Moje zielone cztery kąty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu ale miło jest pooglądać fotki z Twojego ogrodu :D
Biedroneczka fantastycznie wygląda na tle listków :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

100krotka pisze:No weźże, ale ludzi katujesz :twisted: I jeszcze może powiesz, że prasowanie też odbębniłaś? Wstydu trzeba nie mieć, żeby ludzi w takie kompleksy wpędzać ;-)

Powiedz chociaż, że podłogę masz brudną, no cokolwiek, bo skoczę z balkonu z zazdrości...

(a nagietki jak masz raz, to potem już wyłażą ze wszystkich stron. Kochane słoneczka :-) )
100krotko... to ja Ci balkonu zazdroszczę :lol:
A prasowanie... to akurat też głównie domena M :lol: bo u nas to było tak: ja przez siedem lat po studiach siedziałam w domciu z dziećmi, a M wspinał sie po szczeblach kariery :wink: więc ja robiłam wszystko :roll:
Kiedy wreszcie Anka dorosła do przedszkola, a ja mogłam iść do pracy, M zaoferował przejęcie części obowiązków... i jak tu odrzucić taką ofertę? :wink:
Gohna... dobrze trafiłyśmy :wink: aczkolwiek mój egzemplarz nie piecze :wink:
Hanuś.. no co Ty? Żeby mi się znarowił? :evil: :lol:
Gosiu jasielska temat postaram się przybliżyć wkrótce :wink: choć moja kolkwicja jakaś taka... niemrawa :roll:
A ogródek się rozciąga, mówicie? :roll: gumowe wężyki też z ziemi wykopywałam, więc może to przez tę domieszkę gumy? :roll: :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Małgorzatko ;:168

Ale cudności nam pokazujesz a zarazem straszysz jesienią :roll:
Powiem Ci że u mnie też co jakiś czas wyrastają pieczarki :lol:

Miłej niedzieli Gosieńko :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

gorzata76 pisze:Gohna... dobrze trafiłyśmy :wink: aczkolwiek mój egzemplarz nie piecze :wink:
a mój nie prasuje :wink:

coś w tym jest :roll: ogródek z gumy, dzięki zakopanym, gumowym wężykom :roll: można by opatentować :wink: Właściciele małych ogródków będą nosić Cię na rękach :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

o rany! a mój uważa ze w domu to nie ma nic do roboty!!!

To moze ja stane w kolejce za Hanią do Twojego...

wypożyczyć oczywiście
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczornie :D
Dziś bezogródkowo, co nie znaczy - bezkwiatowo :wink:
Po południu, przy okazji zakupów w Katowicach, zahaczyliśmy o chorzowski Park Kultury i Wypoczynku... zajrzeliśmy na kiermasz przy Wystawie Kwiatów... zachwyciła mnie odętka 'Variegata', ale pożałowałam :roll:
Ogólnie tłok, oprócz roślin dużo badziewia wszelakiego :roll: , toi-toie w Parku na wymarciu, a te nieliczne cuchnące (a dzieci, wiadomo, jak to dzieci :roll: ... jak muszą...). W Parku brakowało mi bardzo drogowskazów, więc... trochę pokrążyliśmy :oops: ale ostatecznie trafiliśmy do rosarium :wink:
Specjalnie dla Was - sesja zdjęciowa :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I piękny zachód słońca w korku na autostradzie (Katowice - Gliwice - 1godz. 15 min... normalnie ok. 25 min. :evil: )... no ale robią nam to największe skrzyżowanie w Europie, robią :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liska... nie wypożyczam... choć trawniczek kusi :lol:
Właśnie odkryłam u Jakuch, że moje dzwoneczki od dziadka - byliniarza to penstemon :shock: jak sobie tu zapiszę, jest szansa, że nie zapomnę na amen :roll:
A tak w ogóle, to powinnaś chyba Twojego M do okulisty zaprowadzić... jak on nie widzi jaka masa rzeczy jest w domu do zrobienia :roll:
Jest też metoda bardziej drastyczna: niech się przestanie "samo " robić :wink: jak zacznie go ssać w żołądku i będzie się potykał o różne rzeczy, które miały czelność się "nie zrobić", może zauważy :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MAŁGOŚKA a widziałaś tego pięknego pełnego ciemiernika za jedyne 50 zeta w kolorze lila ?Piękny był ale cena mnie przestraszyła . O ile mam być szczera to w ubiegłym roku pomimo deszczowej pogody było więcej stoisk i większy wybór . Ta impreza schodzi na PSY . A zachód słońca i korek SUPER
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu... tłok był dziki... a ja nie byłam nastawiona zakupowo :roll: poza tym z dziećmi... bardziej pilnujesz, czy jeszcze są koło Ciebie, niż się rozglądasz... ale przynajmniej nie sprzeniewierzyłam funduszy na życie :lol:
W sobotę wybieram się do Wodzisławia do Halinki... i róże przyjdą... i Pani Sąsiadka da sobie jeszcze co nieco uszczknąć (małą mahonię już mam zaklepaną :D )... jeszcze będzie co sadzić :wink:
Ciemierniki jakoś mnie nie ruszają... u mnie cienia brak...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

A wiesz Gorzato mimo cienia i półcienia w Podwórkowym ciemierniki mnie również nie ruszają. Dzięki za sesję w rosarium.U nas wystawa już w nowym miesiącu, coś na pewno kupię.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Ja byłam ciemiernikami zachwycona, póki nie kupiłam jednego i mi padł.
Obraziłam się - na całego. I już mnie nie zachwycają ;)

Piękne fotki z rosarium :)

Ciekawa jestem, ile będziemy mieć trawnika za 2-3 lata 8)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Przepiękne róże, chciałoby się mieć je wszystkie, albo nawet więcej, pa,pa ;:97 :wit :heja
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Cudowne Róże! Widzę, że Cię wciągnęło, no niestety, róże się najczęściej kupuje wtedy, kiedy trzeba kupić węgiel ;-) no i wyprawić dzieci do szkoły. Trzeba uważać, żeby człowieka nie zrujnowało - bo to sie jakoś tak samo dzieje :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100krotka pisze:Cudowne Róże! Widzę, że Cię wciągnęło, no niestety, róże się najczęściej kupuje wtedy, kiedy trzeba kupić węgiel ;-) no i wyprawić dzieci do szkoły. Trzeba uważać, żeby człowieka nie zrujnowało - bo to sie jakoś tak samo dzieje :;230
Pozostaje kupować róże wiosną :roll: ... albo robić wtedy zapasy węgla :lol:
Niestety... w kwietniu robię wielkie ufff, że już koniec... i ani myślę wydawać dalej kasę na opał :roll:
A róże w Chorzowie... oj, proszą się o lepszą oprawę i opiekę... na zbliżeniach tego nie widać :roll:
Marta... ja teraz też nie mam PRAWDZIWEGO trawnika :evil:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Gosiu ale fajne fotki z rosarium, fajnie jest pooglądać je kiedy Ktoś inny je robi niż ja sam :lol: :lol: :lol: :lol:
Nareszcie. Na takich fotkach można dostrzec to czego ja nie dostrzegłem :D Dzięki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”