Na samo dno dołka wlewam gnojówkę z pokrzywy.która została mi jeszcze w sporych ilościach,a zrobić z nia coś muszę,będzie użyźniała glebę w dolnych partiach...
Ogródkowe rozmaitości.
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gorzatko nie jest takie proste w małych ogródkach wkopać parę róż,trzeba znaleźć miejsce,którego tak naprawdę nie ma
Mam nadzieję ,że jutro zdołam zadołować dwie róże,ale biorąc pod uwagę ile to trwa...
Na samo dno dołka wlewam gnojówkę z pokrzywy.która została mi jeszcze w sporych ilościach,a zrobić z nia coś muszę,będzie użyźniała glebę w dolnych partiach...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gnojówkę - na kompost
Róże może nie zgniją przez 48 godzin w wodzie, ale mogą się udusić. Lepiej już chyba wsadzić je do donicy lub wiaderka, nie masz wtedy stresu, że Cię czas pogania. Bo w donicy mogą nawet miesiąc czekać na sposobność
Róże może nie zgniją przez 48 godzin w wodzie, ale mogą się udusić. Lepiej już chyba wsadzić je do donicy lub wiaderka, nie masz wtedy stresu, że Cię czas pogania. Bo w donicy mogą nawet miesiąc czekać na sposobność
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Alionuszka

Cieszę się ,że opis moich działań może być przydatny u Ciebie Grażka ,tylko jest jeden problem,po wlaniu litra gnojówki na same dno dołu,musiałam przynajmniej godzinę poczekać aż ona wsiąknie w tą "skałę "gagawi pisze:Oooo, jaki pomysł mi podsunęłaś, bo ja właśnie nie wiedziałam, co zrobic z gnojówką z pokrzywy, ha...pójdzie pod Rhapsody in Blue![]()
Tą białą pnąca koniecznie musisz rozmnożyć, jest niesamowita
Biała róża przebarwia się na róż i kwitnie do samych mrozów ,a nawet dłużej...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka

Przeczytałam...i w te pędy poleciałam szukać wielkiej donicy w ciemnicybishop pisze:Gnojówkę - na kompost![]()
A na kompost leję miksturę o uroczym zapachu,ale za wiele też nie mogę,bo w bliskiej odległości od kompostownika rosną kwiaty, o dziwo
Madziu mam jeszcze nie wkopane róże z wiosny,postanowiłam ,że przed zimą muszę wszystko zadołować,choćby się waliło...muszę i już ;:96mag pisze:Mogą nawet i do wiosny... tak potraktowane były u mnie chyba nawet ładniejsze od tych sadzonych jesienią. A więc chyba jednak masochistkibishop pisze: . Bo w donicy mogą nawet miesiąc czekać na sposobność
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka

U nas na szczęście nie lało i udało mi się posadzić tylko jedną różę,pochylona wśród boltoni ,omżynu i powojników,tak się to odbywa ,gdy areał małyoliwka pisze:Widzę że i ty sadzisz![]()
Moje przyszły dziś, zdołałam tylko posadzić 3, kolejne 3 zadołowane.
Może jutro....jak nie bedzie lało.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- gagawi

- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Magdziu - chyba rozgryzłaś zagadkę
Wygląda zupełnie jak Swany
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.79146
Nela- a chcesz Rhapsody in Blue?- mam jedną w zapasie
Ja chcę Swany, koniecznie znajdź miejsce na ukorzenienie- jesteś w tym guru
Wygląda zupełnie jak Swany
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.79146
Nela- a chcesz Rhapsody in Blue?- mam jedną w zapasie
Ja chcę Swany, koniecznie znajdź miejsce na ukorzenienie- jesteś w tym guru
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- Alionuszka

Madziu i Grażynko rzeczywiście róża Z HMF bardzo podobna do mojej,ale w opisie jest do 70 cm wys.,a moja ma 2-3m.
Tak chcę Rhapsody ,chyba będę musiała stworzyć ogród kaskadowy jedyne wyjście...
Dominiko szkoda,że jej nie wzięłaś,bo jest piękna,pachnąca i nie tak wysoka 2m ,tak przynajmniej opisują w różnych źródłach.A każdego roku szkoda dla róż pnących,u mnie dopiero po trzech latach kwitną jak powinny.W każdym razie,gdy zakwitnie oglądaj do woli
Tak chcę Rhapsody ,chyba będę musiała stworzyć ogród kaskadowy jedyne wyjście...
Dominiko szkoda,że jej nie wzięłaś,bo jest piękna,pachnąca i nie tak wysoka 2m ,tak przynajmniej opisują w różnych źródłach.A każdego roku szkoda dla róż pnących,u mnie dopiero po trzech latach kwitną jak powinny.W każdym razie,gdy zakwitnie oglądaj do woli
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości