Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Znowu nam podrzucono pieska , myślą pewnie że jak mam duży ogród to i piesek ię wychowa ,dobrze że córka wzięła bo im jeden ubył zdech ze starości .. Obrazek Obrazek Antoś zaraz sie nim zaopiekował nakarmił go kiełbaską .. U mnie też pięknie kwitną dalie , znowu muszę im przyciąc przekwitniete kwiaty Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to mój skalniaczek pod topolą Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jeszcze troche dosadzę wrzosów a reszte nasadzeń na wiosnę ..A mam jeszcze do zrobienia skalniak pod lipką może tez zrobię rabatkę z wrzosami , ślicznie wyglądają i jest z nimi mało roboty , może zdązę przed zimą a jak nie to na wiosnę może będą lepsze pomysły a może coś podpatrzę u innych ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozpogodziło się i miło było pracować w ogrodzie .. troche poprawiłam rabatkę z czerwoną trawą za mocno się rozkrzewia chyba na wiosnę wsadzę ją w doniczkę ,, posadziłam część pełnych tulipanów opiełlam lilie i mieczyki ,zaczynam przycinać iglaki płazaki , nie chce aby się rozrosły jak na rabatce przed domem .. a oto moje wrzosowisko .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek zakwiły po raz drugi goździki a wrzosy się rozrosły chyba ich za gęsto posadziłam .. ale są piękne ..
Mój album
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Marysiu, wrzosy piękne :shock: ja chyba też za gęsto posadzilam ale to zobaczę dopiero na drugi rok, czy je przesadzać czy nie. Ależ u Ciebie jeszcze dużo kwiatów kwitnie a skalniaczek pod topolą jest super :lol: skąd Ty masz tyle kamulców :roll:
Dobrze, że przygarnęliście psiaczka bo wygląda bardzo poczciwie :lol:
Miłego wieczoru życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamieni polnych u nas nie brakuje ,leżą na polu i tylko ich zbierać a przeważnie teraz po orkach a później po wykopkach ..Tylko to są okrąglaki i nie prezentują się tak jak z rzeki czy kupowane a mnie na nich nie stać więc zbieram i wykładam takimi jakie mam pod ręką Musze zebrać jeszcze na skalniak pod lipką , tam tez musze zrobić podobnie bo też jest sucho i nic nie chce rosnąć , już nawet zaczęłam ..
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Marysiu ale się napracowałaś, tyle kamieni nazbierać!
Ale wrzosów masz dużo i skalniak jaki duży, ja robię ale nawet nie połowę twojego.
Piesek śliczny chociaż jeszcze taki smutny. Będzie miał dobrze u ciebie, bo masz dobre serce.
Kwiatki jeszcze ślicznie ci kwitną, w ogóle ładnie u ciebie.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I znowu minął piękny słoneczny tydzień a dzisiaj nawet ładnie popadało . skalniak pod topolą już wygląda w miare zasadzony tylko pod lipką czeka aby zrobić kamieni troche nazbierałam .czesć już zrobiłam bo kupiłam lewizję i musiałam ją wsadzić a reszte czeka na dokończenie ogrodzenia .. a kwiaty jeszcze ładnie kwitną szczegółnie dalie,aksamitki ,cynie dziwaczki i kosmos , który wyrósł w tym roku wysoko .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zaczęły kwitnąć już jesienne kwiaty , dżalżany, marcinki i zimowity ..
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i znowu mi podwoiło wklejanie kwiatów ,,, mój komuter znowu szfankuje , chyba nie został zawirusowany ,, bo miałabym troche przerwy ...
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu.
Pięknie ci wszystko kwitnie.
Masz mnóstwo kwiatów, jak ty zdążysz je wszystkie opielić?
Pozdrawiam
x_P-42

Post »

Witaj Marysiu,
ależ u Ciebie kolorowo. Mnóstwo dalii, goździków, wrzosów i asterków :) Zupełnie nie jesiennie to wygląda, chociaż wiem,że kiedy te wszystkie kwiaty kwitną, to już jesień, niestety....
Z chęcią zobaczę fotki Twoich host - one mnie interesują - jak zauważyłaś - najbardziej :D Co z tym malutkim psiuniem ?Czy Antoś się nim opiekuje?
Jeśli można spytać : w której części woj.mazowieckiego mieszkasz?

Życzę miłego dnia !
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Psinkę oddałam córce bo nasz Bary strasznie na nią warczal i baliśmy się aby jej nie zagryzł , teściowa córki opiekuję się nią a ona chodzi jej przy nogach i na wszystkich kto się do niej zbliża szczeka , chyba już wie że to jej pani ... a Antoś strasznie był zawiedziony gdy wstał a pieska nie było .. Mieszkam 50 km.od Warszawy między Otwockiem a Pilawą .. hosty rozrosły się pięknie a dzisiaj ktoś podrzucił mi po furtkę zieloną z białymi brzegami i dużymi liścimi, języczka i kilka innych kwiat , a hosty takiej właśnie szukałam .. wczoraj przejeżdżali jakies państwo od Piaseczna i przyszli pospacerowac po moim ogrodzie , było bardzo miło że się jeszcze komuś podoba taki styl kolorowy jaki stworzyłam .. Miłego popołudnia ...
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gdy wyszłam doogrodu znalazłam przy furtce kilka kwiatów ,wsród nich hosta i piekny krzaczek ,który nie wiem jak się nazywa , może ktoś zna nazwę albo miejsce w jakim lubi rosnąc .. Obrazek Obrazek a to moje hosty które sa już sporymi kępkami .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek dwa nowe krzaki kupiłam ze względu na piękne liście ...
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi się podoba taki kolorowy styl :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy moje to też marcinki?
Obrazek
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na pewno to marcinki ,u mnie już ładnie kwitną .. Obrazek Obrazek mam taki czerwoniutki i biały , liliowe i ciemno-czerwone jeszcze w pąkach ...
Mój album
x_P-42

Post »

Marysiu, wywołujesz jesień tymi marcinko - michałkami. Ale to nic, wszystko zawsze musi mieć swoją kolej.
Mnie marcinki i michałki kojarzą się zawsze z odpustem na Św.Michała w Poświetnem k. Opoczna. Zawsze staram sie tam znaleźć w ostatnią niedzielę września, choć to 5 g.drogi od miejsca, gdzie mieszkam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”