I jestem ciekawy indygoferii, bo pierwszy raz spotykam się z taka nazwą
Ogród kocicy cz.2
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Polu, a ja nawet nie zauważyłam, jestem taka zapracowana i zadumana, że tylko wpadam na chwilę na forum i uciekam za moment.
Jacku, dereń jest bardzo elegancki, ma zwarty pokrój i bardzo ładne pomarszczone liście.
Indigofera czyli indygowiec to eksperyment bo u nas zimuje tylko do -15 i trzeba ją okryć na zimę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jacku, dereń jest bardzo elegancki, ma zwarty pokrój i bardzo ładne pomarszczone liście.
Indigofera czyli indygowiec to eksperyment bo u nas zimuje tylko do -15 i trzeba ją okryć na zimę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica

- Kontakt:
Wszystkich witam serdecznie i dziękuję za odwiedziny oraz miłe słowa.
Na wrzosowisku kolory nabrały intensywnego zabarwienia
Po raz drugi w tym roku zakwitła kalina sztywnolistna
Najzwyklejszy w świecie rozchodnik też jest ładny
Pięknie urósł w tym sezonie hibiskus i ma mnóstwo bordowych pączków

Itea Henry Garnet już sie przebarwiła, jej mniejsza odmiana jest ciągle zielona
Dosadziliśmy sobie z tymczasowych miejsc krzewuszkę Variegata i dwie miniatury Cappucino

A tu hortensja Phantom, która w zeszłym roku była dwubadylkową sadzonką
Kącik zimozielony

Na wrzosowisku kolory nabrały intensywnego zabarwienia
Po raz drugi w tym roku zakwitła kalina sztywnolistna
Najzwyklejszy w świecie rozchodnik też jest ładny
Pięknie urósł w tym sezonie hibiskus i ma mnóstwo bordowych pączków

Itea Henry Garnet już sie przebarwiła, jej mniejsza odmiana jest ciągle zielona
Dosadziliśmy sobie z tymczasowych miejsc krzewuszkę Variegata i dwie miniatury Cappucino

A tu hortensja Phantom, która w zeszłym roku była dwubadylkową sadzonką
Kącik zimozielony

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica

- Kontakt:
Witaj KaRo.
Rzeczywiście hibiscus pięknie urósł i bezproblemowo przezimował. Zastanawiam się czy przypadkiem ten wzrost nie jest związany z tym, że jak wykopywaliśmy mu dołek to trafiliśmy na resztki wapna po budowie domu - poleciałam zaraz sprawdzić czy on to lubi i okazało się, że tak. Ta odmiana nie otworzy do końca pąków, będą to takie pomarszczone, większe niż teraz kulki.
A co do hortensji Phantom to ma ogromne kwiaty. Tak ogromne jak rok temu, a może nawet większe niektóre.
Rzeczywiście hibiscus pięknie urósł i bezproblemowo przezimował. Zastanawiam się czy przypadkiem ten wzrost nie jest związany z tym, że jak wykopywaliśmy mu dołek to trafiliśmy na resztki wapna po budowie domu - poleciałam zaraz sprawdzić czy on to lubi i okazało się, że tak. Ta odmiana nie otworzy do końca pąków, będą to takie pomarszczone, większe niż teraz kulki.
A co do hortensji Phantom to ma ogromne kwiaty. Tak ogromne jak rok temu, a może nawet większe niektóre.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica

- Kontakt:
Witaj zanna, hibiscus rośnie w pełnym słońcu, niczym nie był okrywany na zimę. Przezimował bez najmniejszego uszczerbku, a rośnie przepięknie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica

- Kontakt:
W ogrodzie ciągle coś kwitnie, ładnie wygląda hortensja Kyushu i Tardiva. Pierwszy raz zakwitła ostróżka ciemnofioletowa z białym oczkiem. Nie jest zbyt okazała, ale przynajmniej już wiem, jaka jest:-) bo oczywiście zapomniałam.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica

- Kontakt:
Kupiliśmy dziś kilka ciekawych rozchodników i jeszcze jakieś cuda. Taki mały prezent na koniec lata:-).
W ogrodzie dalej jest w miarę kolorowo. Staramy się też posadzić jak najwięcej różnych roślin.
Kwitną chryzantemy...są cudne, inne mają dopiero pąki i zakwitną za jakiś czas.
Bardzo podoba mi się ta pomarańczowa dalia, tegoroczny zakup.
Kalina Watanabe rośnie niesamowicie, a jak pięknie kwitnie. Tak mi się podoba, że posadziłam tę odmianę też w innym miejscu. Największą jej zaletą są kwiaty pojawiające się bez przerwy od wczesnego lata do pierwszych mrozów.

W ogrodzie dalej jest w miarę kolorowo. Staramy się też posadzić jak najwięcej różnych roślin.
Kwitną chryzantemy...są cudne, inne mają dopiero pąki i zakwitną za jakiś czas.
Bardzo podoba mi się ta pomarańczowa dalia, tegoroczny zakup.
Kalina Watanabe rośnie niesamowicie, a jak pięknie kwitnie. Tak mi się podoba, że posadziłam tę odmianę też w innym miejscu. Największą jej zaletą są kwiaty pojawiające się bez przerwy od wczesnego lata do pierwszych mrozów.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica

- Kontakt:
Witaj zanna, ten rozchodnik to Frosty Morn. Lubimy rozchodniki i pewnie mamy kilkanaście odmian.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.