jak ogród?
Ogród Moni cz.2
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nareszcie dopisała pogoda i udało nam się nieco popracować w ogrodzie. Przesadziliśmy dwa drzewa, wsadziłam kilka róż, piwonii i iglaków. Aż żal, że nadeszła jesień, choć we wczorajszym słońcu można było napawać się urokami złota na drzewach.
Nasz dąb przybrał złote i brązowe barwy - pięknie wygląda
:

kwiaty wciąż kwitną - głównie zimowity i dalie, bo róże zostały zjedzone przez sarny
Sarenki pochłonęły również bodziszki i kilka host :o

Nasz dąb przybrał złote i brązowe barwy - pięknie wygląda

kwiaty wciąż kwitną - głównie zimowity i dalie, bo róże zostały zjedzone przez sarny

-
sterlizja36
- 500p

- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Wspaniałe zimowity!Takie pełne to mi się ostatnio marzą
,jednak kaska musi pójśc na inne cele
.Na skalniaku u ciebie również kolorowo,wpaniałe lewizje,nawet białą udało ci się dorwać!
Jak tam budowa?Okna już masz przed zimą wstawione?
Ja już mieszkam we własnym domku,jeszcze jak cyganie
,ale powolutku zaczyna przypominać dom.
Ja już mieszkam we własnym domku,jeszcze jak cyganie
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- Alania

Witaj, Ewuniu, okna na razie mamy w lukarnach z przodu i z tyłu:sterlizja36 pisze:Wspaniałe zimowity!Takie pełne to mi się ostatnio marzą,jednak kaska musi pójśc na inne cele
.Na skalniaku u ciebie również kolorowo,wpaniałe lewizje,nawet białą udało ci się dorwać!
Ja już mieszkam we własnym domku,jeszcze jak cyganie,ale powolutku zaczyna przypominać dom.

teraz musimy zrobić małe poprawki w dolnych oknach i można będzie je wstawić
nie wiem, czy zdążymy przed zimą, czy dopiero wiosną, bo doskwiera nam brak czasu i funduszy
-
sterlizja36
- 500p

- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Czyli te same problemy u wzystkich budujących
.Gdyby nie ta ograniczająca kasa i ciągłe poprawki po budowlańcach to byłoby wspaniale!Dobrze byłoby zamknąć budowę przed zimą.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- mateola
- 200p

- Od: 20 kwie 2008, o 12:47
Witaj 
Przepiękne róże
Imponujący ogród, który konsekwentnie powstaje zgodnie z wizją.
I kapitalny piesek.
Z róż urzekły mnie: Elfe, Augusta Louise, Marie Curie, Concerto - i wiele innych, których nazwy błąkają mi sie gdzieś w pamięci... Możesz podpowiedzieć, gdzie można je kupić wysyłkowo, (oprócz szkółki R., bo ją już znam?)
Przepiękne róże
I kapitalny piesek.
Z róż urzekły mnie: Elfe, Augusta Louise, Marie Curie, Concerto - i wiele innych, których nazwy błąkają mi sie gdzieś w pamięci... Możesz podpowiedzieć, gdzie można je kupić wysyłkowo, (oprócz szkółki R., bo ją już znam?)
Pozdrawiam - Małgosia
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow,dąb posadzony,dom postawiony, syn jest :P :P
Moni mnie też zawsze zastanawiają tzw.fachowcy.Na jakiej zasadzie oni działają,że bardzo rzadko klient jest zadowolony.To chyba rodzaj zabawy w kotka i myszkę.Mój mąż i ja jesteśmy z zawodu "budowlańcami"on były praktyk, ja teoretyk.I praktycznie wszystkie rzeczy robił sam ponieważ po wynajętych zawsze poprawiał.Nie pojmuję dlaczego mogą wyrabiać sobie dobrą opinię na "zachodzie".Bo u nas to oni ustalają ceny i to niemałe i nie mogą powiedzieć jaka płaca taka praca.No, ale to nie temat na tutaj
Czytam,że nadal sarenki stołują się u Ciebie w ogrodzie :P skalniak zapowiada się ciekawie.Ja jakoś nie "czuję"potrzeby chociaż na moich nieużytkach pewnie by się nadał.Jeszcze nie dojrzałam
Moni mnie też zawsze zastanawiają tzw.fachowcy.Na jakiej zasadzie oni działają,że bardzo rzadko klient jest zadowolony.To chyba rodzaj zabawy w kotka i myszkę.Mój mąż i ja jesteśmy z zawodu "budowlańcami"on były praktyk, ja teoretyk.I praktycznie wszystkie rzeczy robił sam ponieważ po wynajętych zawsze poprawiał.Nie pojmuję dlaczego mogą wyrabiać sobie dobrą opinię na "zachodzie".Bo u nas to oni ustalają ceny i to niemałe i nie mogą powiedzieć jaka płaca taka praca.No, ale to nie temat na tutaj
Czytam,że nadal sarenki stołują się u Ciebie w ogrodzie :P skalniak zapowiada się ciekawie.Ja jakoś nie "czuję"potrzeby chociaż na moich nieużytkach pewnie by się nadał.Jeszcze nie dojrzałam
- Alania

witajmateola pisze:Witaj
Przepiękne róże![]()
I kapitalny piesek.