Ogródek KaRo cz.2
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za wszystkie Wasze odwiedziny i komentarze.
Agnieszko - jeśli córka potrzebuje na pulpit większy rozmiar zdjęcia - mogę podesłać.
Grażynko- nic nie wyciągam z oczka na zimę.Wszystkie rośliny są skracane czyszczone wiosną.
Lilie zostały wsadzone w średniej wielkości donicach takich zwykłych ,czarnych w jakich kupiłam kiedyś sadzonki krzewów.
Wiem jednak,że już "wylazły" z nich i leżą na dnie a tam jest umieszczony plastikowy pojemnik płytki na ok.40 cm o powierzchni ok.metra kw. i napełniony ziemią ogrodową.
Zresztą całe dno stawu jest pokryte mułem.To świetna pożywka dla roślin.
Więc lilie i nie tylko ,mają tam idealne warunki rozwoju.
Agnieszko - jeśli córka potrzebuje na pulpit większy rozmiar zdjęcia - mogę podesłać.
Grażynko- nic nie wyciągam z oczka na zimę.Wszystkie rośliny są skracane czyszczone wiosną.
Lilie zostały wsadzone w średniej wielkości donicach takich zwykłych ,czarnych w jakich kupiłam kiedyś sadzonki krzewów.
Wiem jednak,że już "wylazły" z nich i leżą na dnie a tam jest umieszczony plastikowy pojemnik płytki na ok.40 cm o powierzchni ok.metra kw. i napełniony ziemią ogrodową.
Zresztą całe dno stawu jest pokryte mułem.To świetna pożywka dla roślin.
Więc lilie i nie tylko ,mają tam idealne warunki rozwoju.
KaRo, nie wiem czy nie przeoczyłam, ale wrócę jeszcze do Twojego dzwonka kropkowanego.Widziałam u koleżanki,kwiaty ma takie same jak u Ciebie, czy kiedyś u mnie.Inne natomiast są liście.U koleżanki są takie ząbkowane, dość duże, ja miałam takiego o liściach podobnych do liści dzwonka skupionego.Może I Ty masz inną odmianę, która nie będzie się tak rozrastać.Mam miniaturowego dzwonka, a on nie rozrasta się tak mocno.Więc może za mocno nastraszyłam i niepotrzebnie.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Miriam - dziękuję bardzo - miło ,że wdepnęłaś do mnie.
Może kiedyś będzie to możliwe w realu?
Elu - nie przestraszyłam się,choć wzięłam pod uwagę Twoje spostrzeżenia ale po to mamy forum by wymieniać poglądy i doświadczenia.
W razie koniecznośći wzięłabym go w karby....

Masz chyba rację,że mój to będzie jednak inny dzwonek ....
On ma duże sercowate i ząbkowane liście .
Zobaczymy w przyszłym roku choć u Agrażki ,(duża buźka dla Ciebie Agrażko)nie jest ekspansywny i tak należy przyjąć.
Może kiedyś będzie to możliwe w realu?

Elu - nie przestraszyłam się,choć wzięłam pod uwagę Twoje spostrzeżenia ale po to mamy forum by wymieniać poglądy i doświadczenia.
W razie koniecznośći wzięłabym go w karby....

Masz chyba rację,że mój to będzie jednak inny dzwonek ....
On ma duże sercowate i ząbkowane liście .
Zobaczymy w przyszłym roku choć u Agrażki ,(duża buźka dla Ciebie Agrażko)nie jest ekspansywny i tak należy przyjąć.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Nalewko to właśnie doniczkowa kannaNalewka pisze:.... A na pierwszym zdjęciu w donicy to co to jest, te wielgachne liście? .....

A to inne moje "kwiatki"

Ketmia syryjska 'Woodbridge'

Budleja Dawida 'Royal Red'

Tawuła japońska 'Crispa'

Grzyby,których ślimaczkowi nie uda się zjeść

Zachód słońca prawie jak nad morzem

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ romantycznie się zrobiło u Ciebie KaRo. Taki piękny zachód słońca.
Wspaniały ten kwiat hibiskusa - ketmii. Czy masz jeszcze inne odmiany?

Wspaniały ten kwiat hibiskusa - ketmii. Czy masz jeszcze inne odmiany?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anu-la
- 200p
- Od: 19 cze 2007, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krysiu, dawno mnie tu nie było, a tu tak piękne zdjęcia zakatków jak z bajki. Śliczna alejka, lubie takie zakątki, gdzie można sie schować wśród zieleni. Na pewno dużo pracujesz w ogrodzie, ale w takim zakątku szybciej można regenerować siły po pracy. U mnie niestety iglaczki wokół ogrodu jeszcze małe. Odnośnie przechowywania fuksji napisałam u siebie, ale przechowuje się podobnie jak dature, i z powodzeniem możesz ja póżniej wsadzać do ziemi w takich doniczkach jak daturę. Ja swoje trzymam na tarasie bo wszędzie w ogrodzie za duzo słońca, albo za duży wiatr.
Czy to prawda, że jak daturze obrywa sie liście to obficiej kwitnie, bo słyszłam takie opinie? Pozdrawiam
Anu-La (Ania)
Czy to prawda, że jak daturze obrywa sie liście to obficiej kwitnie, bo słyszłam takie opinie? Pozdrawiam
Anu-La (Ania)
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Właśnie wróciłam z ogrodu - byłam sprawdzić czy ta tojeść ma takie same kwiatki jak moja - i te baldachy są takie same. Liście są też tak samo unerwione. A więc KaRo zgadłaś co to za roślinka . Wielkie dzięki za tyle starań w identyfikacji mojej roślinki.
Brawo, brawo, brawo .....

Brawo, brawo, brawo .....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki