Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2009r cz.1
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
Mimo, że spacerowałam po waszych ogrodach to do siebie jakoś nie miałam ochoty zajrzeć
Tyle się nadal dzieje - i to takie niezbyt przyjemne sprawy .. ciągle tyle chorób wokół nas ..
A im więcej zaległości - tym mniej miałam motywacji
- dziś chcę jednak nadrobić jak najwięcej ...
Ewelinko A gdzie Ty sie podziewasz tak długgggo???
ElżbietaaG
quote]Bardzo jestem ciekawa nowych nasadzeń trzmieliny,
czekam z niecierpliwością na komputer i zdjęcia oczywiście
Dzisiaj przesadzam swoje 3 trzmieliny - zdechlaczki tarasowe a pomysł z wykorzystaniem
świeżej kory bardzo mi się spodobał.
[/quote]
Nie są to duże nasadzenia - raczej malutkie sadzonki ( bo tańsze
) ale rozrosną się.. Chyba zrobiłam fotki - postaram się szybko wkleić
coma95
Jolla500
Iwcia&Patyrek
Nie wiem jeszcze jak będę sobie radzić z liśmi na żwirku .. bo to pierwsza jesień z ta rabatką - Mam nadzieję - że wiatr wywieje
Z nornicami to radzi sobie przede wszystkim Dżek a i Nika mu teraz wtóruje .. tylko ona nie kopie takich olbrzymich dziur
tu,ja
ale poradzimy sobie z tym !!!!!!!!
Za to pogoda piękna , lasy coraz bardziej jesienne i w ogrodzie pracy mnóstwo - a ja pracuję zazwyczaj do 15 - 16 ..
Iga23, maakita, Gabriela, mme33, agnieszka 72, eukomis, korzo_m, JacekP, Karolcia , Jóżef, Anitaaa, harwi, ulina, coma95, judyta, JolantaGraj, jollla500, tu.ja' hanka55, Iwcia&Patyrek, dawidbanan, Andrzej Max, rogalm1, Ewelina,
Monia68, marzenaF - Wszystkim Wam dziękuję za wizytę i zostawiony ślad
Zapraszam zawsze
Mimo, że spacerowałam po waszych ogrodach to do siebie jakoś nie miałam ochoty zajrzeć
Tyle się nadal dzieje - i to takie niezbyt przyjemne sprawy .. ciągle tyle chorób wokół nas ..
A im więcej zaległości - tym mniej miałam motywacji
Ewelinko A gdzie Ty sie podziewasz tak długgggo???
Bodziszka mam - takiego niebieskiego - były fotki .. a reszty nie mam..Ewelina pisze: Bernadko, napisz mi czy masz u siebie BRUNNERĘ , BODZISZEK i OSTROKRZEW ?
Zmykam na słoneczko , pa na razie
ElżbietaaG
quote]Bardzo jestem ciekawa nowych nasadzeń trzmieliny,
czekam z niecierpliwością na komputer i zdjęcia oczywiście
Dzisiaj przesadzam swoje 3 trzmieliny - zdechlaczki tarasowe a pomysł z wykorzystaniem
świeżej kory bardzo mi się spodobał.
[/quote]
Nie są to duże nasadzenia - raczej malutkie sadzonki ( bo tańsze
coma95
To może i ja wypróbuje ten sposób - tylko trochę sie obawiam i Dżeka i Nikę - gdyby zjadły takiego zatrutego gryzonia ???Co do nornic to swoich pozbyłam się ( chyba ) przez zimowe "dokarmianie" trutką.
Trzeba położyć np.plastikowy talerzyk a na nim opakowanie po serku z wyciętym małym otworkiem.
Obciążyć od góry kamieniem i sypać trutkę.
Kamień i mały otworek nie pozwolą struć się ptakom czy większym zwierzaczkom
Jolla500
Bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa i zawsze zapraszam do mojego ogrodu - nie mam furtki , ani ogrodzenia - otwarte jest 24h/dobęBernadetko jak ja dawno u Ciebie nie byłam żałuję bardzo bo naprawdę jest u Ciebie ślicznie i możesz odważnie już nazywać swoją działeczkę ogrodem
Muszę się wrócić na poprzednie strony bo bardzo mnie zaciekawiły Twoje rabatki a te schody są rewelacyjne
Iwcia&Patyrek
Witam pięknieBernadetko po to są nieszczczęścia, żeby docieniac chwile szczęścia.. Bedzie dobrze, zobaczysz.
Piękne schody wśród skalniaka, czy też ksarpy...Pieknie się komponują. Ciekawy pomysł ze żwirem i jabłonią. Jak będziecie sobie radzic z liścmi? Może wiatr wszystko wywieje . Fajnie to wygląda z lotu ptaka. Zazdroszczę Ci miejsca, a to że nornice, to mało ważne , widac, że sobie nieźle z nimi radzisz . Roślinki pieknie się rozrosły. Jak patrzę na numerki zdjęc... ile tego już wkleiłas..
Nie wiem jeszcze jak będę sobie radzić z liśmi na żwirku .. bo to pierwsza jesień z ta rabatką - Mam nadzieję - że wiatr wywieje
Z nornicami to radzi sobie przede wszystkim Dżek a i Nika mu teraz wtóruje .. tylko ona nie kopie takich olbrzymich dziur
tu,ja
Jakieś choróbska opanowały naszą rodzinę -Ogród pięknieje Ci w oczach! Tyle fajnych roślin przybyło ( i kotek ). Jestem pod wrażeniem skalniaka, u mnie w końcu też powstaje.
quote]
Bardzo Ci bdziekuję za tak miłe słowa - Chętnie obejrzę Twój skalniak - każdy przecież jest inny![]()
HarwiJa jestem chętna na wymianę rojnikowąto dokładnie tak jak ja planuje jakbyś mi to wyjęła z ust. Powolutku zbieram i zbieram rojniczki może kiedyś uzbieram jakaś kolekcję. Fajnie, że będę miała rojnikową koleżankę może razem uda nam się to marzenie spełnić one się szybko rozmnażają i będzie można "machniom" może już mam takie co ty nie maszzawsze. Obejrzę twoje rojniki - a ty przepatrz moje - może sie juz tej jesieni uda .. a ja postaram się kiedyś zrobić fotki po kolei wszystkich i wstawić je tutaj - będzie łatwiej
![]()
Chciałabym mieć OGROMNĄ kolekcje i podobnie jak ty rojnikowy skalniak .. Cieszę się - że mamy podobne marzenia - można się wspierać![]()
HankaI oby Haniu, oby ..I oby nieszczęścia obchodziły Wasz dom, wielkim kołem.
JacekPJak zwykle Jacku jesteś nieoceniony - fotki juz podpisac nie moge - ale postaram sie zapamietac .. a miłe słowa o moim ogrodzie są balsamem na duszęJadnocześnie podziwiam Tój ogród; jest taki duży i coraz bardziej wypełnia się roślinami.
Skarpa świetna
Na zdjęciu 2595 jest lepnica.
dawidbananNasionka już poszły - wysłałam ci orliki, kosmos, ślazówkę i dziwaczkaJakoś wytrzymam te kilka dni bez tych nasionek...A jaka maszyna zmiażdżyła Twojemu M te palce![]()
Ta maszyna to taka robiąca kable - nie znam nazwy![]()
Andrzej MaxDziękuję za wizyte i zapraszam ponownieWykonałaś kawał roboty! Naprawdę pięknie!
Współczuję Ci z powodu wypadku męża , życzę szybkiego powrotu do zdrowia i udanej rehabilitacji. Dobrze że masz wsparcie rodziny - to takie ważne!
Z nornicami też mam problem...![]()
Tak rodzina - to podstawa![]()
A jak walczysz z nornicami????
rogalm1Fajnie, że wpadłaś , Miły GościuPozdrawiam najserdeczniej i mam nadzieję na spotkanie w jakąś niedzielę!I ja mam nadzieję - teraz Michał ma grype żołądkową więc siedzimy w domu - w następną mam szkolenie w Zakopanem ... ale może później ?
Monia68, marzenaF - dziękuję za miłe słowa - bardzo się cieszę z odwiedzin i bardzo za nie dziękuję ...
DorotkoBernadetko co u Ciebie słychać.
ale poradzimy sobie z tym !!!!!!!!
Za to pogoda piękna , lasy coraz bardziej jesienne i w ogrodzie pracy mnóstwo - a ja pracuję zazwyczaj do 15 - 16 ..
Iga23, maakita, Gabriela, mme33, agnieszka 72, eukomis, korzo_m, JacekP, Karolcia , Jóżef, Anitaaa, harwi, ulina, coma95, judyta, JolantaGraj, jollla500, tu.ja' hanka55, Iwcia&Patyrek, dawidbanan, Andrzej Max, rogalm1, Ewelina,
Monia68, marzenaF - Wszystkim Wam dziękuję za wizytę i zostawiony ślad
Zapraszam zawsze
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No właśnie najpierw spojrzałam na zdjęcia potem na tekst i się troszeczkę zdziwiłam.Miiriam pisze:No to foteczki
Ależ mam opóźnienia - wiele tych roślin już do zimy się sposobi - a ja kwiaty pokazuję![]()
Kiedy sadziłaś hortensje?
Już gdzieś to pisałam, ale ile razy oglądam w skarpę, tyle razy nie mogę się nadziwić jakie cudo zrobiłaś.
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu - witaj
Te hortensje mam już 3 rok - ale na miejsce stałe sadzone były tej wiosny - 2 zakwitły - jedna jeszcze nie..
W lipcu zakupiłam jeszcze 2 - bardzo tanio bo chyba po 5 - 6 zł - u takiego ogrodnika amatora w Wieliczce - obie mi już kwitną - i maja bardzo ładne duże, intensywnie różowe kwiaty - gdzieś je już mam - ale wklejam fotki po kolei - bo się pogubię w tym .. więc z czasem pokażę.
W ogóle bardzo dużo i bardzo tanio kupiłam roślinek u tego Pana - i jestem bardzo zadowolona
też mam gdzieś fotkę jednych zakupów u niego ..
Te hortensje mam już 3 rok - ale na miejsce stałe sadzone były tej wiosny - 2 zakwitły - jedna jeszcze nie..
W lipcu zakupiłam jeszcze 2 - bardzo tanio bo chyba po 5 - 6 zł - u takiego ogrodnika amatora w Wieliczce - obie mi już kwitną - i maja bardzo ładne duże, intensywnie różowe kwiaty - gdzieś je już mam - ale wklejam fotki po kolei - bo się pogubię w tym .. więc z czasem pokażę.
W ogóle bardzo dużo i bardzo tanio kupiłam roślinek u tego Pana - i jestem bardzo zadowolona