Ogródek KaRo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

No KaRo tym razem jestem u Ciebie. Jakoś nie mogę długo wytrzymać bez tego forum :lol: .
Muszę Ci powiedzieć, że zakupy na allegro to jest jedno z moich największych źródeł zaopatrzenia w roślinki. Do tej pory nie miałam przykrych doświadczeń. Nawet jak roślina dociera do mnie trochę wymęczona to i tak po pewnym czasie wraca do sił i pięknie rośnie. Wiadomo zakupić w renomowanej szkółce i od razu posadzić byłoby najlepiej, ale nie zawsze jest taka możliwość. Na allegro kupowałam azalie, rododendrony, berberysy, świerki (conika), i wiele wiele innych i wszystkie odpukać ładnie rosną. Myślę że sprzedający dbają o zadowolenie klientów bo przeciez konkurencja duża - wystarczy zaglądnąć. Moja bugenwilla trafiła do mnie trochę sfatygowana, ale jak o nią zadbałam to nie chce się wierzyć. Wokoło obsypana jest nowymi pędami, które tylko czekać będą pięknie wybarwione. To w zasadzie tyle z moich doświadczeń z roślinnym allegro :lol: . W tej chwili muszę trochę odpuścić bo niedługo wyjeżdżam więc prace i zakupy odłożę do września. Ale za to wrócę z wielką pompą ponieważ już myślę pobuszować za ostróżkami :lol: , języczką :lol: , liliami :lol: i jeszcze nie wiem co wymyślę.
Moje zdanie na temat Twojego ogrodu jest Ci bardzo dobrze znane więc nie będę się powtarzać, prosze tylko o więcej zdjęć z dalszej perspektywy :lol: Pozdrawiam
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaRo mam takie pytanie.Czy spotkałas inny kolor tygrysówki niz czerwony i żółty?U mnie juz drugi rok kolory się powtarzają.
Lilie w oczku cudowne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a i hortensja kosmata tez ładna.Ma podobne kwiatostany do piłkowanej tylko liście są chyba inne.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wszystkich moich gości pozdrawiam serdecznie.
Miło mi niesamowicie ,że takie odczucia budzi w Was mój ogród.
Bardzo dziękuję za Wasze słowa.
Anu-lu dziękuję,za wiadomości o przechowywaniu fuksji,kolejny raz będę próbować ,zobaczymy jak to mi się uda z tym,że moja jest maleńka i nie ma pewności czy takie maleństwo wytrzyma w piwnicy :roll:
Komputer mam tylko w domu Figo i dobrze ,bo inaczej zapuściłabym mój ogród a tak choć na spacerki wychodzę do niego... :D
Doroto - u mnie w alejkach komarów nie ma,buszują za to na rabatkach - tam plewić w dzień nie można bo gorąco,a pod wieczór już nie można ,bo można zostać zjedzonym przez komary. :wink:
Anulko- nie spotkałam tygrysówki o innym kolorze niż wymieniłaś :shock: ,też chciałabym zobaczyć inne kolory ale mam jeszcze cebule,które nie kwitły -może wśród nich będzie inny kolor? :wink: Mówię to bez przekonania- bo nigdy nie spotkałam innych kolorków. :(
Ewo -smutno będzie bez Ciebie :) .długi urlop przed Tobą. :) ale widocznie zasłużyłaś na taki odpoczynek.
Miriam,piku,Grzesiu,Katka - zapraszam zawsze serdecznie. :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu poszukałam jeszcze innych kolorów tygrysówki i znalazłam ciemno żółty.biały ,karminowy i rózowy.Ja tez czekam na rozkwitnięcie pąków -zobaczymy
Awatar użytkownika
Ewa_888
---

Post »

KaRo Masz coś na pw.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Piękna ketmia. Chyba mam taką samą tawułkę - piszę chyba, bo wydaje mi się , że kupiłam ją pod inną nazwą. Widzę, że wszyscy mają Budleję - chyba, też się skuszę... :wink:
Pozdrawiam cieplutko!!!
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Skorzystałam z zaproszenia i znów podziwiam i się uczę. Ech, przepieknie. Może i mnie uda sie kiedyś stworzyć takie arcydzieło???
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Ewa_888
---

Post »

KaRo jeżeli masz chwilkę to zaglądnij do mnie :D i wypowiedz się na ten temat. na pewno znasz lepiej zasady forum. Ty też piszesz że dużo roślin zakupujesz na allegro więc może warto byłoby? Całuski
Pozdrawiam Ewa

Mój ogródek.
Awatar użytkownika
ANNA i LECH
50p
50p
Od: 28 sie 2006, o 08:57

Post »

Twój ogród jest wspaniały brak słów ile ty pracy włożyłaś w niego i coraz ładniejszy podziwiamy cię a to oczko wodne
to bajka i lilie w nim tylko pozazdrościć z pozdrowieniami ;:3 ;:3 ;:3
ANNA i LECH
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Dziękuję :oops: :D :D :D
Trochę perspektywy jak życzyła sobie Ewa i trochę makro:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ale fajnie! :D Najpierw bym się chętnie przeszła na boso po trawniczku ogladając kwiatki, powąchałabym floksy (śliczne kolory!), potem weszłabym po tych uroczych kamiennych schodkach i usiadła przy stoliczku z herbatką lub poranną kawką słuchając śpiewu ptaków. Ach, rozmarzyłam się... :roll: :D
Awatar użytkownika
Ewa_888
---

Post »

Witaj KaRo - bardzo dziękuję za zdjęcia. Proszę o nie nie bez powodu. :lol: Wiesz przy urządzaniu, trzeba podgladać u innych jakie rośliny pasują obok siebie, porównywać zestawienia, wypatrzyć ciekawe kolory itd., a potem przenieść trochę tych obrazów do siebie. :D . Całuski
Pozdrawiam Ewa

Mój ogródek.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Krysiu swojego ogrodu od strony tych fajnych, wielkich kamieni chyba nie pokazywałaś,albo ja przeoczyłam. :(
Bardzo ładne przejście. :D :D :D
Czy to jest naturalne podwyższenie terenu, czy Ty tak wymyśliłaś, i zrobiłaś?
Bardzo ciekawie wygląda ogród na różnych poziomach.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Spacerujcie ,odpoczywajcie ,podglądajcie i ściągajcie do woli.... :D

Podwyższenie zostało usypane przez M,schodki z granitu też ułożone przez M.
Cała reszta to moja praca łącznie z ułożeniem murku na lewo od schodków.
Ciagle zmieniam aranżacje w moim ogrodzie - ten typ tak ma...
Patrzę z okna na piętrze ... wyobrażam sobie to tak ...i pędzę na dół , żeby przesadzać ...
Ciągle tak robię... :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Rzeczywiście, te granitowe schodki wyszły doskonale - bardzo naturalnie a jednocześnie otwierają nowy widok w ogrodzie. To bardzo udana kompozycja. W ogóle jest pięknie i relaksowo. :lol: :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”