I dlatego mi wpadła w oko.
Ja generalnie pasiasto- ciapkowatych nie lubię.
Mam gallica Versicolor i zupełnie mi wytarczy takiej ekstrawagancji :P
Pytałam Nelu dzisiaj jednego ogrodnika na wystawie kwiatowej i mówi że czerwony kolor zależy tylko od ilościAlionuszka pisze:Z tą imperatą,to chyba właśnie ja trafiłam na nieuczciwego sprzedawcę,bo u mnie jest zielona przez cale lato,jeszcze na domiar złego rozrasta się rozłogami korzeniowymi![]()
Mnie się podoba pierwsza róża fioletowa i Hanabi.Wiesiu jak ta pierwsza się zwie?
Hanabi była u nas w sprzedaży w jednej ze szkółek.
Magdziu i Walentynko ona faktycznie jest bardzo podobna do 'Rhapsody in Blue'. Może to jedno z jej dzieci?oliwka pisze:Też miałam podobne skojarzenia jak Mag![]()
I dlatego mi wpadła w oko.
Ja generalnie pasiasto- ciapkowatych nie lubię.
Mam gallica Versicolor i zupełnie mi wytarczy takiej ekstrawagancji :P
Agnuś, też uwielbiam ten kolor i szczególnie różyce w tym kolorze. Oto jeszczce jedna troszkę podobna wAGNESS pisze:Wiesiu różyce piękne, jak dla mnie ta z nutą pomarańczu najpiękniejsza, z wielką przyjemnością przygarnęłabym ją do swojego ogródka 8)Te, które piszesz, że już pojawiły się w sprzedaży też cudo
Grażynko, przecież róże pięknie kwitną w polskich klimacie, trochę trudniej je przechować zimą ale późniejkogra pisze:Wiesiu piękne te róże, ale nie wiem czy w naszych warunkach też tak kwitną.
Różnie z tym bywa, kiedy zmienia się klimat.
Ale kiedy zbliża się jesień, to widok każdego kwiatu cieszy.
A jak w twoim ogródku ?
Czy też już widać początek jesieni ?
Grażynko, to już opowiadam.kogra pisze:No to czekam z niecierpliwością na te twoje nowe plany.
A co to za nowy liliowiec zagości w twoim ogródku ?![]()
No i czekam na zdjątka.![]()
Ewuniu, jak ma za mało słońca to bedzie zielona. Przesadzaj jak najbardziej.gloriadei pisze:Wiesiu,
Imperatę kupiłam już wybarwioną więc jest oryginalna tylko u mnie nie chce sie wybarwiac w tym roku,
przebadałam wszystkie za i przeciw i to raczej wina cieniaMag masz rację ;)
Ma troche słońca ale najwyraźniej to dla niej za mało - będzie przesadzona!
Wspaniałe kwiaty jeżówek! Podobne do cynii. Teraz nastał chyba czas jeżówek, bo widzę coraz więcej odmian w sprzedaży.
A irysy powtarzajace kwitnienie to dla mnie nowość
Grażynko, też liczę że nie będzie pomyłki i będę miała to co planuję. Jeśli nie, to kolorki źle dobrane będą siękogra pisze:No Wiesiu.....aleś nakupiła cudności.![]()
Rzeczywiście patrząc na sadzonki można powiedzieć full wypas.![]()
Jeśli nie będzie pomyłki to jest szansa że w przyszłym roku zobaczymy ślicznotki.
I życzę Ci żeby się sprawdziło wszystko na 100%.
Magdziu, też mnie zauroczyła taka z niej ślicznotka...mag pisze:Jejku Wiesiu, jaka przepiękna hortensja, a jaka delikatna...
Alu, sprawdzę czy to prawda w przyszłym roku jak dobrze pójdzie...snowflake pisze:Wiesiu ale cudności pokazujesz... ta jeżówka iowa... ja jeszcze u nas takich różnych, wymyślnych jeżówek nie spotkałam... a sadzonki irysów rzeczywiście piękne... i fajnie etykietowaneale też zdziwiłam się z tym podwójnym kwitnieniem... to byłoby coś ale nie spotkałam się z tym jeszcze...
Ewciu, mierzyłam. Ten największy ma 25 cm długości i 20 cm średnicy. Jest piękny...gloriadei pisze:Hortensja cudo! Ile cm ma kwiatostan?![]()
![]()
Agnuś, warto je mieć bo jedna piękniejsza od dru giej. Aż ciężko się zdecydować. A ślimaczych jaj mam jużAGNESS pisze:Wiesiu hortensja przepiękna, będzie prawdziwą ozdobą ogródkaJa też planuję zakup kilku krzaczków wiosną, bo mam same ogrodowe
Całe szczęście, że odkryłaś ślimacze jaja, bo byłby prawdziwy kłopot