Ogródek AGNESS cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś już Ola napisała o liściach zimowitów
one są naprawdę duże, aż trudno uwierzyć, że takie niewielkie jesienią kwiatki ,wypuszczają wiosną takie liściory
dlatego też nie sadzę ich na skalniak
Szczerze namawiam na zakup cebul
jesienią po posadzeniu bardzo szybko kwitną i pięknie się rozrastają w kępy 
-
x-d-a
-
x_P-42
- AGNESS

Dalu , ja zimowity bardzo lubię , te pojedyncze mam już kilka lat, pięknie rozrosły sie w kępę
a pełne posadzone w tym roku, mam nadzieję, że równie ładnie sie rozrosną
Są takie śliczne , że na nazwę warto przymknąć oko
Polu, zimowity będą pięknie wyglądały na Twoim olbrzymim skalniaku
mój skalniak niestety zbyt mały, żeby je posadzić, ze względu na duże liście wiosną
Moje pełne zimowity kupiłam i posadziłam około 3 tyg temu i już tak pięknie zakwitły
Z jednej cebulki cały bukiet 
Polu, zimowity będą pięknie wyglądały na Twoim olbrzymim skalniaku
- AGNESS

Aguś zimowity to faktycznie niesamowicie wdzięczne kwiatuszki, ja mam tylko 2 rodzaje tych kwiatuszków, ale koniecznie muszę dokupić sobie jeszcze jakieś, tylko te wielkie liście powodują, że w wiele miejsc, gdzie te kwiatuszki mogłabym wcisnąć nie pasują
Mariolu pewnie to właśnie jest powód, końcówka lata tego roku jest wyjątkowo piękna, ale oby było tak jak najdłużej 8)
U mnie jeszcze nie wszystkie zimowity zakwitły, widzę w kępie jeszcze sopro pąków, tak więc liczę, że jeszcze trochę pokwitną, mimo gorąca
Witaj Aniu
z końcem tego lata dostałam jakiegoś powera na zmiany w ogrodzie, które planowałam już od jakiegoś czasu, a nie mogłam się za nie zabrać
Jestem bardzo zadowolona z przeróbki skalniaka, w ciągu kilku dni powiększałam go 2 x , ale wiosną, będę musiała jeszcze go rozciągnąć, ponieważ roślinki musiałam sadzić bardzo ściśle i nie mają zbyt dużo miejsca na rozrastanie się.
Halinuś jeszcze kilka dni i na pewno wyjdą i te pełne
Ja też muszę dokupić sobie na przyszły rok jeszcze ze 2 odmiany, mam ochotę na białe, ponieważ takich nie miałam 
Mariolu pewnie to właśnie jest powód, końcówka lata tego roku jest wyjątkowo piękna, ale oby było tak jak najdłużej 8)
Witaj Aniu
Halinuś jeszcze kilka dni i na pewno wyjdą i te pełne
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko te pełne zimowity są naprawdę bajkowe
Dopiero na forum dowiedziałam się ,że one mają takie wielkie liście
.....niestety nigdzie w necie nie mogę znależć zdjęć tych liści.
Posadziłam u siebie krokusy jesienne, ciekawe czy one też będą miały takie wielkie liściory
Dopiero na forum dowiedziałam się ,że one mają takie wielkie liście
Posadziłam u siebie krokusy jesienne, ciekawe czy one też będą miały takie wielkie liściory
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- AGNESS

Basiu zdjęcia liściorów zimowitów wkradły mi się w fotkę z tulipanami, więc pokażę Ci jak wyglądają wiosną

Izo warto skusić się na cebule zimowitów, wspaniale zdobią ogródki u schyłku lata
Iduś, ja od posadzenia cebuli zimowitów czekałam 3 tygodnie na kwiaty, myślę, że to czy zdążą Ci zakwitnąć to zależy od pogody, jeśli kupisz z wyraźnymi kiełkami kwiatowymi, a teraz takie na pewno dostaniesz, to jak się utrzyma ciepełko, to mogą jeszcze zakwitnąć, a jeśli nie, to na przyszły rok będą jak znalazł, już może nawet rozrośnięte, po wiosennym liściowaniu

Izo warto skusić się na cebule zimowitów, wspaniale zdobią ogródki u schyłku lata
Iduś, ja od posadzenia cebuli zimowitów czekałam 3 tygodnie na kwiaty, myślę, że to czy zdążą Ci zakwitnąć to zależy od pogody, jeśli kupisz z wyraźnymi kiełkami kwiatowymi, a teraz takie na pewno dostaniesz, to jak się utrzyma ciepełko, to mogą jeszcze zakwitnąć, a jeśli nie, to na przyszły rok będą jak znalazł, już może nawet rozrośnięte, po wiosennym liściowaniu
Dalu mam to samodala pisze:Agnieszko, piękne zimowity, niesamowity kolor!
Ja jakoś nigdy ich nie sadziłam w ogrodzie i to był chyba błąd! Jakoś nie lubię ich nazwy, za bardzo kojarzy mi się z zimą, ale to niepoważny powód...
Chyba czas to zmienić
z uśmiechami Iza
u liski
u liski