Zaraz, zaraz, ....czy ja dobrze rozumiem. Zbudowałaś skalniak bez ziemi. To na czym, leżą kamienie na skalniakuMiiriam pisze:A ja w dalszym ciągu czekam na ziemię.. miała być w tym tygodniu..i nic z tego(((
Roślinki czekają a ziemi niet .
Jakiej urodzajki!!! Jeśli chcesz tam sadzić rośliny skalne, to podłoże powinno być raczej ubogie, o odpowiednim pH dla większości roślin skalnych. TUTAJ piszę o tym dokładniejMiiriam pisze:Nie, mam już górkę ziemną.. a właściwie wały ziemne, mam kamienie .. ale czekam na taką wierzchnią warstwę urodzajki, w której będę mogła sadzić. Będzie jutro:))))
A jaki masz problem z fotkami?Nie udało mi się nigdy wstawić fotek.. a szkoda, poradzilibyście mi jak ten skalniak zagospodarować....
Dodaj do tej ziemi "urodzajki", kompost, grys dolomitowy lub wapienny,(granulacja od 0 do 8 mm) w stosunku - 3 cz. ziemi, 2 cz. kompostu i 1cz. grysu.Miiriam pisze:O Dzięki.. zostałam dziś w domu, to poczytam .
Na tej "górce" to ja mam ziemie z wykopów budowlanych, i chcialam przemieszać ja z lepszą ziemią. A urodzajka jest nam i tak potrzebna do wyrównania terenu Więc się nie zmarnuje.
Jak piszesz post to pod oknem do edycji postu masz taki napis "Kliknij aby dodać zdjęcie/foto do postu!" i wykonujesz wszystkie komendy jakie się pokażą. Pierwsza, jest w otwartym nowym okienku>PrzeglądajCzekam na dalsze porady:)
Próbowałam już kilka razy wstawić fotki.. ale chyba są za duże.. zawsze mi pisało, ze nie można. Nie umiem obrabiać fotek:( jeszcze.
Wygląda na to ,że zdjęcia są za duże ,mam często ten problem.Miiriam pisze:No i dokladnie to robilam.. i czekałam nieraz 10 minut., cos sie ładowalo . a potem pokazywało sie okienko z komunikatem że sie nie da..( nie pamietam dokladnie co pisało0, probowałam wysłac fotki grzybów i troszke ze swojego ogródka.
Próbowalam moze ze 3 - 4 razy nie wiecej.
spróbuje znow wstawić cos. Moze tym razem się uda.
Płaski skalniak wygląda mało efektownie. (zawsze przypomina mi jakąś grządkę). Uważam, że koniecznie robić górkę, a może również jakiś murek.krysp50 pisze:Czy w takim razie robić "górkę", czy po prostu "płasko" ? Na oczko na razie nie ma szans. A oto moje przywiezione kamienie:
Ktoś mnie chyba przecenia, ale zostałam mocno podbudowana i będę bardziej się starac, aby walec nie był potrzebnykogra pisze:Znając twoje możliwości Krysiu to walec będzie zbyteczny