Mój ogrodowy zakątek- Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem pod wrażeniem tej wystawy w Chorzowie :roll: no i spotkania też gratuluję.
Czekam teraz na te obiecane fotki :wink:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Początek jesiennej sesji:

Bukiet jesienny i lilia Black beauty
Obrazek Obrazek
Dalie
Obrazek Obrazek
Wisiteria i heliotrop
Obrazek Obrazek
Szałwia Luna i astry
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Mieczyki Blue Frost
Obrazek Obrazek Obrazek
Róże
Obrazek Obrazek Obrazek

Stasiu109 - wystawa była bardzo ciekawa. Sama wystawa w kapeluszu była fajna, ale oczekiwałem czegoś więcej. Podobał mi się za to kiermasz i wybór roślin. Super, że kupiłaś koronę cesarską ;)

Jolu Graj - moje tegoroczne zakupy znajdują się tutaj -->ZAKUPY
Szkoda, ze nie udało Ci się zakupić szachownic - było warto. Do tej pory nie miałem szczęścia z zakupionymi cebulami szachownic- może te będą lepsze.

Marcinie -
bardzo podobało mi się nasze spotkanie. Wiem, że było warto. Zrobiliście na mnie dobre wrażenie i mam nadzieję, ze za rok tez porobimy razem zakupy w Chorzowie :)

Ogis1 - wystawa i spotkanie tak fajnie się uzupełniły, że pozostaną mi bardzo fajne wspomnienia. Piterek kupował irysa bucharskiego i teraz ja na niego zachorowałem. cebulek było sporo do sadzenia ale się uwinąłem. Mam nadzieję, że na wiosnę będzie na czym oko zawiesić!

Ewo - co roku miałem tylko weekend na sadzenie. W tym roku był to tydzień, więc nie odczułem bólu krzyża i zmęczenia. Udało mi się stworzyć ptaka i coś jeszcze ;) Moje ulubione dzikie zwierzę :D

Anulko - wiem jak ciągnie do roślin, wtedy trudno się oprzeć i później boli kieszeń :)
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepięknie jeszcze u Ciebie na działce. Tyle kolorów, ze naprawdę jest na czym oko zawiesić.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Geniu - napiszę Ci na PW

Krzysiu - cebulki posadzone i teraz pozostaje czekać do wiosny na efekt. Mam nadzieję, ze nie będzie znacznie odbiegał od założenia.

Agnieszko -
to dopiero początek zdjęć ;)

Ogis - byłem trochę zaskoczony, ze tak wszystko jeszcze kwitnie :)
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie, no bajera. Masz jeszcze moc kwitnących roślin. Czekam na następne fotki. A pokaż gdzie posadziłeś cebulki.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Priamie,że mnie też nikt takich jesiennych bukietów jak prezentowany nie daje!Moje uznanie za ukończenie wysadzania cebulowych,ptaka, a to dzikie zwierzę ulubione jestem ciekawa czy to nie zajączek?
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Wpadłam z rewizytą i oczywiście zazdrość mnie zżera. Tyyyyyyle miejsca do zagospodarowania. A plewienie i tak nigdy się nie skończy, nie licz na to.

Piękny ogród. I piękne zdjęcia. Na Twoje drzewko też oddałam głosik.

Ja również zamawiałam cebulki z cebule.pl i muszę przyznać Ci rację. Solidna firma a wszystko ładnie zapakowane i oznaczone. Nawet reklamację mi uznali [w jednej torebce sam torf był, pewnie przez pomyłkę zgrzali zanim wrzucili cebulkę. Nie tylko przysłali tę którą zamówiłam to jeszcze lilijkę dostałam gratis].

Bardzo podoba mi się ta dalia z ciemnymi liśćmi. Takiej nie mam w swojej kolekcji....... Może bym się uśmiechnęła o kawałeczek karpy. Mogę dać w zamian inne :))
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku ale u Ciebie kolorowo ,powiedz kto dba o Twój ogród pod Twoja nieobecność bo jest cudnie kolorowo ,bajecznie .
Lila ta różowa piękna , ale ja zapomniałam już że kwitły lilie ,dobrze że mam zdjęcia .
Genia
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Dopiero początek? Mieczyki no po prostu miód cud....Dalie, róże- kolorków jakby u Ciebie pełnia lata a nie jesień.
Właśnie pisz kto tam jeszcze pracuje w ogródeczku bo dopieszczony :roll:
Bukiecik też ciekawie skomponowany :lol:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

:shock:
Tyle jeszcze pięknych kwiatów u ciebie :P
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mały skrzydlaty gość
Obrazek Obrazek
Kosmos i anomalia jesienna - goździk
Obrazek Obrazek
Drugi (i nie ostatni) gość
Obrazek Obrazek
Rzut okiem na rabatę przed domem
Obrazek Obrazek
Szałwia błyszcząca "Luna" i ostatnie owoce aronii
Obrazek Obrazek
Pączki cynobrówki
Obrazek Obrazek

Marcinie- jeszcze chwilkę się z tobą podroczę i niebawem pokażę co zrobiłem z cebulkami.

Ewo -
tak więc ten bukiecik może być dla Ciebie. Hmm zajączek :?: Nie pomyślałem o nim, ale kto wie może za rok :;230 Moje zwierzątko pochodzi z Azji.

Jagusiu -
www.cebule.pl to bardzo dobra firma. I jak widać wielu ludzi ma o nich taka opinie. Warto było spróbować, bo cebulki były fajne ;) Jeśli chodzi o dalie to jest to możliwe z tym, ze musisz poczekać albo do wiosny albo do mojego następnego wypadu na wieś bo wszystkie cebulki i karpy zostawiłem 300 km od domu ;)

Geniu i Agnieszko
- ogród jest w bardzo dużej mierze pozostawiony sam sobie. Są tam dziadkowie, ale oni tylko od czasu do czasu coś podleją - kwiaty w skrzynkach, posadzone drzewka czy np więdnące astry. Zawsze to dużo, ale niczym więcej nie chce ich obciążać. Czasami babcia na wiosnę idzie do ogrodu i plewi - czasami nawet posiane warzywa są wyrywane :evil:

Como - już jest ich coraz mniej. ale jeszcze mam kilka fotek w zanadrzu ;)

Pozdrawiam
;:1
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Przemku strasznie miłe są takie wizyty pięknych skrzydlatych gości :D U Ciebie tak dużo jeszcze pieknych kwiatów, że mają do czego przylatywać :D
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

AGNESS- - zauważyłem, że pszczoły bardzo lubią zimowity (które niebawem pokażę).

Obrazek Obrazek Obrazek
Blue Frost i dwa zdjęcia z pierwszych dni IX
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Priam,wiesz nawet w Podwórkowym trafiła mi się na zimowicie pszczoła,ale po sąsiedzku jest Pracownia Cukiernicza...Czy pszczółka siedzi na języczce czy na rudbekii?Nad zwierzem azjatyckim jeszcze podumam.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewo - pszczoły zawsze warto mieć w ogrodzie- dzięki nim mamy później nasionka. W tym roku mojej mamie tak spodobały się zimowity, że aż chce żebym za rok dosadził więcej koło róż. W tym roku jeszcze nie spotkałem cebul :(
To zwierzątko jest z Chin - to duża wskazówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”