i spełnianie kolejnych zachcianek, wciskanie lekarstw itd.
Ale my dzielne kobiety się nie poddajemy
Ja ostatnio w ramcah klonowania swojego czasu zostałam wybrana na przewodniczącą Rady Rodziców w szkole
No i jeszcze Cię pocieszę, że każdy ma swoją czaplę. Dostałam od sąsiadki mojej ulubionej rybki do oczka. Pies wyjada im całą karmę i tylko patrzeć jak nauczy się nurkować
Pozdrawiam ciepło
Ale my dzielne kobiety się nie poddajemy
No i jeszcze Cię pocieszę, że każdy ma swoją czaplę. Dostałam od sąsiadki mojej ulubionej rybki do oczka. Pies wyjada im całą karmę i tylko patrzeć jak nauczy się nurkować
Pozdrawiam ciepło
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj..dziękuję ślicznie za komentarz:))Miło mi..
Masz cudowny teren ..teraz tylko przez jesień i zimę zrób sobie plan ..mniej więcej..co byś chciała zrobić i do dzieła...Naturalne oczko wodne już masz..jest wprost wymarzone...tylko obsadzić je roślinami wodnymi i tymi które nadają się nad zbiorniki wodne..będzie ślicznie...Przed tobą dużo pracy ale efekty będą pewnie imponujące:))
Pozdrawiam..
Masz cudowny teren ..teraz tylko przez jesień i zimę zrób sobie plan ..mniej więcej..co byś chciała zrobić i do dzieła...Naturalne oczko wodne już masz..jest wprost wymarzone...tylko obsadzić je roślinami wodnymi i tymi które nadają się nad zbiorniki wodne..będzie ślicznie...Przed tobą dużo pracy ale efekty będą pewnie imponujące:))
Pozdrawiam..
Agnieszko czapla płochliwa
, ostatnimi czasy wrzaski na nią nie działają trzeba się wysilić i odegnać wprost ze stawu
i oczywiście z chwilkę postać wtedy odleci ,inaczej zatoczy koło i wróci .
Plany co do zagospodarowania swojego otoczenia masz bardzo ciekawe , będę Ci kibicowała i trzymała kciuki coby się powiodły
.
To masz teraz nie ciekawie , dzieciaczki chore
radzisz sobie 
Buziaki
Plany co do zagospodarowania swojego otoczenia masz bardzo ciekawe , będę Ci kibicowała i trzymała kciuki coby się powiodły
To masz teraz nie ciekawie , dzieciaczki chore
Buziaki
-
dawidbanan
- ---
- Agniesia
- 500p

Dawid, w jednej chwili pisaliśmy do siebie! u mnie zimno.... brrr i mglisto...
pzdr. Agnieszka
-
dawidbanan
- ---