Miejsce na ziemi -Ave cz.3
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś. Przepiękne te hortensje. Myślałam że tylko ja mam hortensjobę. Moich większość jeszcze lub już nie kwitnie /te które jeszcze - to są za małutkie sadzonki, te które już- to im ktoś obciął kwiaty. Najbardziej mi żal Pinki Winki, bo już zaczynała cudownie się przebarwiać na różowo. Muszę do nastepnego roku się porządnie ogrodzić, żeby mi amatorzy cudzych kwiatów nie mogli wejść na działkę. Rzadko coś u Ciebie piszę, ale zaglądam stale.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Hania, Ty masz jednak coś z Czarownicy, Zielonej to prawda, ale jednak... czarownica...
właśnie przed chwilą oglądałam materiały dot. mojego pluskadełka, które zebrałam - fotki, gazetki, książki...
Krysiu - Ado.kj - znam ten ból - mnie sasiad (?) załatwił tak brzóski, które sobie wsadziłam na nieogrodzinym terenie, bo on obok ma pole i pewnie mu się nie podobało, że w sąsiedztwie będą sobie rosły wysokie drzewa (choć w regulaminowej odległości od granicy)...
Teraz nic tam nie posadzę dopóki nie zrobię ogrodzenia. Miało być w tym roku, ale inne wydatki pomieszały nam szyki... Może w przyszłym roku się uda...
Cieszę się, że zapadłyśmy na tę samą hortensjową chorobę...
Cynamoniu - to masz jak w banku - jak się rozkrzewi dostaniesz kawałek
Monia, Iga - ech kusicielki, będę musiała pomyśleć o jesiennych astrach, koniecznie... mam nadzieję, ze nie wymagają jakichś szczególnych zabiegów ? a jaka lubia ziemię ? i stanowisko ?
Anulka - zazdraszczam tego kwitnącego cuda - moja ma pypcie kwiatkowe, a do kwitnienia - lata świetlne, obawiam się, że w tym roku nie załapię się na kwiaty... w przyszłym może być lepiej, bo przeniosłam wanilie na słoneczko...
Agnieszko-Agness - pomysł z podsadzeniem hortensji hostami jest wyśmienity - skąd wiedziałaś, że Gucia szykuje dla mnie hosty...

Krysiu - Ado.kj - znam ten ból - mnie sasiad (?) załatwił tak brzóski, które sobie wsadziłam na nieogrodzinym terenie, bo on obok ma pole i pewnie mu się nie podobało, że w sąsiedztwie będą sobie rosły wysokie drzewa (choć w regulaminowej odległości od granicy)...

Cieszę się, że zapadłyśmy na tę samą hortensjową chorobę...

Cynamoniu - to masz jak w banku - jak się rozkrzewi dostaniesz kawałek

Monia, Iga - ech kusicielki, będę musiała pomyśleć o jesiennych astrach, koniecznie... mam nadzieję, ze nie wymagają jakichś szczególnych zabiegów ? a jaka lubia ziemię ? i stanowisko ?
Anulka - zazdraszczam tego kwitnącego cuda - moja ma pypcie kwiatkowe, a do kwitnienia - lata świetlne, obawiam się, że w tym roku nie załapię się na kwiaty... w przyszłym może być lepiej, bo przeniosłam wanilie na słoneczko...
Agnieszko-Agness - pomysł z podsadzeniem hortensji hostami jest wyśmienity - skąd wiedziałaś, że Gucia szykuje dla mnie hosty...

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Ewa dotarłaś dzisiaj pod Halę
Ja nakupiłam troszkę roślinek ( u mnie zdjęcia) i więcej tam nie jadę
.....mam dość zapasów na balkonie ,które muszę zawieść na działkę i posadzić.....
Ale jakoś mało było stoisk.....i hortensji nie było ,róż też prawie wcale......dobrze ,że wczoraj kupiłam Vanilkę ,to dzisiaj pojechałam ze spokojną głową
Miłego popołudnia

Ja nakupiłam troszkę roślinek ( u mnie zdjęcia) i więcej tam nie jadę

Ale jakoś mało było stoisk.....i hortensji nie było ,róż też prawie wcale......dobrze ,że wczoraj kupiłam Vanilkę ,to dzisiaj pojechałam ze spokojną głową

Miłego popołudnia

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ewuniu, to na cierpienia, podsyłam Ci woreczek lodowy. 
Niezbędnik imprezowicza a przy okazji, dobry termofor na jesienne wieczory.

http://antar.net/k18-Oklady-zimno-cieple.html

Niezbędnik imprezowicza a przy okazji, dobry termofor na jesienne wieczory.

http://antar.net/k18-Oklady-zimno-cieple.html