Moje zielone cztery kąty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

magdala pisze: A mi po wyliczeniach wyszło ,żeś Ty młódka jeszcze ....I w takim właśnie
wieku kobiety powinny się zatrzymywać :ani młodsze , ani starsze :wink:
A ja słyszałam, że życie zaczyna się po czterdziestce :roll: :lol:
magdala

Post »

gorzata76 pisze:
magdala pisze: A mi po wyliczeniach wyszło ,żeś Ty młódka jeszcze ....I w takim właśnie
wieku kobiety powinny się zatrzymywać :ani młodsze , ani starsze :wink:
A ja słyszałam, że życie zaczyna się po czterdziestce :roll: :lol:
To bujda jest niestety :wink: Jakiś czterdziestolatek wymyślił tę "maksymę" na pociechę chyba...
Ale cóż zrobić - trzeba w to wierzyć i żyć najlepiej jak się umie (po 40 , po 50 , po 60 ........)

A wiecie co - ostatnio moje 9-letnie dziecię strasznie zwraca uwagę na to ,że osoby nie najmłodsze
pozwalają sobie na dobrodziejstwa cywilizacji zarezerwowane jakoby tylko dla "młodych i pięknych" :?
Np. ze sportowego odbajerowanego samochodu wysiada pani około lat 50 ,a moje dziecię mówi :
"zobacz jaka pani wysiada z takiego samochodu", tak samo zareagowała na panią
jeszcze starszą jeżdżącą po naszym mieście na nowoczesnym skuterze ( babcia jest naprawdę genialna !!).
Mój dziewiętnastoletni chrześniak też dziwił się parę lat temu ,że umiem obsługiwać komputer
(miałam wtedy 36 lat!) .

Zaznaczam ,że moje dzieci wychowywane są w duchu tolerancji (przynajmniej się staram)
i nie mają dla nich wartości np. metki na ubraniach :wink:

Takie spostrzeżenia muszą wynikać więc chyba z obserwacji ,z rozmów z innymi dziećmi .
Ze stereotypu. Po naszych ścieżkach rowerowych jezdzi coraz więcej ludzi 50,60 -letnich : na rolkach-
jeżdżą pięknie- widać ,że są to byli łyżwiarze. Teraz już mniej się za nimi oglądają ,ale na początku
to budzili taką sensację ....
Podsumowując : straszne jest to ,że polska Babcia ma prawo jedynie pchać wózek z wnukiem...
Tak widzi się starsze osoby u nas. I to jest przykre .
Ale ja już mam plany : za kilkanaście (może) lat będę Babcią nowej generacji :P :P

Gorzato ,a więc to chyba prawda :życie zaczyna się po czterdziestce!! :P
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Madziu, ja bym do tego nie przypisywała jakiejś specjalnej teorii. 9-letnie dzieci się dziwią, że takie stare trzydziestoletnie, to jeszcze żyją ;-) przecież to są dzieci, chcą wszystko ładować do swoich szufladek prostego systemu wartości ;-) - dlatego też zauważą kazdą nietypowość w wyglądzie czy zachowaniu. To taki odruch pewnie jeszcze pierwotny, żeby zarejestrować kazdą odmienność, bo ta informacja jest potrzebna do przetrwania ;-)

To nic złego, o ile nie jest negatywnie wartościowane ( bo jednak przyznasz, że pani w wieku balzakowskim na skuterze, to nie jest codzienny widok ;-) . w końcu stereotypy budujemy sobie po to, że lepiej i bezpieczniej się z nimi czujemy, co za tym idzie, łamanie stereotypów trochę musi potrwać...

Czasy się zmieniają, wystarczy porównać sie z własną babcią, gdy miała te trzydzieści - czterdzieści lat i widać jak na dłoni, ile się zmieniło ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
magdala

Post »

100krotka pisze:Madziu, ja bym do tego nie przypisywała jakiejś specjalnej teorii. 9-letnie dzieci się dziwią, że takie stare trzydziestoletnie, to jeszcze żyją ;-)
100krotko , no fakt ;:112 ,przypomniało mi się jak w podstawówce ,gdy byłam w pierwszej klasie ,
ósmoklasiści z "sypniętym " wąsem wydawali mi się tacy dorośli :wink:

Co do skuterowej babci - przyznam się ,że też się uśmiechnęłam na jej widok ,ale
jednocześnie podziwiałam ,że nie boi się takich uśmieszków...

Stereotypy są trudne do pokonania- jaka ja byłam zła na siebie ,że do ślubu nie zrobiłam sobie sama bukietu,
bo Mama przekonała mnie ,że tak nie wypada ,albo ,że nie zdecydowaliśmy się jechać do Kościoła sami
(pan młody za kierownicą) ,bo Parę Młodą powinien ktoś wiezć ....(najlepiej wynajętym autem).
No i wiózł nas kolega ...do Kościoła ,ale już po ślubie , jak zobaczyłam samochód mojego męża
(musicie wiedzieć ,ze był to mój ukochany ,stary ,czerwony "Garbus") cały w białych kokardkach,
to nie wytrzymałam i wracaliśmy sami...
Ależ się rozmarzyłam ......
magdala

Post »

Gorzata milczy od wtorku rano ....... :roll: :shock:
Małgorzatoooooooo.....................................!!
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tort piecze :-)

Albo myśli...

A w moim znaku Waga
i ona niech rozważy
gdzie mój pojedzie bagaż
i co się jeszcze zdarzy...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, że pod moją nieobecność poważne rozważania się tu pojawiły :wink:
No tak... siła wieku :lol:
Ja tylko na chwileczkę, bo zaraz do przedszkola lecę :wink: a tytułem usprawiedliwienia:

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimno, więc i nieogródkowo się jakoś zrobiło... dzięki czemu i kasa lepiej się portfela trzyma :lol:
Książka, kanapa i herbatka, zamiennie z igłą i nitką zdominowały dzień wczorajszy... i tak już do wiosny... oprócz codziennych obowiązków, oczywiście :wink:
Liście lecą... jedyny pożytek, że zasłonią trochę moje miejsce na trawnik :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I sezon grzewczy zaczęliśmy...

100krotko, widzę, że niskie masz mniemanie o moich talentach kulinarnych - poniekąd słusznie :wink: ale nie, nie piekę tortu z wyprzedzeniem (żeby mieć czas na dojście do wprawy :roll: ), nie upiekę go w ogóle, bo nie jestem fanką tortów, no, chyba że takich lekkich, śmietanowo - truskawkowych albo jagodowych... ale to nie sezon. Będzie zwykłe ciacho pt. "Wiewióreczka" i skromne przyjęcie... bo i co tu fetować... :lol:
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, u mnie też sezon grzewczy za pasem :(
Pieniądze z rachunków za wodę na podlewanie ogródka pójdą na gaz.
Całe szczęście, że okres "podlewaniowy" nie łączy się z grzewczym, bo musiałabym chyba wyprzedać się z roślin, zamiast na nie wydawać ;)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

gorzata76 pisze:
100krotko, widzę, że niskie masz mniemanie o moich talentach kulinarnych - poniekąd słusznie :wink: ale nie, nie piekę tortu z wyprzedzeniem (żeby mieć czas na dojście do wprawy :roll: ), nie upiekę go w ogóle, bo nie jestem fanką tortów, no, chyba że takich lekkich, śmietanowo - truskawkowych albo jagodowych... ale to nie sezon. Będzie zwykłe ciacho pt. "Wiewióreczka" i skromne przyjęcie... bo i co tu fetować... :lol:
kobieta jak wino...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesia pisze:
gorzata76 pisze:
kobieta jak wino...
Tylko z coraz większym trudem wciskam się do butelki :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

:lol: :lol: :lol:

A jakie to jest ciasto wiewiórkowe? :roll:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jestem pocieszona, że nie tylko u mnie sezon grzewczy nastał. :evil:
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Gosiaczku Kochany!!!,
Popiołem głowę posypuję, klęczę na grochu, robię 120 pompek... dlaczego, dlatego że Cię nie posłuchałam i wpierałam na siłę, że to "zawilec czekoladowy". Ty mi zasugerowałaś, że to cosmos czekoladowy, a ja nie i swoje powtarzałam. Jeszcze się powoływałam na Panią specjalistkę z Alleg....
Dziś ciężko (jak zawsze)pracowałam w ogródku i zabaczyłam tabliczkę pod owym kwieciem i co ;:154 ? SZOK !!! ;:111 Gały na wierzch mi wyszły, a szczena opadła. Na tabliczce pisze jak byk" COSMOS CZEKOLADOWY" ! A ja byłam na 110 % pewna, że to zawilec. Dobrze że głowy nie dałam ;:5 , wyobrażasz sobie mnie bez głowy? Bo ja nie. A jaki wstyd :oops: :oops: :oops:
Gosiaczku, uroczyście obiecuję, że od teraz nie będę się z Tobą spierać. A tak w ogóle, skąd Ty, taka młoda osoba na wszystkim się tak znasz? Encyklopedia jesteś, czy co???
Pozdrawiam serdecznie, całuje rączki, pa, pa. ;:105 ;:136 ;:166
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja? Niskie mniemanie? Cóż za nadinterpretacja! Ktoś, kto tak wyszywa, po prostu nie może nie umieć piec tortów, nawet jeśli ich nie lubi (jak to mawia mój szwagier - lubie jarzyny, ale nie na tyle, żeby je jeść :;230 ). Jeśli Ty masz cierpliwość do haftów krzyżykowych, to torty pięciowarstwowe powinnaś śmigać z pocałowaniem ręki :-)

Bardzo mi sie podobają Twoje kręte ścieżki, ale to juz wiesz :-)

A o wciskaniu sie w butelkę, to Ty kitów nie wciskaj, bo Ci sie niedawno wkleiło jedno zdjecie :-) albo nas usiłujesz nabić w butelkę, albo podkradasz ciuchy córce ;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”