Ja bym chciała aurekarię i co z tego, nie mam ogrodu w Holandii.

jest o tym sporo informacji na forum
 jest o tym sporo informacji na forum  a aurekarię też można w Polce trzymać tylko zależy w jakim rejonie
 a aurekarię też można w Polce trzymać tylko zależy w jakim rejonie  u mnie rosną i mają się dobrze
 u mnie rosną i mają się dobrze  zapytam sąsiada, czy mogę zrobić fotkę jego ogrodu to zobaczysz, że ma tam kilkunastoletni okaz
 zapytam sąsiada, czy mogę zrobić fotkę jego ogrodu to zobaczysz, że ma tam kilkunastoletni okaz 

Mniejsza z tym majątku nie kosztowała, ale 2 raz się na nią nie skuszę....
  Mniejsza z tym majątku nie kosztowała, ale 2 raz się na nią nie skuszę....
 zobaczymy ja jej jeszcze nie skreśliłem, wiesz przecież, że u mnie nie tak łatwo
  zobaczymy ja jej jeszcze nie skreśliłem, wiesz przecież, że u mnie nie tak łatwo  Nom ale też jestem świadomy, że grzyba ciężko wytępić...
  Nom ale też jestem świadomy, że grzyba ciężko wytępić...

wygląda dobrze tak patrząc z góry, ale po tych wycinkach toż to miniaturka.
  wygląda dobrze tak patrząc z góry, ale po tych wycinkach toż to miniaturka.

jak nie to na jej miejscu zawita cyprysik błotny
  jak nie to na jej miejscu zawita cyprysik błotny 

teraz bacznie będę czekał, aż zacznie przebarwiać się w botaniku-> bo jest śliczny.
 teraz bacznie będę czekał, aż zacznie przebarwiać się w botaniku-> bo jest śliczny.

bo powiem szczerze, że na wiosnę była większa. A cyprysik śliczny jeszcze jak się przebarwi na czerwono. W tym roku chyba już nie dam rady wyskoczyć do arboretum
  bo powiem szczerze, że na wiosnę była większa. A cyprysik śliczny jeszcze jak się przebarwi na czerwono. W tym roku chyba już nie dam rady wyskoczyć do arboretum