Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia. Cz.1
...zgadza się. Rozmawiamy przecież o kompozycjach, więc także o roślinach, które ładnie towarzyszą hostom.eus pisze:lucy09 pisze:Z pewnością nie jest to skalnica którą pokazałaś Gieniu. Skalnicę to ja znam i mam, no chyba że to jakaś inna ( nie kwitła u mnie choć mam ją już drugi rok)może i coś innego, ale zaraz nas przywołają do porządku
tu temat hostowy
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rzeczywiście kolorowe żurawki idealnie komponują się z hostami.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Oglądam i oglądam sobie te zdjęcia i powiem, że wiele kompozycji tu pokazanych mi się podoba.
Jednak najbardziej mnie oczarowują hosty w grupowych, licznych nasadzeniach z samych host - same w sobie są pięknem.
Ja się nie mam jeszcze czym pochwalić ale mam kilka zdjęć z pewnego arboretum gdzie właśnie sfotografowałem taką grupę host, niby dość pospolite odmiany ale w grupie i w dużych rozmiarach robią wrażenie.
Tylko nie wiem do końca, czy w tym wątku dopuszcza się zdjęcia nie ze swoich ogródków (aha no i na zdjęciu jest też moja żonka - tak dla punktu odniesienia
) Jak dostanę Waszą zgodę to zdjęcie umieszczę, jeśli nie to niech mój opis wymarzonej "hostolandii"
pozostanie bez zdjęcia.
Jednak najbardziej mnie oczarowują hosty w grupowych, licznych nasadzeniach z samych host - same w sobie są pięknem.
Ja się nie mam jeszcze czym pochwalić ale mam kilka zdjęć z pewnego arboretum gdzie właśnie sfotografowałem taką grupę host, niby dość pospolite odmiany ale w grupie i w dużych rozmiarach robią wrażenie.
Tylko nie wiem do końca, czy w tym wątku dopuszcza się zdjęcia nie ze swoich ogródków (aha no i na zdjęciu jest też moja żonka - tak dla punktu odniesienia

- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeśli jesteś autorem zdjęć - to miejsce to jest jak najbardziej odpowiednie do ich umieszczenia.sylwekw pisze: Tylko nie wiem do końca, czy w tym wątku dopuszcza się zdjęcia nie ze swoich ogródków (aha no i na zdjęciu jest też moja żonka - tak dla punktu odniesienia) .
A szczególnie podoba mi się ten pomysł z "Punktem odniesienia" - będziemymogli podziwiać nie tylko kompozycję roślinne.

Na to musisz uzyskać jedynie zgodę od Żonki, nie od nas.

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,