Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Pestko dziękuję :wink:

Magda, tak zimujemy je w domu w nieogrzewanym pokoju, przez zimę podlewamy tak żeby nie przesuszyć, one się wybują ale wiosną je mocniej przycinamy i hartujemy na dworze, na początku są marne ale szybko się regenerują i pięknie kwitną :wink:
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu
O penstemonie napisałam u siebie.nadziwić się nie mogę,u Ciebie jesieni nie widać w ogóle.Pelargonie piękne :lol: ja w tym roku też zostawię może mi przezimują.,i już sadzonki porobiłam.A pod fotką z kapustami jest biała tunbrergia :?:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko dziękuję, ale zaręczam widać jesień już wszędzie nawet u mnie :wink: myślę, że pelargonie powinny bez problemu przezimować... a na zdjęciu - tak to biała tunbergia... jedna wykiełkowała mi z nasionek ale licho rośnie... także na pnącze się nie nadaje ale jako ciekawostka... :wink:
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Alu, co Ty tak o tej jesieni? Ja tu widzę pełnię lata, tyle kolorów i słońca... To ja Tobie powinnam zazdrościć klimatu :)
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, przeczytałam u Agrażki, że interesuje Cię świerk niebieski o umiarkowanym wzroście- proponowałamym glauca globosa- do 3m wysokości i szerokości po 2o latach. U mnie rośnie jeszcze jako gniazdkowy, dopiero z wiekiem wykształca przewodnika, chociaz w szkółkach widziałam stosunkowo młode i juz z przewodnikiem.

Piekny masz ogródm , zaraz będę szczegółowo zwiedzać :)
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario ja bardzo lubię kolory wiosny,wczesnego lata... u nas już te kwiaty nie kwitną ... a u Ciebie stale i bardzo długo... wolałabym tak :lol:

Gagawi, dziękuję za poradę i że zajrzałaś do mnie... myślałam i tym świerku... ale w inne miejsce bo też mi się podoba... chciałabym świerk niebieski, do 5 metrów wysokości i wąski... czyli nie ma takiego :lol: :lol: :lol: więc wybiorę chyba jodłę koreańską :lol: tyle tego a i tak nie ma co wybrać :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, super kolorowo u Ciebie :!: Ta pora roku też jest piękna.
U mnie te kapustki też dopiero teraz wypiękniały. Dzięki za nie :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku a zostało Ci w końcu co z nich czy glizdy wszystko spałaszowały :D ale faktycznie ładne są.... spodobały i mi się :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozkwitł właśnie jeden z moich bieluniów...lepiej później niż wcale... trzymam go w doniczce to podobno błąd bo niby jest jednoroczny... ale coś mi się nie wydaje... na pewno przezimuje w domku, już ja się nim zaopiekuję :twisted: :lol:

no i takie tam jeszcze kwitnące:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nie wiem czy ci się uda go przezimować, moje datury mają zupełnie inne liście i kwiaty zwieszają się ku dołowi.
W każdym razie zbierz nasionka bo warto - nie tylko twój pięknie kwitnie to jezszcze ma ładne liście :D
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Alu pisalaś coś o mikołajku, ja kiedy mojego przesadzałam kawałek został w starym miejscu, musze jeszcze sprawdzić, ale jak była byś zainteresowana to może będę miała jedną sadzonkę.
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariola, mam nadzieje, że się uda... bo w naturze jest wieloletni... i kupowałam nasionka przez internet to też pisało że można zimować... mi się marzą takie ogromne zwykłe datury :) kiedyś mama miała ale chyba zgniły... a teraz nie ma od kogo szczepek wsiąść bo nikt z sąsiadów jakoś nie ma...

Justynko, odpisałam Ci u Ciebie...
x-d-a

Post »

Alu, na jednym ze zdjęć wypatrzyłam kwitnącego rącznika. Nie widać tylko, jaki wysoki Ci urósł.
Jestem bardzo ciekawa, bo moje to już ogromne drzewa, mają ok.2,5 metra i ciągle rosną :!:

Miłego dnia :lol:
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Alu przepiękny ten bieluń , kwiat jest boski.......i taki inny niż wszystkie patrzy do góry.........
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aluś, super datura! Zbieraj nasionka, jak taka pełna!
A ostrózka , jak namalowana! Skąd ty wziełaś taką wielką na jesień???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”