Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko dziękuję :D

Elu no właśnie dopiero na zdjęciu zwróciłam na to uwagę :) .......i posadziłam trawkę razem z wrzosami ,chociaż planowałam dla niej inne miejsce :lol:

Iza pogoda sprzyja dłubaniu w ziemi ;:333 .....chyba mamy prawdziwą polską ,złotą jesień :D

Jacku zeszłoroczne wrzosy częściowo przezimowały dobrze ale te ,które rosły pod świerkiem i miały bardzo sucho, wiosną ledwie odratowałam :?
Przesadziłam je na inną rabatę i mam nadzieję ,że ta zima będzie dla nich łaskawsza....

Swoją trójsklepkę posadziłam z dala od korzeni dużych drzew więc ma przestrzeń i wolność :lol: .....zobaczymy wiosną jak jej się u mnie spodobało :)

Kochani :D

Wczoraj obłaowana jak wielbłąd pojechałam na działkę sadzić :lol:
Nie miał mnie kto zawieźć a chciałam zabrać jak najwięcej :roll: ......do autobusu ledwie wsiałam a z dojściem na działkę miałam nielichy problem :lol:
I tak sadziłam aż słońce zaczęło zachodzić.....
Ale wyrobiłam się i zostało mi jeszcze z 10 koszyków , róża i hortensja.....ale to już Pan Pikuś :;230
Zdjęć niestety mam malutko bo padła mi bateria i nawet nie zdążyłam pstryknąć takich ładnych :(
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Jak trawka przetrwa zimę, dostanie do towarzystwa następne koleżanki bo teraz trochę smutno wygląda, tak samotnie....

Obrazek
Widoczek

Obrazek

Obrazek
.......limonkowa poezja......

Obrazek
Niedawno kupiony zimowit już zakwitł :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu napracowałaś się niesamowicie, ale efekt super, limonkowa hortensja cudna :D a i wrzosiki pięknie się prezentują :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Gratuluję determinacji! Niejedna zrezygnowałaby z konieczności dźwigania ! Czyli, krótko mówiąc, pchnęłaś roboty
jesienne? Też cały wczorajszy dzień spędziłam na sadzeniu. Niestety wiele roślin trafiło do "przedszkola"
bałam się jeszcze czekać z sadzeniem a paru miejsc nie zdążyłam przygotować :lol: :lol: :lol:
Martwisz się, że ta trawka może nie przezimować??? Akurat ta powinna....prawda, jaka śliczna???
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Basiu piekne widoczki .........a trawka wśród wrzosów wcale nie wygląda samotnie .....jest bardzo ładnie
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Basiulka !
Już Cię widzę jak z siatami pakujesz się do autobusu !
Przypomniało mi się, jak spotkaliśmy się z chłopakami w Wawie w zatłoczonym pociągu i zaczęliśmy pokazywać sobie rośliny i cebulki heh !
Piękną masz limonkową hortensję ! Cudo ! Ciekaw, czy zmieni jeszcze kolor ?
Pozdrówki od Pell.

:D :D 8)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko natyrałam się ......to fakt :roll: ....ale po takiej pracy satysfakcja gwarantowana :wink:
Mam poczucie dobrze spełnionego obowiązku i nawet obolałe ręce tak bardzo nie bolą :lol:

Wiktorio jestem już na półmetku prac jesiennych....sadzeniowych, mam na myśli bo innych, porządkowych jest jeszcze sporo :roll:
Ja też wielu miejsc pod sadzenia nie przygotowałam jak należy ale pociesza mnie fakt ,że tam był przekopany łubin więc roślinki mają zapasy jedzonka.....
Trawka jest niesamowita ,tylko zastanawia mnie, po czym poznam wiosną ,że ona np. zmarzła ;:24 ...ona zawsze wygląda jak usususzony wicheć....piękny ale nieżywy ;:10

Renatko dziękuję :D

Zapomniałam napisać ,że wczoraj zaczęłam przerabiać moją wnajwiększą rabatę, na kształt chyba ostateczny.....mam nadzieję :roll:
To znaczy zarys mam w głowie , pewnie rzeczywistość go trochę skoryguje ( już kilka spraw wyszło inaczej niż na planie) ale ogólnie chodzi o to, żeby jednak oddzielić się zieloną ścianą od paskudnych widoków zza płota :twisted:
Posadziłam na początek 4 tuje, przed nimi będą hortensje a z boku pewnie pergola i róża......nie chciałam na działce tuj, nie chciałam zielonej ściany i cienia a teraz sama robię to ,przed czym broniłam się rękoma i nogami.....
Bajzel mam na rabacie okropny bo teraz wszystko muszę przesuwać i przesadzać ;:133
KOSZMAR :!: :!: :!:

Zmniejszę zdjęcia ,to pokażę Wam dokładnie w czym rzecz......wszelkie porady i rady i sugestie mile widziane tylko krytyki za bałagan nie przyjmuję :wink: :;230
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

No to czekamy na dalsze fotki i już szykujemy cięte riposty, na temat twojego bałaganu . :wink: :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka podróż z tobołami ,to podróż przez mękę ;:112
Limonka kwiaty ma cudne ale po posadzeniu zgubiła prawie wszystkie liście.....teraz to suche badylki uwieńczone pięknymi kwiatami :lol: ....i tylko czubki mogę fotografować :;230

Nie wiem jak się zebrałam na odwagę ,żeby Wam to wszystko tu pokazać :oops: :oops: :oops:
Ale chcę żebyście mi doradzili co tam jeszcze ewentualnie można pokombinować, żeby było fajnie......
Pergola będzie chyba tylko po lewej stronie , tej części przy tujach nie będzie. Tam rośnie u sąsiadki lilak i włazi na naszą stronę.....szybko by wrastał w pergolę i tylko bym miała kłopot......muszę wymyślić coś innego ale nie chcę takiej jednolitej ściany z tuj bo to trochę monotonne na takiej małej działeczce.

No dobra.....nie przedłużam agonii......wklejam zdjęcia ;:130

Obrazek
Posadzone pod siatką tuje....cała reszta towarzystwa będzie przesadzona bo przed tujami będą hortensje.

Obrazek
Tak to ma mniej więcej wyglądać :roll: ......tylko tej pergoli z różowymi kwiatkami nie będzie....
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JolantaGraj pisze:No to czekamy na dalsze fotki i już szykujemy cięte riposty, na temat twojego bałaganu . :wink: :;230 :;230 :;230
Jola....nie dołuj mnie......pliiiiiiis :!: :;230
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Cynthio witaj w świecie ludzi cierpiącym na chroniczny brak czasu :? Ogród zmienia się z tygodnia na tydzień i chyba już nie będziesz się martwić,że wiosną nic się nie będzie dziać.
Kolorki jesienne bardzo radosne. :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida brak zajęć zamieniłam na brak czasu :lol:
.....ale wolę to ,niż poprzednie bezowocnie mijające dni :roll: ....jakoś wszystko teraz ma więcej sensu :)

No i dzięki forum na mojej działce trwają rewolucje.....nowe pomysły, nowe roślinki......ta nadchodząca wiosna chyba będzie o niebo ładniejsza niż poprzednia ;:173
x-d-a

Post »

Cynthio, wspaniale, że realizujesz w ogrodzie swoje pomysły i marzenia...
Jest w Tobie tyle zapału, dobrych chęci, że wszystko MUSI Ci wyjść :!:
Uważam, że pomysł z tujami i hortensjami jest bardzo dobry i jak towarzystwo się rozrośnie, będzie super :lol: Co ja piszę, już jest super :D
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Ładnie to już jest i tej wersji się trzymaj :;230
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Widzę Basienko, że wszyscy pod wpływem forum coś przerabiamy, zmieniamy koncepcje, a za rok znów coś innego będzie nam się podobać. Bardzo fajna będzie Twoja nowa rabatka. A co na niej jest w pierwszym rzędzie taka niebieskawa trawka, lawenda czy też jeszcze cosik innego. :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”