Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będę mogła poświęcić czas mojemu ogrodowi. Zapuścił się trochę ostatnio
Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, Tess, Ewo-dziękuję za odwiedziny i gratulacje. Nic nie mówiłam wcześniej, bo nauczona doświadczeniem, nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca. Na szczęscie dotrwaliśmy do końca bez większych niepowodzeń, co nie znaczy że całkiem bezproblemowo.
Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będę mogła poświęcić czas mojemu ogrodowi. Zapuścił się trochę ostatnio
. Jak pomyślę o Tess, jej wystrzyżonych obrzeżach trawnikowych, wykoszonej trawce, wypielonych rabatkach i drinku na tarasie
to mnie mała zazdrość bierze hihi. Szczególnie jeśli chodzi o smacznego drinka, bo trawnika jeszcze nie mam, więc nie myślę tak intensywnie o obrzeżach 
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

No cóż, nie pozostaje mi nic innego tylko czekać rok na drinka i widok chodzącego synusia
.
Tess, czytałam, że marzy ci sie Sex on the beach?
Pewnie wiesz jak to się robi, ale znalazłam dla potomnych ;)
http://www.tipy.pl/artykul_video_435,ja ... beach.html
Tess, czytałam, że marzy ci sie Sex on the beach?
Pewnie wiesz jak to się robi, ale znalazłam dla potomnych ;)
http://www.tipy.pl/artykul_video_435,ja ... beach.html
Ogród Rybki
Ogród Rybki
Iwonka
ja w sprawach drineczków to jestem.....no wiesz
a Sex jest starym znanym drinkiem...pysznym
na wakacjach będzie cała masa nowości do wypróbowania...wszak udaję się do krainy rumem płynącej
oj będzie się działo....w pokoju będzie dystrybutor alkoholi
tylko butelki będą wymieniać.....
na prywatnym tarasie jazuzzi prywatne...ale się wybyczymy.... 
ja w sprawach drineczków to jestem.....no wiesz
na wakacjach będzie cała masa nowości do wypróbowania...wszak udaję się do krainy rumem płynącej
- MalaRybka
- 1000p

Tess, ty lepiej nie jedź na te wakacje. Własny dystrybutor w pokoju? To niebezpieczna maszyna w takim razie
. Z drugiej strony, jacuzzi na własnym tarasie? Hmmmm, brzmi baaaardzo kusząco ;)
Będę czekać na fotki z wyjazdu
. Może coś ciekawego kulinarnie przywieziesz?
Jacku, dziękuję za życzenia. Do dzieci cię nie namawiam, skoro nie pałasz do nich entuzjazmem
.
Spróbuj głębiej pokopać w ogródku, może też masz takie kamienne skarby?
Będę czekać na fotki z wyjazdu
Jacku, dziękuję za życzenia. Do dzieci cię nie namawiam, skoro nie pałasz do nich entuzjazmem
Spróbuj głębiej pokopać w ogródku, może też masz takie kamienne skarby?
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Haniu, w takim razie kibicujemy róży i czekamy na rozwój sytuacji 
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Piękną pogodę dziś miałam. Zebrałam się dziś na małe porządki w ogrodzie. Od pewnego czasu nic już w ogrodzie nie robiłam, potem było CC. Teraz, 3 tyg po porodzie w końcu się zebrałam i poszłam w pole
. Pieliłam 4 godziny, efekt mizerny, bo wszystko zbyt mocno się zapuściło
. Wszystko mnie boli, każdy mięsień czuję, ale mimo wszystko jestem zadowolona, że w końcu coś się ruszyło do przodu. Niewielki to kroczek, ale jednak jest
.
Nafet fotki zrobiłam.
Moja górka-zdjęcie tylko połowy, bo tylko tyle dałam radę dziś zielska wyrwać. Hura, widać moje róże
. Sadzone wisoną Bonica 82-nie wyglądają najgorzej, zważywszy że ani razu niczym nie były pryskane i zasilane.

Ponownie zakwitł Abraham Darby i mogłam sobie przypomnieć jak ślicznie pachnie

Hibiskus. Co ciekawe wcześniej miał kwiaty białe i fioletowe na jednej gałązce! Jak mu się to udało to nie wiem, ale ciekawie wyglądało

Sedum Matrona

Szałwia

Nafet fotki zrobiłam.
Moja górka-zdjęcie tylko połowy, bo tylko tyle dałam radę dziś zielska wyrwać. Hura, widać moje róże

Ponownie zakwitł Abraham Darby i mogłam sobie przypomnieć jak ślicznie pachnie

Hibiskus. Co ciekawe wcześniej miał kwiaty białe i fioletowe na jednej gałązce! Jak mu się to udało to nie wiem, ale ciekawie wyglądało

Sedum Matrona

Szałwia

Ogród Rybki
Ogród Rybki
- MalaRybka
- 1000p

Haniu, ciesze się, że murek nadal ci się podoba 
Iga, działka bardzo wielka nie jest, ma 1300m2, wymiary 26x50m (o ile mnie pamięć nie myli).
Ewo, górka może mieć ok 160m2 i jak widać prawie nie jest zagospodarowana, więc potencjał jest ;). Zresztą oprócz górki jest pozostała częśc ogrodu, która się prosi o roślinki, trawkę, drzewa i rabaty.
Iga, działka bardzo wielka nie jest, ma 1300m2, wymiary 26x50m (o ile mnie pamięć nie myli).
Ewo, górka może mieć ok 160m2 i jak widać prawie nie jest zagospodarowana, więc potencjał jest ;). Zresztą oprócz górki jest pozostała częśc ogrodu, która się prosi o roślinki, trawkę, drzewa i rabaty.
Ogród Rybki
Ogród Rybki