Ogród Izabell

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

o rany, aż żaluję że nie dotarłam na tą wystawę :roll:
piękne zdjecia :P

do rad się zastosuję oczywiście :wink: :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Fajne zdjęcia z wystawy :D
Co ciekawego tam zakupiłaś bo chyba nie doczytałam......
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

izabell12, pospacerowałam dzisiaj po Twoim pięknym ogrodzie, popodziwiałam cudne zdjęcia i te z wystawy kwiatów też, iii ... żal mi, jako rodowitej chorzowiance, że mnie na tej wystawie nie było :?
A w którym miejscu jest ta wystawa kwiatów :?: może w przyszły roku się na nią wybiorę :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43

Post »

Witaj Izabell. Piękny ogród, piękne rośliny, piękne zdjęcia.
Mnie interesuje wrzosowisko. Na wiosnę będę zakładał wrzosowisko na działce córki. Napisz jaką dałaś ziemię, czy zakwaszasz i jaką masz warstwę kory?

Pozdrawiam Leszek.
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne fotki z Wystawy Kwiatów ,ale bardziej interesowały by mnie twoje zakupy . :wink:
Pochwal się co przytargałaś do ogrodu . :P
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izabell, śliczne zdjęcia z wystawy, podpatrzyłaś jakieś ciekawe pomysły?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Izabell zdjęcia z wystawy bardzo ładne
pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, wszysto tutaj mnie sie podoba i wrzosy, za którymi osobiście nie przepasdam, alu tu sa przepiękne i powojniki. A wystawa - cudo..... Pozdrawiam
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Witaj Izabello bardzo piękny ogród,wrzosowisko zachwycające,ja jak na razie kupiłam sobie tylko 3 roslinki,no ale jak to mówia lepszy rydz niz nic :wink: Powiem ci tak przez to noc-dzienne podgladanieWaszych ogrodow całkiem zgłupłam i stwierdziłam,że skoro to mój pierwszy roczek na własnym skrawku ziemi ide na zywioł hahahaha!W końcuw przyszłym roku moze mi sie sprecyzują gusta i zawsze będę mogła poprzesadzac sobie jak to lubią i mają w zwyczaju ogrodnicy :lol: :lol: :lol:
A ma tez pytanie odnośnie clematisów masz je posadzone w cieniu ,czy wolą sloneczko popróbowałabym wiosną:)
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Witam wszystkich ciepło :)

Gieniu - zapewniam Cię, że nie ma w tym żadnej przesady - tylko nieliczni na tym forum zbierają nagrody za swoje ogrody. A poza tym to subiektywne odczucie - bardzo podoba mi się Twój ogród.

Aniu i Halinko, Wystawa Kwiatów i Ogrodów w Chorzowskim Parku Rozrywki (a konkretnie w hali Kapelusz) jest organizowana dwa razy do roku: wiosną i jesienią. Najbliższa powinna być w okolicach maja przyszłego roku - może uda nam się jakoś umówić i tam spotkać :tan

Cynthio i Jolu, Było dużo pięknych roślin w bardzo przystępnych cenach, ale ja ograniczyłam się do cebul tulipanów w kolorach fioletowym i żółtym z postrzępionymi płatkami, ale nie miałam nic do pisania i nie spisałam odmian ;:223 (mniej więcej po 1,5/szt). To będzie moje pierwsze podejście do cebulowych, więc jak się uda, wiosną uraczę Was fotorelacją :)

Leszku, ziemię na wrzosowisku wybrałam i wypełniłam mieszanką ziemi do wrzosów z kwaśnym torfem, potem wąż kroplący, agrowłóknina i po posadzeniu roślin 10 cm średnio grubo mielonej kory.

Majeczko - najbardziej podoba mi się ta kompozycja z wrzosów - różne odmiany w rzędach wzdłuż siebie - tworzą śliczne łuki - jak na zdjęciu z wystawy. Bardzo podobałoby mi się to na wrzosowisku, ale teraz już jest musztarda po obiedzie. Natomiast ogarnęło mnie chciejstwo po tej wystawie na klon palmowy - bordowy z cieniutkimi listeczkami - im cieńsze tym lepsze - jest bajeczny.

Witam Pestko, Stasiu i Marzenko - cieszę się, że do mnie trafiłyście. :)
Marzenko - clematisy różnie reagują na słońce - to zależy od odmiany - na karteczce przy roślince będzie pisało jakie stanowisko preferuje, ale jest jedna zasada: głowa w słońcu, nogi bezwzględnie w cieniu (najlepiej zasadzić w okolicach podstawy coś niewysokiego co zacieni spód rośliny: trzmielinę, borówki, lawendę lub clematisy bylinowe - wybór jest ogromny). Moje rosną wzdłuż płotu z ekspozycją północno - zachodnią z wężem kroplącym pod korą i lawendą u podstawy.

Zdjęcia dla wszystkich moich miłych gości:

Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izo wciąż zachwycam się Twoimi zdjęciami, każda najzwyklejsza roślinka na Twoich fotkach wygląda wspaniale, :D Clematisy cudowne, a i zdjęcia z wystawy super :D
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Iza, też byłem w Chorzowie, dzięki za fotki, bo nie miałem ze sobą aparatu i nic nie uwieczniłem, więc przynajmniej tu sobie zaglądam :)
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Oj Stasiu, gdyby to tylko był kawior :lol:

Dziękuję Ci Agness z całego serca, strasznie przyjemnie jest dla Was fotografować przyrodę. Zapraszam częściej.

Fotki na poprawienie jesiennego nastroju.

Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Ale jaja ;:112 kawiorowe. Czy raczej mszycowe. :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Wpadłam do Ciebie pooglądać piękne zdjęcia i się nie zawiodłam. Zawaszcza to ostatnie ujęcie mnie urzekło. Powinnaś brać udział w konkursach fotograficznych :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”