Dala - mój piękny ogród cz.4
-
x-d-a
Aniu, no właśnie - ognik jest piękny, ale świetnie pasuje na miejsce gdzieś pod płotem, albo jako naturalny żywopłot, bo przepłoszy każdego intruza, ale wpaść na niego nie jest miło...
Ave, ognik z całego serca polecam, bo te śliczne owocki to z jednej strony ozdoba, a z drugiej świetne pożywienie zimą dla ptaszków. No, popatrz - Ty nie masz owoców, a u mnie w tym roku taki nadurodzaj...
100krotko, ognik jest dosyć kapryśny i u mnie też nie zawsze tak obficie kwitnie. Ale warto poczekać.
Krzysiu, za rok, dwa Twój ognik też będzie okazały. Z Tego co sie zorientowałam, masz dosyć młody ogród, a mój został założony jeszcze przed wojną...
Witam wszystkich
Wpadłam na chwilę, bo zaraz wyjeżdżam - mam dzisiaj uroczystość rodzinną; mój Tata kończy 80 lat i wyprawiamy mu jubileuszowy obiad. Zostanę we Wrocławiu na noc, bo jutro zakończenie sezonu u Stasi - Mamy Ani.
Na dobry dzień wrześniowe fotki

Oj, będzie wiosną kwitnienie
Ave, ognik z całego serca polecam, bo te śliczne owocki to z jednej strony ozdoba, a z drugiej świetne pożywienie zimą dla ptaszków. No, popatrz - Ty nie masz owoców, a u mnie w tym roku taki nadurodzaj...
100krotko, ognik jest dosyć kapryśny i u mnie też nie zawsze tak obficie kwitnie. Ale warto poczekać.
Krzysiu, za rok, dwa Twój ognik też będzie okazały. Z Tego co sie zorientowałam, masz dosyć młody ogród, a mój został założony jeszcze przed wojną...
Witam wszystkich
Na dobry dzień wrześniowe fotki

Oj, będzie wiosną kwitnienie
- Agniesia
- 500p

- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, dobrze, że właśnie teraz do Ciebie zajrzałam, jak akurat rozwinęła się dyskusja na temat ognika. nie mam go u siebie, bo mieszkając w poprzednim domu, nie miałam miejsca na trzech arach, a potem to mi się o nim zapomniało...
ale jak patrzę na te Twoje kolorowe kuleczki, jakie są radosne, to sobie myślę, że trzeba kilka sztuk posadzic. będzie miał mnóstwo sobody i miejsca do rozrastania. najlepiej na drodze nad staw i kładkę, coby M mniej czasu na rybach spędzał
a ten winnik u Ciebie to ma dużo słońca? zastanawiam się, czy rósłby od północnej strony...
ale jak patrzę na te Twoje kolorowe kuleczki, jakie są radosne, to sobie myślę, że trzeba kilka sztuk posadzic. będzie miał mnóstwo sobody i miejsca do rozrastania. najlepiej na drodze nad staw i kładkę, coby M mniej czasu na rybach spędzał
a ten winnik u Ciebie to ma dużo słońca? zastanawiam się, czy rósłby od północnej strony...
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Wszystkiego dobrego dla Taty!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DALU ,dużo zdrówka dla jubilata
Skimia i pieris bajeczne.Moja skimiateż takiepiękne kwiatuszki wypuściła ,ale pieris nie za wiele .

Skimia i pieris bajeczne.Moja skimiateż takiepiękne kwiatuszki wypuściła ,ale pieris nie za wiele .
GRZESIU ,dopiero co u MARIOLKI wyczytałam ,że twoje roślinki same na kompost nie chcą iść ,a tu już taka zmiana .Co Ci ta skimia zawiniła .Grzesiu pisze:Dala jaki piękny pieris.....![]()
i skimia....![]()
moja skimia pójdzie na kompost....sama tam dojdzie
Dalu masz przepiękny ogród, bardzo przyjemnie sie po nim wędrowało, piękne i różnorodne rośliny. Bardzo podoba mi sie mozaikowy stolik dodaje klimatu takich angielskich herbatek w ogrodzie
Ja w tym roku dopiero zaczynałam i wiem skąd będę czerpała inspiracje na przyszłoroczne nasadzenia
zakochałam się w pierisach, języczkach, hortensjach i oczywiście rączniku - jest przecudny, muszę o nim poczytać i postaram się zasiać na wiosnę.
Ja w tym roku dopiero zaczynałam i wiem skąd będę czerpała inspiracje na przyszłoroczne nasadzenia
... popatrz jeszcze raz, psia dusza większa jest od psa, i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie ...