Leśny ogród Moni68 cz.4
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię Moniu ,ja u Ciebie z rewizytą i znalazłam się w lesie...,kwiecistym lesie
Widzę u Ciebie zawilca różowego,chciałam go zdobyć,ale do tej pory nie udało mi się.Ziemowity pięknie już kwitną,u mnie dopiero cebula posadzona...czy zakwitnie?Może..
Wiosenne różaneczniki mienią się barwami.Ach...te wielkie ogrody,moje marzenie 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Agniesia
- 500p

- Od: 31 sie 2009, o 01:46
jak wyżej 
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie 
Piękny dzień się zapowiada i dobrze, bo skończę sadzenie
Wczoraj musiałam zajrzeć do ogrodniczego, znowu zabrakło mi ziemi
Kupuję hektolitry i ciągle mało
Cóż, piaski.... Przy okazji kupiłam tulipa batalinii- nie miałam jeszcze takich, a potrzebowałam czegoś niskiego w okolice ostrokrzewów. Wyglądają radośnie, przynajmniej na zdjęciu
Igo, nie miałaś czasu posadzić zimowitów? Jestem ciekawa, czy zdążą jeszcze zakwitnąć... Moje z lat ubiegłych wyszły już wszystkie, ale krokusów jesiennych nadal nie widzę...
Ewuniu, szczerze mówiąc nie wiem, czy taki powinien być... kolor na pewno, ale kształt? Nie pamiętam zdjęcia, bo kupowałam wtedy dużo cebul i sporo się naoglądałam
Istnieje prawdopodobieństwo, że wielka wyżlica, która jakiś czas temu biegała po ogrodzie, mogła go trochę uszkodzić
Tess, wspaniałych wakacji Ci życzę
Dalo, dziękuję
Wyjeżdżam 11, ale lecę 12
Marysiu, Aduś, bardzo Wam dziękuję
Aniu, dziękuję za wizytę i miłe słowa
Zimowity zawsze sadzę na początku sierpnia i kwitną w tym samym sezonie. Nie wiem, jak się dzieje w przypadku późniejszego terminu... W ubiegłym roku posadziłam we wrześniu krokusy jesienne, ale nie zakwitły. Te zawilce możesz kupić w kwietniku, mają ok. 2500 taksonów pzrede wszystkim bylin, więc jest w czym wybierać
Polu, Agnieszko, dziękuję
Nie zazdrościcie mi chyba walki z permanentnie spadającym igliwiem i karczowania

Piękny dzień się zapowiada i dobrze, bo skończę sadzenie
Igo, nie miałaś czasu posadzić zimowitów? Jestem ciekawa, czy zdążą jeszcze zakwitnąć... Moje z lat ubiegłych wyszły już wszystkie, ale krokusów jesiennych nadal nie widzę...
Ewuniu, szczerze mówiąc nie wiem, czy taki powinien być... kolor na pewno, ale kształt? Nie pamiętam zdjęcia, bo kupowałam wtedy dużo cebul i sporo się naoglądałam
Tess, wspaniałych wakacji Ci życzę
Dalo, dziękuję
Marysiu, Aduś, bardzo Wam dziękuję
Aniu, dziękuję za wizytę i miłe słowa
Polu, Agnieszko, dziękuję
- Agniesia
- 500p

Moniko, ja Ci nawet karczowania zazdroszczę - bo to znaczy, że drzewa masz duże, nie to co u mnie - "Łysa Polana". a spadające igliwie to sama radośc ;:91
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agniesia
- 500p

rzeczywiście, wspaniale to wygląda, urokliwie i romantycznie...Monia68 pisze:Dziękuję, IguśObiecałam Agnieszce zdjęcia pnących się po drzewach trzmielin
pzdr. Agnieszka
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Igo, prawdę powiedziawszy nie ma już tam miejsca
Masz jednak rację, już o tym myślałam
Musiałabym usunąć trochę trzmieliny, nie chcę ruszać gaulterii, bo rozrosła się baaaardzo i po prostu ją lubię
Jakie poleciłabyś odmiany?
Geniu, bardzo się cieszę, że we dwoje
, a i kości trochę przed zimą wygrzeję
Poza tym jadę w zupełnie nowe miejsce, więc jestem bardzo ciekawa 
Geniu, obawiam się, że hostę trzeba będzie zamówić gdzieś za granicą... poradzę się fachowców w tej materii
Agnieszko, dziękuję
Geniu, bardzo się cieszę, że we dwoje
Geniu, obawiam się, że hostę trzeba będzie zamówić gdzieś za granicą... poradzę się fachowców w tej materii
Agnieszko, dziękuję