i przeszłam obok cebul obojętnie
 i przeszłam obok cebul obojętnie  
 Tyle kwiecia u Ciebie i ślaz kwitnie w najlepsze.
Mój poległ podczas gradu i wichur.
Teraz zaczyna kwitnąć z młodych odnóg ale to już nie jest to...

U nas są takie wiatry cały rok, że nie ma co wystawiać na próby tych biednych roślin.
 U nas są takie wiatry cały rok, że nie ma co wystawiać na próby tych biednych roślin. Zresztą tak duzo pieniędzy i tak nie wydaje na nie, chociaż...
 Zresztą tak duzo pieniędzy i tak nie wydaje na nie, chociaż...  zależy komu
 zależy komu 

..może jakieś zbliżenie zrobisz?
 ..może jakieś zbliżenie zrobisz?

Ale już przywykłam, nie wiem jak Ty
 Ale już przywykłam, nie wiem jak Ty  Te ogórki tylko z pozoru wyglądają na ogórkowe pole, samych plonów tyle co kot napłakał, ale zawsze coś jest, przynajmniej zasilę swój żołądek własnymi ogórkami na kolejny rok
 Te ogórki tylko z pozoru wyglądają na ogórkowe pole, samych plonów tyle co kot napłakał, ale zawsze coś jest, przynajmniej zasilę swój żołądek własnymi ogórkami na kolejny rok  

Spoinę zasmarować maścią ogrodniczą do zabliźniania ran-ona ma zdaje się w składzie środek ochronny przed infekcjami- a jak nie to można coś domieszać. (nie mogę sprawdzić składu, bo się naklejka na pudełku zlasowała
 Spoinę zasmarować maścią ogrodniczą do zabliźniania ran-ona ma zdaje się w składzie środek ochronny przed infekcjami- a jak nie to można coś domieszać. (nie mogę sprawdzić składu, bo się naklejka na pudełku zlasowała  )
 )

Nawet siatkę ogrodzeniową kupiłam z genialnymi drobnymi oczkami, fajne skrzynki na cebulki wychodzą.
 Nawet siatkę ogrodzeniową kupiłam z genialnymi drobnymi oczkami, fajne skrzynki na cebulki wychodzą. Ale co sie odwlecze, to nie uciecze ;)
 Ale co sie odwlecze, to nie uciecze ;)

więc się zdenerwowałam,bo to przecież żadna ozdoba...
 więc się zdenerwowałam,bo to przecież żadna ozdoba...