Powolna metamorfoza
- mag
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W starym wątku cisza, nowego nie zauważyłam
I znowu zwalające z nóg foty. Bishopciu, a skąd Ty taką piwonię wytrzasnąłeś
, aaa komputerowy retusz
U mnie spomiędzy leżących na ziemi zeschniętych liści czasem błyśnie coś rudozielonego
Niedźwiedzie futro też oczywiście podkolorowane, a nie jakiś tam pożółkły i wyleniały lew, sorki niedźwiedź salonowy...

I znowu zwalające z nóg foty. Bishopciu, a skąd Ty taką piwonię wytrzasnąłeś

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
No rzeczywiście
U mnie też sobie dom zbudowały pod. Ale w tym roku mrowiska są wszędzie, więc zrzuciłem to na rozkład statystyczny. Ciekawe, czy ta malutka kostrzewa sina też mi się podobnie rozrośnie?
Jak chodzę po ogródku to czasami spotykam jakąś dziwną roślinę, nie wyglądającą na chwast. I za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co tam sadziłem
Chyba czas już wszystko zapisywać...
Ogniki rosną w przeciągu, więc całkiem możliwe, że nie przeżyją. Mam 3 odmiany, Solei d'Or, Orange Glow (albo Charmer) i... nie pamiętam
A z energetyzujących piosenek - polecam Bad Religion. Sorry, za link do YT, ale trwa tylko 1:54

Jak chodzę po ogródku to czasami spotykam jakąś dziwną roślinę, nie wyglądającą na chwast. I za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co tam sadziłem

Chyba czas już wszystko zapisywać...

Ogniki rosną w przeciągu, więc całkiem możliwe, że nie przeżyją. Mam 3 odmiany, Solei d'Or, Orange Glow (albo Charmer) i... nie pamiętam

A z energetyzujących piosenek - polecam Bad Religion. Sorry, za link do YT, ale trwa tylko 1:54

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzysiu, myślę, że ogniki Ci nie przemarzną. Moich rodziców też rosną w przeciągu, a co roku ładnie owocują. Oczywiście na przedwiośniu mają zbrązowiałe liście i trwa to trochę, zanim znów młode wypuszczą (nawet do maja), ale warto cierpliwie poczekać, bo widok jesienny jest... wspaniały.
Jeśli chodzi o mrówki, to właśnie wczoraj nastąpił kolejny etap mojej z nimi wojny. W lipcu poszły dwa opakowania Expela, teraz także Expel i coś Substrala. Ruch już dziś mniejszy. A tak się rozpanoszyły, że dwa jałowce prawie wyszły z ziemi. Fakt, że stworzyłam im idealne warunki w tych kamieniach, ale dookoła też mają nieźle, więc z zagospodarowanego terenu wara. A Ty liczysz, że statystycznie w przyszłym roku będzie lepiej?
Jeśli chodzi o mrówki, to właśnie wczoraj nastąpił kolejny etap mojej z nimi wojny. W lipcu poszły dwa opakowania Expela, teraz także Expel i coś Substrala. Ruch już dziś mniejszy. A tak się rozpanoszyły, że dwa jałowce prawie wyszły z ziemi. Fakt, że stworzyłam im idealne warunki w tych kamieniach, ale dookoła też mają nieźle, więc z zagospodarowanego terenu wara. A Ty liczysz, że statystycznie w przyszłym roku będzie lepiej?
- bishop
- Kontakt:
Skoro skórę z żubra można kupić, to futro z niedźwiedzia raczej też...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witaj Bishopciu
lubię Twoje podniebne foty niezależnie od humoru
....ale przybywam w przyziemnej sprawie; zajrzyj czy IlseKS nie wybiły dzikimi pędami!.....u mnie całkiem dorodny dzik!
2 miesiące mimikrę uprawiał........ukręciłam dzisaj ale krzew osłabiny
cmokasy wątłe

cmokasy wątłe
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- bishop
- Kontakt:
To roczne krzaki, na zdjęciu gdzieś widać, jak wyglądały rok temu. Pojedyncze patyczki z dwoma węzłami
nie sugeruj się małą ilością ziemi w doniczkach, doniczki sa założone tylko po to, żeby nie obsypało się
X-y mają długie pędy, ale czy dzikie? Sprawdzę

nie sugeruj się małą ilością ziemi w doniczkach, doniczki sa założone tylko po to, żeby nie obsypało się

X-y mają długie pędy, ale czy dzikie? Sprawdzę

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop
- Kontakt:
Wiem, wiem, nudny jestem, ale jeszcze chciałem dokończyć motyw pergoli.
Bo mieczyki wykopane, i w końcu mogłem ją postawić. Więc uzupełnię zdjęciami w jaki sposób to zrobiłem - może komuś się przyda?
I wynik:

Bo mieczyki wykopane, i w końcu mogłem ją postawić. Więc uzupełnię zdjęciami w jaki sposób to zrobiłem - może komuś się przyda?

I wynik:

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz