cmok
Ogród za borem - Danio
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danieczko nie pryskaj! .......zdejmij te liscie które ledwo sie trzymaja i spal a reszte zostaw[ lepsza asymilacja z grzybem niz wyjałowiony słabeusz zle przygotowany do zimy
].jedynie odmiany pózno i długokwitnace[ wiekszosc róz rabatowych szczególnie mieszanców herbatnich] mozna potraktowac Topsinem lub innym interwencyjnym , połowa dawki.......
cmok
cmok
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu nie chronię specjalnie karczochów. Widocznie gryzonie w mojej okolicy nie są ich smakoszami
Minismoku dziękuję za istrukcje
Moje róże już nie kwitną, więc dam sobie spokój z chemią.
Wczoraj wreszcie wykopałam mieczyki, bulwy dorodne, teraz obsychają w chacie.

Astry kwitną na całego, ale winobluszcz jakoś nie chce się zaczerwienić

Hortensja kwitnie już chyba 4 miesiąc ?

I na koniec dalia i słonecznik w podobnej tonacji

Na czarnym bzie ptaki zrobiły sobie jadłodajnię. Gdy przechodziłam obok, jeden z nich narobił mi na ramię
podobno to na szczęście.
Pozdrawiam
Minismoku dziękuję za istrukcje
Wczoraj wreszcie wykopałam mieczyki, bulwy dorodne, teraz obsychają w chacie.

Astry kwitną na całego, ale winobluszcz jakoś nie chce się zaczerwienić

Hortensja kwitnie już chyba 4 miesiąc ?

I na koniec dalia i słonecznik w podobnej tonacji

Na czarnym bzie ptaki zrobiły sobie jadłodajnię. Gdy przechodziłam obok, jeden z nich narobił mi na ramię
Pozdrawiam
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Danio

Pogoda piękna. Nie wiedziałam, że we wrześniu można na działce spotkać tyle motyli. Gustują przede wszystkim w astrach - marcinkach oraz... opadłych śliwkach

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Dorotko chyba się nie dziwisz czemu akuratnie śliwki im smakują
, paluszki lizać na wszelkie wiśniówki i śliwowice
. Ja się zastanawiam nad jednym , pszczół od wiosny do tej pory u siebie nie widziałam , w ostatnich dniach zaczęły się pojawiać w ogrodzie
, to naprawdę dziwne .
Fajne zdjęcia z motylkami
Pozdrawiam
Fajne zdjęcia z motylkami
Pozdrawiam
- Danio

Elu mój sąsiad w tym roku założył mini-pasiekę. Jestem zadowolona, bo nie mam uczulenia na pszczoły a wcześniej faktycznie zjawiały się u mnie sporadycznie, za to teraz na astrach i słonecznikach jest ich mnóstwo.
Dziś wariacje na temat słoneczników, nie wyobrażam sobie jesieni bez nich

Dziś wariacje na temat słoneczników, nie wyobrażam sobie jesieni bez nich

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danieczko
......słabośc nas dopadła
a tak chce się w tę jesień iść po........słoneczniki, astry,dalie i oczywiscie rózydła
słoneczniki wysiałam ozdobne.......wyrósł jeden[ pewnie pozostałe wyplewiłam w irysach] ale jakiiiiiiii
3m lelo!
Twoje trzymaja poziom a i kolory mają ciekawe..........
paż zeglarz jest chyba najpiekniej ubarwionym motylem.......też mi lata z koncem lata
nawet próbuje przezimować na poddaszu
cmokasy pro life
słoneczniki wysiałam ozdobne.......wyrósł jeden[ pewnie pozostałe wyplewiłam w irysach] ale jakiiiiiiii
3m lelo!
Twoje trzymaja poziom a i kolory mają ciekawe..........
paż zeglarz jest chyba najpiekniej ubarwionym motylem.......też mi lata z koncem lata
cmokasy pro life
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Danio

Madziu ptaki wyjadają nasionka przede mną. Teraz kilka zabezpieczyłam i czekam aż dojrzeją.
Aguś lubię marcinki, ale denerwują mnie ogołacające się pędy. Muszę coś wymyślić, żeby je zakryć. Czytałam, że ładnie komponują się z trawami.
Smokini infekcjami jesień się zaczyna
/parafrazując klasyków/ Na szczęście to już za nami
Słoneczniki kwitną na poprawę nastroju, motyle też pocieszające. Lubię tę porę roku, ale bez patrzenia w przyszłość.
Aguś lubię marcinki, ale denerwują mnie ogołacające się pędy. Muszę coś wymyślić, żeby je zakryć. Czytałam, że ładnie komponują się z trawami.
Smokini infekcjami jesień się zaczyna
Słoneczniki kwitną na poprawę nastroju, motyle też pocieszające. Lubię tę porę roku, ale bez patrzenia w przyszłość.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Danio

I trochę tej jeszcze złotej, a właściwie kolorowej jesieni

Sporo roślin jeszcze kwitnie, inne uwodzą nas liśćmi. Dalie mają jeszcze dużo pąków, ale nie wiem, czy zdążą rozkwitnąć przed przymrozkami. Pąkami pokryte są również chryzantemy, ale im słabe przymrozki nie szkodzą.
Zabrałam się dziś za przesadzanie bylin, bo niektóre za bardzo się rozrosły i muszę im zmienić miejsce. Zapowiadają deszcze, więc może ładnie się przyjmą.
Niestety, na dziś koniec, bo wzywają mnie obowiązki rodzicielskie - wywiadówka
, czy tylko ja tak tego nie lubię ?

Sporo roślin jeszcze kwitnie, inne uwodzą nas liśćmi. Dalie mają jeszcze dużo pąków, ale nie wiem, czy zdążą rozkwitnąć przed przymrozkami. Pąkami pokryte są również chryzantemy, ale im słabe przymrozki nie szkodzą.
Zabrałam się dziś za przesadzanie bylin, bo niektóre za bardzo się rozrosły i muszę im zmienić miejsce. Zapowiadają deszcze, więc może ładnie się przyjmą.
Niestety, na dziś koniec, bo wzywają mnie obowiązki rodzicielskie - wywiadówka
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Nie powiem bym specjalnie nie lubiła wywiadówek. Uważałam to po prostu za stratę czasu.
A teraz czekam kiedy moje dzieci same zaczną chodzić na wywiadówki swoich pociech.
Taka słodka zemsta edukacji
Na pierwszym planie pierwszego zdjęcia widzę ciekawą trawę.
Zaczynam się nimi interesować ale jestem jeszcze zielona w temacie.
Czy wiesz co to za trawka ?
A teraz czekam kiedy moje dzieci same zaczną chodzić na wywiadówki swoich pociech.
Taka słodka zemsta edukacji
Na pierwszym planie pierwszego zdjęcia widzę ciekawą trawę.
Zaczynam się nimi interesować ale jestem jeszcze zielona w temacie.
Czy wiesz co to za trawka ?
- Danio

Martuś nie wiem, czy to nie ostatnie takie kolorowe fotki, bo dziś wieczorem zanosi się na przymrozek
Mariolko ja też ostatnio coraz bardziej cenię sobie trawy. Rosną szybko, nie są zbyt wymagające, niektóre już mocno się rozrosły. Jeśli chcesz wiosną mogę się podzielić.
Ta na zdjęciu to miskant chiński, mam go drugi sezon, ale jak na razie nie kwitnie
Elu ogniki rosną bardzo szybko i wcale nie są takie wrażliwe jak czyta się w literaturze. Jedyne czego na prawdę nie lubią to przesadzania
Przyszły róże od Flasha, jutro jadę sadzić wg wskazówek smoczycy, ale nie mam ziemi pieczarkowej, czym można ją zastąpić?
Mariolko ja też ostatnio coraz bardziej cenię sobie trawy. Rosną szybko, nie są zbyt wymagające, niektóre już mocno się rozrosły. Jeśli chcesz wiosną mogę się podzielić.
Ta na zdjęciu to miskant chiński, mam go drugi sezon, ale jak na razie nie kwitnie
Elu ogniki rosną bardzo szybko i wcale nie są takie wrażliwe jak czyta się w literaturze. Jedyne czego na prawdę nie lubią to przesadzania
Przyszły róże od Flasha, jutro jadę sadzić wg wskazówek smoczycy, ale nie mam ziemi pieczarkowej, czym można ją zastąpić?
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2