W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nawet trawy wyglądaja wspaniale ,mam niebieską ,czerwoną i zieleniutką prążkowaną . ale rozrzucone i prawie ich nie widac .muszę znaleść dla nich miejsce ,szkoda że mam same piaski ale pewnie znowu zrobie dołki urzyźnię komposem i zaczną rosnąc ,, Piękne słoneczniki , moje w tym roku rosną chyba do nieba .. dopiero dwa mają nasiona a pozostałe zaczynaja kwitnąc ..
coraz bardziej podobają mi się trawy muszę tylko wybrać takie co rosną na suchych glebach ...a może to tylko pięknie wyglądają w twojm ogrodzie ...
coraz bardziej podobają mi się trawy muszę tylko wybrać takie co rosną na suchych glebach ...a może to tylko pięknie wyglądają w twojm ogrodzie ...- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Nooo, wreszcie dotarłam do swojego ogródeczka
maniusika, trawy są naprawdę ozdobą ogrodu, wprowadzają do ogrodu taką lekkość, na mnie mają uspakajający wpływ
dlatego w tamtym roku postanowiłam założyć ogród traw
Na razie mam ich niewiele w dodatku młode okazy, ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni 
Moje słoneczniki, z nasion Jollluni, też porosły takie wielgaśne i liście mają niewiarygodnie wielkich rozmiarów
Moimi słonecznikami zajęły się już ptaszki
tylko kilka wzięłam na nasiona 
maniusika, trawy są naprawdę ozdobą ogrodu, wprowadzają do ogrodu taką lekkość, na mnie mają uspakajający wpływ
Moje słoneczniki, z nasion Jollluni, też porosły takie wielgaśne i liście mają niewiarygodnie wielkich rozmiarów
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
mojego największego tez już w połowie obdziobały , właściwie tylko kradne im troche ziarenek aby im zasiac na drugi rok .. zresztą one tez o to dbają te wyrosły z upuszczonych ziarenek .. mnie nerwy biorą jak mam takie ździebełka jesć , ,, ale ładnie wygladają i lubie patrzec jak ptaki świergocą i zjadają jakby sie kłóciły o kazde ziarenko ..
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agnieszko, krzaczki hebe kupiłam w tamtym roku, przezimowały bez problemu, były tylko przykryte gałązkami świerkowymi, a rośną w słonecznym i zacisznym miejscu, pod sosną 
maniusika, ten srebrny krzaczek, to hebe, ale nazwy nie pamiętam
Zeniu, pięknie dziękuję za odwiedzinki
Życzę wszystkim miłej niedzieli
maniusika, ten srebrny krzaczek, to hebe, ale nazwy nie pamiętam
Zeniu, pięknie dziękuję za odwiedzinki
Życzę wszystkim miłej niedzieli