Kolorowy ogród Geni -Cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mutari pisze:Gieniu, jak mam czasami takie dni, że każdego bym zbeształ , to wchodzę do Twojego wątku i oglądam Twój ogród. Złość przechodzi jak ręką odjął :D:D
Marcin to dla mnie radość jak tak jest ,bardzo się cieszę że choć na coś mogę się przydać .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylweste pisze:Gieniu zaszalałaś z fotkami :) kolejne moje chciejstwo to większa rabata róż, tylko z nimi kłopot, bo robactwo ich nie oszczędza, ale zobaczę :) u mnie zakwitną tez te małe hosty co ostatno posadziłem :) a widziałem tez ostatnio hosty, które o dziwo były piękniejsze z kwiatów niż liści :) tylko to były dość spore okazy, nie na mój ogród :)
Sylwek z różami wcale nie jest aż tak dużo pracy , ja w sezonie pryskam najwyżej z 3 razy na grzyby i robaki .
Jedynie pielenie pomiędzy nimi jest kłopotliwe ,zawsze chodzę podrapana ,może gdybym nie miała tam innych roślin to mogłabym wy ściółkować grubo korą .
A hosty to jakieś ciekawe sadziłeś czy te bardzo popularne ?
Genia
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Gieniu host z odmian Ci chyba nie podam bo nie zapisałem, ale kupiłem wtedy we Wrocławiu najmniejsze jakie trafiłem :) róż kilka mam, ale głównie na pniu, rosną w rabacie przed domem :) może się w końcu przekonam :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz troszkę jesiennego klimatu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A teraz pierwsze kwiatki na marcinkach

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aparat przekłamuje kwiaty są całkiem inne różne kolory a na zdjęciach prawie wszystkie wyglądają różowe . przede wszystkim są ciemniejsze
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Geniu ja miałem swoje canny w donicach, postawiłem jesienią w piwnicy i tak przestały do czerwca :oops: podlałem parę razy:) potem przesadziłem do nowej ziemi i tak sobie rosną do teraz...
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylweste pisze:Gieniu host z odmian Ci chyba nie podam bo nie zapisałem, ale kupiłem wtedy we Wrocławiu najmniejsze jakie trafiłem :) róż kilka mam, ale głównie na pniu, rosną w rabacie przed domem :) może się w końcu przekonam :)
Sylwester róże na pniu zawsze chciałam mieć ale teraz to juz nie mam gdzie je posadzić .
A hosty pójdę pooglądać zdjęcia do Ciebie .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marivsz pisze:Geniu ja miałem swoje canny w donicach, postawiłem jesienią w piwnicy i tak przestały do czerwca :oops: podlałem parę razy:) potem przesadziłem do nowej ziemi i tak sobie rosną do teraz...
To zły pomysł ja tak zrobiłam z jedną też jest marna ,
W marcu musisz wyjąć z donicy podzielić i oczyścić i dopiero wsadzić do donicy ,trzymać w jasnym ciepłym miejscu a w maju do ziemi po uprzednim zahartowaniu .
Genia
marivsz
1000p
1000p

Post »

Geniu tylko ja nie mam dobrych warunków do przechowywania ich, w tamtym roku miałem samych pelargoni 20 skrzynek, no i canny musiały stać pod nimi czyli miejsce ciemne. Wiesz one są ładne tylko nie kwitną:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Gieniu, pienne róże to super sprawa, można trafić i 1.60m szczepione to dołem nasadzasz co się da :) tzw oszczędnosć miejsca :)
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33

Ogrod Przebiegłem się biegiem po Twoim ogrodzie, z braku cza

Post »

Przebiegłem się po twoim ogrodzie pięknie zagospodarowany każdy zakątek rośliny dobrane jak pownny gratuluję pozdrawiam Bogdan z okolicznyczch lasów w gminie Bobrowniki ;:114
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwek masz rację ,ale u mnie tak jedno przy drugim rośnie i tyle cebul w ziemi że trudno kopać żeby przy tym czegoś nie zniszczyć .ale ciągle nie mówię nie ,bo to nigdy nic nie wiadomo .
Genia
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Gieniu to dobra zasada, nigdy nie mówić nigdy.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Ogrod Przebiegłem się biegiem po Twoim ogrodzie, z braku

Post »

Bogdan Szczepanski pisze:Przebiegłem się po twoim ogrodzie pięknie zagospodarowany każdy zakątek rośliny dobrane jak pownny gratuluję pozdrawiam Bogdan z okolicznyczch lasów w gminie Bobrowniki ;:114
Witaj Bogdan cieszę się że następna osoba z naszego terenu .
Zapraszam jak znajdziesz więcej czasu ,ale to dopiero pewnie zimą .
Pozdrowienia dla żony
marivsz
1000p
1000p

Post »

A koszyczki od czego są?:) wiesz wtedy nie zniszczy się żadnej cebuli, Sylwek ja padnę Ty i taka zasada :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marivsz pisze:A koszyczki od czego są?:) wiesz wtedy nie zniszczy się żadnej cebuli, Sylwek ja padnę Ty i taka zasada :D
Mariusz a ty widziałeś kiedyś ile ja mam tych cebulowych?
Tysiące kto by to wszystko sadził w koszyki .
Gdybym miała ze 30 kępek to rozumiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”