Iguś skalniak jest faktycznie spory, ale właśnie doszłam do wniosku, że te kamienie zajmują tyle miejsca roślinkom
Ogródek AGNESS cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczko to super, zmiany są świetne
Tylko potem człowiek pada na nos
Ja właśnie weszłam do domu chwile odpocząć, poprzesadzałam kilka iglaków i azalię, wysadziłam pozostałe wrzosy, i teraz się zastanawiam, gdzie wcisnę wrzośce
Iguś skalniak jest faktycznie spory, ale właśnie doszłam do wniosku, że te kamienie zajmują tyle miejsca roślinkom

- AGNESS

Iguś, ja uwielbiam kamienie, i będę bardzo pilnowała, żeby roślinki ich nie zarosły, muszą być widoczne
Chodziło mi o to, że gdyby nie kamienia, można by tyle roślinek jeszcze wcisnąć
a tak już i na skalniaku jest kłopot z miejscem, tak się zastanawiam, żeby go jeszcze powiększyć w drugą stronę, no ale niestety teraz to już kompletnie kamieni nie skombinuję , może do wiosny nazbieram
Chyba wykopię sosenkę, bo zajmuje sporo miejsca i kilka roślinek się na jej miejscu zmieści
Ewuś dziękuję na huśtaweczkę serdecznie zapraszam
Częstuję kawką i szarlotką 8) 
Ewuś dziękuję na huśtaweczkę serdecznie zapraszam
- AGNESS

Hanuś dziękuję, strasznie miło mi słyszeć takie słowa
Bardzo się cieszę, że mój ogródek może się podobać
Maju ta moja kosodrzewinka jest niezbyt wysoka, ale dosyć rozłożysta, ja ją chyba przesadzę na powiększoną kwaśną rabatę, bo miejsce na niej czeka na iglaczki, a na skalniaku na jej miejsce wcisnę kilka skalnych maluszków 8)
Maju ta moja kosodrzewinka jest niezbyt wysoka, ale dosyć rozłożysta, ja ją chyba przesadzę na powiększoną kwaśną rabatę, bo miejsce na niej czeka na iglaczki, a na skalniaku na jej miejsce wcisnę kilka skalnych maluszków 8)
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Agnieszko, widzę wiele zmian w Twoim ogrodzie, jest pięknie mimo nadchodzącej jesieni.
Wrzosowisko wcale nie jest trudne w utrzymaniu. U mnie wrzosy rosną właśnie razem z azaliami i różanecznikami i mają się dobrze. Po posadzeniu zaszczepiłam wszystko szczepionką mikoryzową dla kwasolubnych.
Pięknie prezentuje się Twój rozchodnik, jaki bujny!
Pozdrawiam Dorota
Wrzosowisko wcale nie jest trudne w utrzymaniu. U mnie wrzosy rosną właśnie razem z azaliami i różanecznikami i mają się dobrze. Po posadzeniu zaszczepiłam wszystko szczepionką mikoryzową dla kwasolubnych.
Pięknie prezentuje się Twój rozchodnik, jaki bujny!
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS

Maju dziękuję
kosodrzewina już przesadzona
na kwaśnej rabacie brakuje mi jeszcze tylko kilku miniaturowych iglaczków no i kory, i gotowe, a wiosną wcisnę jeszcze wrzośce i finito
Dorotko mam nadzieję, że moje wrzosy też przetrwają zimę bez uszczerbku
Ja mikoryzę dawałam do róż, wiosną zechcę podać do kwaśnolubnych, mam nadzieję, że będą efekty, w tej chwili bardzo mi się nie podobają moje rh, brzydko zasychają liście, obawiam się , czy to nie fytoftoroza, muszę koniecznie popryskać, bo szkoda byłoby mi je stracić
Jesienne klimaty w moim ogródku- niestety Fotosik się zbuntował
, spróbuję później:roll:
Dorotko mam nadzieję, że moje wrzosy też przetrwają zimę bez uszczerbku
Jesienne klimaty w moim ogródku- niestety Fotosik się zbuntował
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Jakie piękne zdjecia, prawdziwa ładna jesień - czerwienie i ciemny róż, takie miłe barwy w ogódku. Rozchodniki tak fajnie wyglądają o tej porze roku, mi się bardzo podoba odmiana matrona, ten o ciemnych (brązowych) pędach, śliczne kompozycje można wymyslać.
Ale sie napracowałaś ze skalniakiem, a tu trzeba trochę czasu i siły. Swój modernizowałam chyba dwa sezony, a wystarczył jeden żeby wszystkie byliny pozarastały kamienie :P
Ale sie napracowałaś ze skalniakiem, a tu trzeba trochę czasu i siły. Swój modernizowałam chyba dwa sezony, a wystarczył jeden żeby wszystkie byliny pozarastały kamienie :P
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- LILA 51
- 1000p

- Od: 14 maja 2008, o 21:48
Agnieszko,bardzo ładnie Ci wyszedł ten skalniak, podzielam zdanie Hani że nadaje się to zdjęcie na konkurs. Ja niestety mogę sobie pozwolić tylko na miniaturkę skalniaka, ponieważ mój ogród jest wąski.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam