Ranczo wita! Moja pierwsza działka.Lamia.
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dokładnie dziewczyny - moim zdaniem też nie ma co się męczyć z sianiem nasion kwiatów na parapety. Posiane pod folią a najlepiej w gruncie tez zdążą zakwitnąć. Może będzie to parę tygodni później jak w przypadku moich szałwii błyszczących ale będzie... ja na wiosnę planuje na obwódki dać żeniszki, szałwie, penstemony i floksy gwieździste ich rozsada zostanie posiana pod foliakiem...
- Lamia
- 500p

- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wieczorową porą 
U mnie dziś cudowna pogoda
Sprzyjało to pracom ogrodowym...
Mam już tyle wizji na wiosnę że nie wiem czy to w ogóle realne
Dziś w tesco trafiłam na fajne przeceny...
Kupiłam podkładkę pod kolana za 3,50 ,akcesoria do grilla 3 sztuki w paczce po 2 zł,tacki do wysiewu nasion po 6,50 za 4 szt.Parapety będą zajęte na wiosnę :)na pewno będą niecierpki co miała Onka i trochę śmierdziuszków bo to jeden z nielicznych kolorowych akcentów o tej porze roku u mnie na działce.
A to klika zdjęć z dzisiaj...
Zakwitła kroksomia,nie wiedziałam że tak późno kwitnie.Cebulki z Biedronki,myślałam że nie zakwitnie w tym roku....

Aster od Joluni
Motyl w stanie hibernacji
Znaleziony dziś w altanie 
Moja sucha trawa po koszeniu

U mnie dziś cudowna pogoda
Sprzyjało to pracom ogrodowym...
Mam już tyle wizji na wiosnę że nie wiem czy to w ogóle realne
Dziś w tesco trafiłam na fajne przeceny...
Kupiłam podkładkę pod kolana za 3,50 ,akcesoria do grilla 3 sztuki w paczce po 2 zł,tacki do wysiewu nasion po 6,50 za 4 szt.Parapety będą zajęte na wiosnę :)na pewno będą niecierpki co miała Onka i trochę śmierdziuszków bo to jeden z nielicznych kolorowych akcentów o tej porze roku u mnie na działce.
A to klika zdjęć z dzisiaj...
Zakwitła kroksomia,nie wiedziałam że tak późno kwitnie.Cebulki z Biedronki,myślałam że nie zakwitnie w tym roku....

Aster od Joluni
Motyl w stanie hibernacji
Moja sucha trawa po koszeniu

- Lamia
- 500p

Chciałabym włożyć do skrzynek balkonowych trochę krokusów.W związku z tym mam pytanie.
Czy trzeba je podlewać w tych skrzynkach przez okres jesienno zimowy? Czy wystarczą same opady deszczu a potem śniegu? Nie zmarzną mi w skrzynkach? Może muszę okryć? Czy ktoś podobnie eksperymentował? Proszę o radę.
Czy trzeba je podlewać w tych skrzynkach przez okres jesienno zimowy? Czy wystarczą same opady deszczu a potem śniegu? Nie zmarzną mi w skrzynkach? Może muszę okryć? Czy ktoś podobnie eksperymentował? Proszę o radę.
- MagdaMisia

Aniu nie wiem czy wiesz ale krokosmi nie musisz wykopywać na zimę. Ona się bardzo fajnie rozrasta, wystarczy ją trochę okryć na zimę.
U mnie też trawa sucha - teraz należy ją kosić nieco wyżej - jeśli w ogóle jeszcze trzeba będzie kosić. Myślę, że każda z nas ma juz sporo planów na wiosenne nasadzenia i wysiewy
U mnie też trawa sucha - teraz należy ją kosić nieco wyżej - jeśli w ogóle jeszcze trzeba będzie kosić. Myślę, że każda z nas ma juz sporo planów na wiosenne nasadzenia i wysiewy
- Lamia
- 500p

Wiem Madziu że kroksomi nie muszę wykopywać...
Jedyny pozytyw bo kwitnie marnie 
Poczatkiem pażdziernika wykopię acidanterę więc odrazu też kroksomię ponieważ wiosną będe zmieniała obrzeża rabat z plastikowych na rollbordery drewniane i nie chciałabym przez przypadek wykopać cebul lub ich uszkodzić.Jak dostanie stałe miejsce to będzie zimować
Poczatkiem pażdziernika wykopię acidanterę więc odrazu też kroksomię ponieważ wiosną będe zmieniała obrzeża rabat z plastikowych na rollbordery drewniane i nie chciałabym przez przypadek wykopać cebul lub ich uszkodzić.Jak dostanie stałe miejsce to będzie zimować
- MagdaMisia