Maju, roślinki dobrze się mają po podróży
Roślinki Anny S.
Aniu, w takim razie czekam dalej, aż zachce jej się puścić korzonki 
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- ewelina8005
- 1000p

- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu czekaj cierpliwie a zobaczysz że pewnego dnia Cię zaskoczy
Powiem Ci że ja dość długo czekałam i z początku myślałam że te kropeczki to korzonki ale jednak to nie one....korzonki wyrosły centralnie na samym dole i takie grube nawet były
Troszkę tych największych listków odpadło ale jak wreszcie wyszły korzonki to wsadziłam ją do ziemi....tylko uważaj jak coś bo mogą się ułamać....i zaczęła ładnie rosnąć a teraz to nie wiem bo pojechała do nowego domku
Powiem Ci że ja dość długo czekałam i z początku myślałam że te kropeczki to korzonki ale jednak to nie one....korzonki wyrosły centralnie na samym dole i takie grube nawet były
Troszkę tych największych listków odpadło ale jak wreszcie wyszły korzonki to wsadziłam ją do ziemi....tylko uważaj jak coś bo mogą się ułamać....i zaczęła ładnie rosnąć a teraz to nie wiem bo pojechała do nowego domku
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, Ania ma racjęAndziax007 pisze:Aniu czekaj cierpliwie a zobaczysz że pewnego dnia Cię zaskoczy![]()
Powiem Ci że ja dość długo czekałam i z początku myślałam że te kropeczki to korzonki ale jednak to nie one....korzonki wyrosły centralnie na samym dole i takie grube nawet były![]()
Super nowości, niech pięknie rosną
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Aniu ja już się tyle razy zachwycałem Twoimi hibiskusami
Prześliczne masz,uwielbiam je za te kwiaty i ładniutkie zielone listki,tylko one mnie nie lubią(hibki) ,mam jednego i od zakupu prawie nic nie urósł
ani nie kwitł ponownie..
Ślicznie Ci benki podrosły.piękne są też guzmanie i cała reszta roślinek.
Są zadbane i zdrowe.
Pozdrawiam serdecznie
Prześliczne masz,uwielbiam je za te kwiaty i ładniutkie zielone listki,tylko one mnie nie lubią(hibki) ,mam jednego i od zakupu prawie nic nie urósł
Ślicznie Ci benki podrosły.piękne są też guzmanie i cała reszta roślinek.
Są zadbane i zdrowe.
Pozdrawiam serdecznie
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Oj tymi hibkami u Ani to chyba wszyscy się zachwycają
widać masz Aniu do nich rękę
tak pięknie kwitną aż miło sobie popatrzeć i oko nacieszyć 
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Mirku, Maju Dziękuję za miłe słowa
Według mnie to bardzo łatwe roślinki, nic zbytnio nie trzeba przy nich robić a jeszcze kwitną. Mam je na wschodnim oknie, nie lubią stale mieć wilgotnej ziemi, trzeba ją trochę przesuszyć, a jak listki robią się takie sflaczałe to należy podlać
Staram się, aby nie zrobiły się takie oklapnięte listki, bo gdzieś czytałam, że spowalnia się tym wzrost, ale nie wiem ile w tym prawdy
Jeżeli ktoś z Was chciałby posiadać hibki z mojej małej 'kolekcji' to pisać śmiało ;) Służę szczepkami
Jeżeli ktoś z Was chciałby posiadać hibki z mojej małej 'kolekcji' to pisać śmiało ;) Służę szczepkami
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Taccanivea
- 1000p

Taccanivea Ja z nimi nic specjalnego z nimi nie robię, lubią słoneczko, ale nie palące, bo im listki usychają, uwielbiają zraszanie, piją nawet sporo, ale potem warto podsuszyć ziemię przed następnym podlaniem i raz na jakiś czas podlewam wodą z odżywką, nic więcej z nimi nie robię, nigdy ich nie zimowałam, ponieważ nie wiedziałam, że te domowe również 'daje' się w okres spoczynku, ale jak trafiłam na forum to wiele informacji mi się przydało 
To jak się z nimi obchodzę, piszę z doświadczenia, nie z lektury, bo wiele razy się spotkałam z tym, że w książkach jest opisane jak dbać o danego kwiatka, a traktuję inaczej a też dobrze
To jak się z nimi obchodzę, piszę z doświadczenia, nie z lektury, bo wiele razy się spotkałam z tym, że w książkach jest opisane jak dbać o danego kwiatka, a traktuję inaczej a też dobrze
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Taccanivea
- 1000p

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Witaj Aniu! Właśnie odwiedziłam Twoje zielone.
Bardzo mi się podobają. Masz ładną kolekcję kwiatków.
Pozdrawiam!
Ela
Bardzo mi się podobają. Masz ładną kolekcję kwiatków.
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- pingu
- 1000p

- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj 
Piękne kwiaty. Dołączę się do zachwytów nad hibiskusami.
I kalanchoe fajniutkie. 
Piękne kwiaty. Dołączę się do zachwytów nad hibiskusami.
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats