Piękne roślinki masz.
Epipremnum mi się bardzo spodobało
 też zawsze szkoda mi wyrzucać sadzonek po cięciu,więc lądują w doniczkach lub do innych domków.
 też zawsze szkoda mi wyrzucać sadzonek po cięciu,więc lądują w doniczkach lub do innych domków.Epi n'joy powoli rośnie a Twoje jest już całkiem spore..
Kalanchoe ślicznie kwitnie.

Ale teraz to już się zamotałam, to ja mam epi n'joy czy scindapsus? Ma takie sztywniejsze listki od tego aureum. Opierałam się na opisie w sklepie, ale kupione w markecie, a tam piszą jak chcą (ostatnio widziałam np. grupnika i kalansche).
   Ale teraz to już się zamotałam, to ja mam epi n'joy czy scindapsus? Ma takie sztywniejsze listki od tego aureum. Opierałam się na opisie w sklepie, ale kupione w markecie, a tam piszą jak chcą (ostatnio widziałam np. grupnika i kalansche). ) i tujki (kiedy nasze będą takie ;) ) (żywotniki olbrzymie):
  ) i tujki (kiedy nasze będą takie ;) ) (żywotniki olbrzymie): 

Masz epipremnum (scindapsus), ale nie odmianę N'joy, jak już zauważyła Zenia. To ta szybko rosnąca - jak chwast - jak ja to mówię ;) Chyba E. pinnatum.pingu pisze:
N'joy nie rośnie rewelacyjnie szybko, dwa dłuższe pędy przetrwały z kupionej rośliny, urosły może o połowę (mam ją jakieś 1,5 miesiąca), kępka na dole odbija z kikutów. W tym czasie drugie epi cięłam już 2 razy, na wiosne muszę mu wstawić dłuższy palik.Ale teraz to już się zamotałam, to ja mam epi n'joy czy scindapsus?

A widzisz, a ja spojrzałam na to powyżej
  A widzisz, a ja spojrzałam na to powyżej   A jeszcze niedawno  patrzyłam na to zdjęcie  n'joy i myślałam kiedy moje będzie takie
 A jeszcze niedawno  patrzyłam na to zdjęcie  n'joy i myślałam kiedy moje będzie takie  Przepraszam i zwracam honor
 Przepraszam i zwracam honor  
  Ale Mirku, ono u mnie nie rośnie tak wolno, niedawno przecież kupiłam, a już 3 listki wypuściło
 Ale Mirku, ono u mnie nie rośnie tak wolno, niedawno przecież kupiłam, a już 3 listki wypuściło