A Mamusia jaka pracowita
Rozczochrany ogródek Stokrotki
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak goście nie zejdą ;-) to Ci dam przepis.
Jest bardzo prosty, nic sie nie przekłada, i w dodatku wykwintny
bo nie ma w nim mąki ani proszku do pieczenia.
Jest bardzo prosty, nic sie nie przekłada, i w dodatku wykwintny
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
x-d-a
- 100krotka

Gosiu - moje dziecko ma gitarę i muzykę w ogóle w głębokim poważaniu ;-) ale dorosnie, dorośnie...
Dalu - idę szukać fotorelacji!
Dalu - idę szukać fotorelacji!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 100krotka

Mąż na grzybach (cos niezwykłego prawda? ;-) ) a dzieci oglądają Scooby- Doo (głupiutki, ale walczy ze złam, to niech im będzie ;-) ) to zrobiłam paręzdjęć aparatem Zorka Pięć 
Róża ozdobna z liśći (?) i ognik - nadal w doniczce. Nadaje sie najbardziej akurat tam, gdzie nie ma miejsca...

Facelia schodzi, a trzmielinka oskrzydlona zaczyna sie przyrumieniać

Te dwa ponizej wklejam, aby utrwalić dla potomności stan "jak było" - mam nadzieję, że jak siejaśminowiec rozrośnie i usuniemy ten szkaradny płotek na rzecz kostki, to ze zdumieniem będę spoglądać na to zdjęcie. A na drugim jest pogląd na to, co mniej więcej ma robić u mnie Fruehlingsduft, posadzona wczoraj po to, aby nie było widać trzepaka od wejścia. ogrodziłam, aby potomstwo nie zadeptało ;-)

Przypisy: - Moja obserwacja: jaśminowiec na stanowisku półcienistym wygląda nawet o tej porze roku całkiem nieźle. Ten kijek przy nim to podpora dla Generała Sikorskiego. A na zdjęciu z Fruehlingsduft, na którym oczywiście nic nie widać, gościnnie wystąpiła zabawka naszego sierściucha
W doniczce jest posadzony Casanova - wyczytałąm, że kiepsko zimuje, spróbuję go pouprawiać w ten sposób - zobaczę na wiosnę, co z niego będzie...
Róża ozdobna z liśći (?) i ognik - nadal w doniczce. Nadaje sie najbardziej akurat tam, gdzie nie ma miejsca...

Facelia schodzi, a trzmielinka oskrzydlona zaczyna sie przyrumieniać

Te dwa ponizej wklejam, aby utrwalić dla potomności stan "jak było" - mam nadzieję, że jak siejaśminowiec rozrośnie i usuniemy ten szkaradny płotek na rzecz kostki, to ze zdumieniem będę spoglądać na to zdjęcie. A na drugim jest pogląd na to, co mniej więcej ma robić u mnie Fruehlingsduft, posadzona wczoraj po to, aby nie było widać trzepaka od wejścia. ogrodziłam, aby potomstwo nie zadeptało ;-)

Przypisy: - Moja obserwacja: jaśminowiec na stanowisku półcienistym wygląda nawet o tej porze roku całkiem nieźle. Ten kijek przy nim to podpora dla Generała Sikorskiego. A na zdjęciu z Fruehlingsduft, na którym oczywiście nic nie widać, gościnnie wystąpiła zabawka naszego sierściucha
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nie wiem czemu, ale dzieciaki uwielbiają scooby-doo.
Co w nim takiego jest?
Co w nim takiego jest?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- 100krotka

Oliwko, podpórkę kupiłam w centrum ogrodniczym po drugiej stronie miasta, do którego niestety dosć rzadko mam szansę zajrzeć (hm, mój mąż powiedziałby, że na szczęście
) Były tam jeszcze inne naprawdę piękne, i chyba coś sobie upoluję dla świeżo posadzonej Jasminy
A przy tej na zdjęciu posadzony jest powojnik Guernsey Cream.
Krzyśku, ja nie wiem. Może dlatego, że Scooby jest bohaterem, jakich w sumie rzadko sie spotyka - głupiutki, trzórzliwy, oportunista i wszystko mu wychodzi przypadkiem ;-)
O matko, po przeprowadzeniu tej wnikliwej analizy złapałam się za głowę...chyba im tego zabronię, bo jeszcze skończą w parlamencie
Krzyśku, ja nie wiem. Może dlatego, że Scooby jest bohaterem, jakich w sumie rzadko sie spotyka - głupiutki, trzórzliwy, oportunista i wszystko mu wychodzi przypadkiem ;-)
O matko, po przeprowadzeniu tej wnikliwej analizy złapałam się za głowę...chyba im tego zabronię, bo jeszcze skończą w parlamencie
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Róża ozdobna nawet z liści w tym okresie toż to sukces!!! :P
Ja moje rodzynki tnę ile wlezie bo mnie drażnią te gołe badylki po czarnej plamistości
A na ognika dmuchaj i chuchaj, żeby w przyszłym roku też tak obficie obsypał się koralikami :P
Ja moje rodzynki tnę ile wlezie bo mnie drażnią te gołe badylki po czarnej plamistości
A na ognika dmuchaj i chuchaj, żeby w przyszłym roku też tak obficie obsypał się koralikami :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- 100krotka

No właśnie - to oksymoron prawieg.kiecko pisze:Róża ozdobna nawet z liści w tym okresie toż to sukces!!! :P
:P
Iza - nie ma sprawy, mogę Ci wysłać.
My juz po imprezie. Nie mogę się po prostu powstrzymać, zeby nie wkleić tortu. Nie dlatego, że jakiś genialny, tylko dlatego, że jest dziełem sztuki w kategorii "szpachla, tuning i lifting"

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Żeby "... szpachlę, tuning i lifting..." zastosować w praktyce, to też trzeba mieć zdolności! :P
Ja nawet nie wkładam do piekarnika bo wiem, że nic jadalnego z niego nie wyjdzie
Twój tort dla mnie to mistrzostwo świata!

Ja nawet nie wkładam do piekarnika bo wiem, że nic jadalnego z niego nie wyjdzie
Twój tort dla mnie to mistrzostwo świata!
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Ło matko! Cudny torcik, talenta jakieś artystyczne jednak w Tobie drzemią
Sesja fotograficzna warta zadumy
a Scooby... no cóż... daje nam w niedzielę dłużej poleżeć w wyrku
Właśnie dziecię starsze urządzało mi wykład na temat braku logiki w tejże kreskówce... co nie przeszkadza mu w jej oglądaniu, oczywiście
Sesja fotograficzna warta zadumy
Właśnie dziecię starsze urządzało mi wykład na temat braku logiki w tejże kreskówce... co nie przeszkadza mu w jej oglądaniu, oczywiście
- 100krotka

Gorzatka, logiki? Tam nawet porządnie narysowanej kreski nie ma ;-)
Zdolności może jakieś trzeba mieć, ja to bym wolała mieć takie, jak moja szwagierka, której dowolnie skomplikowane ciasto wychodzi z pocałowaniem ręki, i nie dosć, że jest przepyszne, to jeszcze wygląda konkursowo... albo takie zdolności jak niektóre forumowiczki, co to, prawda, swoje dzieci za smoki przebierają, i jeszcze bezczelnie twierdzą, że to ot tak, od niechcenia wyszło
Zdolności może jakieś trzeba mieć, ja to bym wolała mieć takie, jak moja szwagierka, której dowolnie skomplikowane ciasto wychodzi z pocałowaniem ręki, i nie dosć, że jest przepyszne, to jeszcze wygląda konkursowo... albo takie zdolności jak niektóre forumowiczki, co to, prawda, swoje dzieci za smoki przebierają, i jeszcze bezczelnie twierdzą, że to ot tak, od niechcenia wyszło
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka