Maryna.
Ogród Oli - na działce budowlanej cz.3
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
_oleander_. Wreszcie ktoś uczciwie podmuchał i we Wrocławiu popadało. To chyba pierwszy porządny deszcz od dwóch miesięcy. Wczułaś się w nasze potrzeby deszczowe. Dzięki Ci za to, no ale przecież Ty już zaadoptowana na dolnoślązaczkę więc chyba będziesz nam dalej sprzyjać

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Krysiu tak całkiem szczera nie byłam , zostawiłam sobie trochę deszczu .
Dziś mam dzień odpoczynku , nawet gdyby była słoneczna pogoda nic bym nie zrobiła.
Gnaty mnie bolą po wczorajszym
Krysiu czy zdążyłaś powsadzać swoje zdobycze , czy już Ci wszystko deszczyk podlewa
Maryniu cały czas myślę jak i do Ciebie dolecieć , ale się nie martw na ten rok już koniec z wyjazdami
Basiu cieszę się bardzo z deszczyku , chyba z 2 miesiące nie padało.
Obecny deszczyk jest drobniutki , co jakiś czas przerywany , woda ładnie wsiąka.
Muszę zrobić sobie harmonogram prac aby wykorzystać nawilżone podłoże.
Dziś mam dzień odpoczynku , nawet gdyby była słoneczna pogoda nic bym nie zrobiła.
Gnaty mnie bolą po wczorajszym
Krysiu czy zdążyłaś powsadzać swoje zdobycze , czy już Ci wszystko deszczyk podlewa
Maryniu cały czas myślę jak i do Ciebie dolecieć , ale się nie martw na ten rok już koniec z wyjazdami
Basiu cieszę się bardzo z deszczyku , chyba z 2 miesiące nie padało.
Obecny deszczyk jest drobniutki , co jakiś czas przerywany , woda ładnie wsiąka.
Muszę zrobić sobie harmonogram prac aby wykorzystać nawilżone podłoże.
-
x-d-a
_oleander_, dmuchnij mocniej, bo do Sobótki deszczyk jeszcze nie dotarł i ja od wczoraj mam włączone zraszacze...
Jest tak piekielnie sucho, ze niektóre roślinki całkiem oklapły, a żarnowiec wziął i usechł
po prostu! Jestem zła, że niczego nie zauważyłam, a teraz chyba już jest za pózno...
Znalazłam takie oto zdjątko, na którym widniejesz w pełnej krasie w towarzystwie Ani i Grzesia

Jest tak piekielnie sucho, ze niektóre roślinki całkiem oklapły, a żarnowiec wziął i usechł
Znalazłam takie oto zdjątko, na którym widniejesz w pełnej krasie w towarzystwie Ani i Grzesia

- MagdaMisia

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Wszystkie cebulki które przywiozłam sadzi się teraz .
One dobrze zimują i kwitną wiosna.Tietelea wypuszcza liście jesienią jak szafirki.Można ja w ostrą zimę nakryć gałązkami.
Mogę wyszukać zdjęcia i pokazać jak poszczególne roślinki wyglądają.
Dalu dzięki za zdjęcie.
Magdo możesz żałować , że nie byłaś na wspaniałym spotkaniu.
One dobrze zimują i kwitną wiosna.Tietelea wypuszcza liście jesienią jak szafirki.Można ja w ostrą zimę nakryć gałązkami.
Mogę wyszukać zdjęcia i pokazać jak poszczególne roślinki wyglądają.
Dalu dzięki za zdjęcie.
Magdo możesz żałować , że nie byłaś na wspaniałym spotkaniu.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witaj _oleander_. Jednak słabo dmuchałaś wczoraj, gdyż nocny deszczyk okazało się tylko zrosił ziemię, pod drzewami było zupełnie sucho. Dziś byłam na działce i wszystkie roślinki sobotnie posadziłam. Zdążyłam dojechać o 18 do domu i dopiero zaczęło padać. Pomimo tego, że solidnie polałam wszystkie posadzone roślinki deszcz się bardzo przyda. 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.