Dala - mój piękny ogród cz.4
-
x-d-a
Sylwek, dyplomatycznie nic na ten temat nie pisałam, bo kynolodzy mnie ochrzanią, a ja im przyznam rację, bo też uważam, że powinno się rozmnażać tylko pieski rasowe w specjalistycznych hodowlach.
Otóż te szczeniaczki to -niestety- kundelki pełnej krwi. Mamusia jest terrierem, a tatuś maltańczykiem i jedyne co ich łączy to kolor (biały) i wzrost (mały). No, może jeszcze to, że właścicielką terrierki jest siostra mojego M., która chciała, żeby jej suczka miała małe, a najbliżej był Ptyś...Taki chętny...
To nie zmienia faktu, że są na świecie, są śliczne i urocze, będą małe i białe.
Magdo, mam serce w rozterce, ale trzy pieski w domu...
Isiu, rzeczywiście, sama się zdziwiłam, że nie kupiłam żadnej roślinki, ale oprócz ogrodu mam jeszcze kochanego M., któremu też coś się należy
Grzesiu, a chciałbyś takiego pieska?
Pokażę dzisiaj fuksję Magellanica, którą kupiłam w szkółce przy O.B. Podobno zimuje w gruncie; widziałam taką samą, ale pięknie rozrośniętą w zeszłą niedzielę w Ogrodzie Botanicznym. Ślicznie wyglądała zwieszając swe gałązki obsypane delikatnymi kwiatkami nad małym oczkiem wodnym...

Otóż te szczeniaczki to -niestety- kundelki pełnej krwi. Mamusia jest terrierem, a tatuś maltańczykiem i jedyne co ich łączy to kolor (biały) i wzrost (mały). No, może jeszcze to, że właścicielką terrierki jest siostra mojego M., która chciała, żeby jej suczka miała małe, a najbliżej był Ptyś...Taki chętny...
To nie zmienia faktu, że są na świecie, są śliczne i urocze, będą małe i białe.
Magdo, mam serce w rozterce, ale trzy pieski w domu...
Isiu, rzeczywiście, sama się zdziwiłam, że nie kupiłam żadnej roślinki, ale oprócz ogrodu mam jeszcze kochanego M., któremu też coś się należy
Grzesiu, a chciałbyś takiego pieska?
Pokażę dzisiaj fuksję Magellanica, którą kupiłam w szkółce przy O.B. Podobno zimuje w gruncie; widziałam taką samą, ale pięknie rozrośniętą w zeszłą niedzielę w Ogrodzie Botanicznym. Ślicznie wyglądała zwieszając swe gałązki obsypane delikatnymi kwiatkami nad małym oczkiem wodnym...

-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu widziałam w Irlandii dziko rosnące fuksje na poboczach dróg, ale tam zimy łagodne,
byłam tam w lutym, gdy na dwa dni spadł śnieg (po 18 latach), to była straszna zima.
Twój ogród jest w najcieplejszej w Polsce strefie i fuksja ma szansę przezimować.
Na wszelki wypadek pobierz sadzonki, fuksje ukorzeniają się bardzo chętnie.
Psiaczki rozkoszne, miałam pokusy na młode od mojej Nory, ale to duże psy,
mogłabym nie znaleźć im dobrego domu, odpuściłam
byłam tam w lutym, gdy na dwa dni spadł śnieg (po 18 latach), to była straszna zima.
Twój ogród jest w najcieplejszej w Polsce strefie i fuksja ma szansę przezimować.
Na wszelki wypadek pobierz sadzonki, fuksje ukorzeniają się bardzo chętnie.
Psiaczki rozkoszne, miałam pokusy na młode od mojej Nory, ale to duże psy,
mogłabym nie znaleźć im dobrego domu, odpuściłam
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu - przecież wiesz że kundelki są najmądrzejsze, najwdzięczniejsze i najukochańsze :P
Patrząc na małolatę byłam pewna że to Ptysia córka bo taka do niego podobna......
Jeśli ta fuksja ci przezimuje - też sobie taką kupię
A moja trzmielinka to chyba na takie kopułki się nie nadaje, albo będzie się nadawała za wiele, wiele lat.
Zatem chyba jednak będzie z niej obwódka....
Patrząc na małolatę byłam pewna że to Ptysia córka bo taka do niego podobna......
Jeśli ta fuksja ci przezimuje - też sobie taką kupię
A moja trzmielinka to chyba na takie kopułki się nie nadaje, albo będzie się nadawała za wiele, wiele lat.
Zatem chyba jednak będzie z niej obwódka....
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Ja też będe się przypatrywał tej fuksji, u mnie jest podobna znaczy kwiatki, bo liście to już inne...
nom ale te kopuły z trzmieliny to super
Sylwek samczykom to pewno bliżej do tatusia, a samiczkom do mamusi
Sylwek samczykom to pewno bliżej do tatusia, a samiczkom do mamusi
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- MagdaMisia

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
DALU ,nie zrozumiałyśmy się .Ja pisałam o innych mahoniach ,o tych z poniższej fotki ,a ty o tych zwykłych .Wiem ,że te zwykłe dobrze zimują,bo też je mam,ale teraz kupiłam mahonię media WINTER SUN i ona ponoć bardziej wrażliwa na mróz .Czy masz też takie mahonie .Zdjęcie zapożyczone http://www.helmers.de/pflanzen/laubgeho ... er_sun.php

Twoje psiaczki słodziutkie .

Twoje psiaczki słodziutkie .