Ogród mojej mamy
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na pierwszej focie to macierzanka, a iglaki, róże i kwiaty super;D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Asiu bardzo podoba mi się ogród Twojej mamy jest cudowny miło mi się spacerowało
i podziwiało kompozycje z iglaków i nie tylko widzę że i Twój wkład w ogród mamy
jest też uroczy i w tym samym tonie. Asiu ciekawi mnie ta ceglasta obwódka
która jest wokół klombów zapytuję co to jest i w jakich sklepach można to kupić,
pytam bo ja na swojej działce mam drewniane płotki które jak wiesz za długo
nie wytrzymają i choć je co roku konserwuję to wiem że w końcu będę musiała
je wymienić a wydaje mi się że to co jest u Twojej mamy to plastik proszę więc
o informację na ten temat. Pozdrawiam cieplutko i zapraszam w odwiedziny
do mojego ogródka
a na resztę dzisiejszego dnia życzę całej Twojej
rodzince słoneczka ;:2
i podziwiało kompozycje z iglaków i nie tylko widzę że i Twój wkład w ogród mamy
jest też uroczy i w tym samym tonie. Asiu ciekawi mnie ta ceglasta obwódka
która jest wokół klombów zapytuję co to jest i w jakich sklepach można to kupić,
pytam bo ja na swojej działce mam drewniane płotki które jak wiesz za długo
nie wytrzymają i choć je co roku konserwuję to wiem że w końcu będę musiała
je wymienić a wydaje mi się że to co jest u Twojej mamy to plastik proszę więc
o informację na ten temat. Pozdrawiam cieplutko i zapraszam w odwiedziny
do mojego ogródka
rodzince słoneczka ;:2
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Zapraszam.
- asiula13
- 1000p

- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
marivsz dziękuję za identyfikację
i za wszystkie miłe słowa - fotek byłoby więcej ale obecnie mam tylko tel do dyspozycji który jest strasznie uparty. raz robi brzydkie a raz śliczne foty
marpa w ogrodzie pracuje w 99%mama. Ona to uwielbia
szafir44 dziękuję za pochwały -
- a to są palisady plastikowe 
marpa w ogrodzie pracuje w 99%mama. Ona to uwielbia
szafir44 dziękuję za pochwały -
-
wesoly
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Kontakt:
Pozdrawiam. Przegladając forum trafiłem na ten wątek. Z pokazanych ilustracji widać, że ogrodowe nasdzenia prezentują się poprawnie. Są jeszcze młode i w kilku przypadkach zbyt gesto posadzone. Ale być może jest to celowe do osiągnięcia końcowego efektu. Być może się mylę ale właścicielka dużym łukiem omija byliny. Proponuję połączyć istniejące nasdzaenia z bylinami o charakterze leśnym. Zawilce cała gama od wiosennych nemorosa do letnich form japońskich i inne.
jarek
jarek
- asiula13
- 1000p

- Od: 16 cze 2009, o 11:15
Leszku miło mi Cię powitać w naszym ogrodzie
i dziękuję za miłe słowa
Jarku Ciebie też witam i dziękuję za rady. Krzewy celowo posadzone są gęsto. A co do bylin i innych kolorowych to powiem Ci że mama lubi iglaki a ja mam w najbliższym planie dołożyć coś z kolorowych. Może jakieś propozycje?
Bardzo zaniedbałam ten wątek ponieważ aparat wyjechał na wakacje do Londynu i głupio było mi wklejać zdjęcia kiepskiej jakości.
Postaram się to nadrobić:

Z tego miejsca usunęłyśmy jednego krzaczora który ogromnie się rozrósł i nie był już taki ładny, i na to miejsce powstał mój romantyczny kącik z jarzębiną. Zawsze marzyło mi się siedzieć w letnie wieczory pod jarzębiną "... pod czerwoną jarzębiną....". Dodatkowo posadzone zostały tam róże i niebawem pewnie jeszcze coś dołączy
Ławka wypożyczona tylko do foto by pokazać jak to ma wyglądać. Na wiosnę stanie nowa - piękna i wygodna

I kolejne krzaczki:
Lubię takie ponieważ mają piękne kolory jesienią:

I róże:

pozdrawiam - wrócę wieczorem z kolejnymi fotkami

Jarku Ciebie też witam i dziękuję za rady. Krzewy celowo posadzone są gęsto. A co do bylin i innych kolorowych to powiem Ci że mama lubi iglaki a ja mam w najbliższym planie dołożyć coś z kolorowych. Może jakieś propozycje?
Bardzo zaniedbałam ten wątek ponieważ aparat wyjechał na wakacje do Londynu i głupio było mi wklejać zdjęcia kiepskiej jakości.
Postaram się to nadrobić:

Z tego miejsca usunęłyśmy jednego krzaczora który ogromnie się rozrósł i nie był już taki ładny, i na to miejsce powstał mój romantyczny kącik z jarzębiną. Zawsze marzyło mi się siedzieć w letnie wieczory pod jarzębiną "... pod czerwoną jarzębiną....". Dodatkowo posadzone zostały tam róże i niebawem pewnie jeszcze coś dołączy

I kolejne krzaczki:
Lubię takie ponieważ mają piękne kolory jesienią:

I róże:

pozdrawiam - wrócę wieczorem z kolejnymi fotkami