Moje marzenie - maniusika - cz.1
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniuśka
Widzę że robicie ogrodzenie czy ta biała to chryzantem na zdjęciu pierwsze zdjęcie to chyba nie milin
to Sandewilla jak mnie oczy nie mylą jeszcze dużo kwiatów ci kwitnie
ale już od wtorku będzie się schładzać coraz to będzie chłodniej a tu jeszcze troszkę roboty
do zrobienia na działce
pozdrawiam
Widzę że robicie ogrodzenie czy ta biała to chryzantem na zdjęciu pierwsze zdjęcie to chyba nie milin
to Sandewilla jak mnie oczy nie mylą jeszcze dużo kwiatów ci kwitnie
ale już od wtorku będzie się schładzać coraz to będzie chłodniej a tu jeszcze troszkę roboty
do zrobienia na działce
pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
milin jest przy brzozie,chciały ją wykopac ale nie dałam i mam ładna podpórkę , chryzantemy białe mam wcześniejsze o innych ,które dopiero maja pąki , część rumowiska juz skasowałam na rampie zrobiłam skalniak ale nietypowy , zięć usuwał ziemie łyżką od dziwigu i powstały nierówne wgłębienia z których robie oddzielne skalniaki . zobaczę jak to będzie wyglądac abym tylko nie musiała poprawiać .. natomiast w ogródku przydomowym trzeba dodać z wywrotkę ziemi aby wyrównać przy fudamentach więc sadzic będę dopiero na wiosnę ..dzisiaj muszę zrobić robatkę na ciemierniki ,mam dostac od znajomej z nk. czerwony . wreszcie ja będę je miała ,nie wiem czemu ale w naszych ogrodniczych nie ma 
a tak wygląda mój wiciokrzew co roku podcinany .. muszę wycinać niektóre pędy bo rośnie mi szeroko jak nie daje wysoko ..

a tak wygląda mój wiciokrzew co roku podcinany .. muszę wycinać niektóre pędy bo rośnie mi szeroko jak nie daje wysoko ..
- maryla-56_56

- maniusika

na razie za sucho i koniec z grzybami a jak sa to robaczywe ..ale dzisiaj pada całą noc i jeszcze teraz to może znowu sie pokażą aby tylko ciepło było , mam już uduszonych na pierogi i do sosiku 4 litrowe pojemniki oraz 6 litrów marnowanych i z kilo mrozonych ,teraz jak sie pokazą to będę suszyc bo zaczyna się polic w piecu ,rozkładam ich na wszystkich kaloryferach i na wigilię i do kapusty starczy jeszcze dzieciom rozdaje ,bo domownicy nie bardzo przepadaja za grzybami w kapuscie ..
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
kuknęłam dziś do Ciebie, przeglądnęłam kilka stron...
Bardzo urzekł mnie wiciokrzew, śliczny. Kupiłam w czerwcu takiego samego -jeśli chodzi o odmianę, akurat pojechałam z dziećmi na dwa tygodnie do sanatorium, a po powrocie zamiast burzy kwiatów zastałam marne łodygi z zaschniętymi pąkami i białym nalotem na lisciach, pewnie to mączniak.
I tak zniszczyło to dziadostwo niemal cała sadzonkę, wszystkie liscie zaschły i opadły, teraz odbija na nowo, ale pojedyncze liście gdzieniegdzie, poza tym sterczące łodygi?
Jest jakis sposób na taką śliczną roślinkę jak u Ciebie???
pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie
kuknęłam dziś do Ciebie, przeglądnęłam kilka stron...
Bardzo urzekł mnie wiciokrzew, śliczny. Kupiłam w czerwcu takiego samego -jeśli chodzi o odmianę, akurat pojechałam z dziećmi na dwa tygodnie do sanatorium, a po powrocie zamiast burzy kwiatów zastałam marne łodygi z zaschniętymi pąkami i białym nalotem na lisciach, pewnie to mączniak.
I tak zniszczyło to dziadostwo niemal cała sadzonkę, wszystkie liscie zaschły i opadły, teraz odbija na nowo, ale pojedyncze liście gdzieniegdzie, poza tym sterczące łodygi?
Jest jakis sposób na taką śliczną roślinkę jak u Ciebie???
pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie
- maryla-56_56

- maniusika

motylki i u mnie rosną od dzieciństwa , same się rozsiewają zostawiam tylko tam gdzienie przeszkadzają ..siedze pod lipką i tworze nowe rabaty .. nawet na doniczki znalazłam sposób , użyłam ich zamiast kamieni ..

zrobiłam już rabatkę i wrzosowisko ..

zrobiłam miejsce na ciemierniki , mam dostac czerwony .. zielony już wsadzony

zrobiłam już rabatkę i wrzosowisko ..

zrobiłam miejsce na ciemierniki , mam dostac czerwony .. zielony już wsadzony
- maryla-56_56

- maryla-56_56