Oczko z folii PCV - bardzo zależy mi na szybkiej pomocy
Oczko z folii PCV - bardzo zależy mi na szybkiej pomocy
Właśnie jestem na etapie kładzenia folli w oczku i strumyku i nie badzo wiemy jak położyć przewód elektryczny i wąż od wody. Czy przebijać folię, czy też ciągnąć je po wierzchu, maskując kamieniami???
Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.
pozdrawiam,
Agnieszka
Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.
pozdrawiam,
Agnieszka
Witaj. Jak możesz to napisz trochę więcej o oczku. Fotki też mile widziane. Pytam pod kątem przewodu elektrycznego i węża bo nie wiem jaką pompę zastosowałaś i ile metrów przewodu itp.
Pozdrawiam, Bartosz
Moja działeczka
Moja działeczka
- AurorA
- 200p
- Od: 30 sty 2007, o 19:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Większość posiadaczy oczek puszcza przewody i węże górą odpowiednio je maskując (ważne by wąż nie był np zielony).
Jest też metoda na przebicie foli pod wodą co jest estetyczniejsze, ale do tego jest potrzebny specjalny przepust, inaczej oczko będzie ciekło.
http://www.sklep.oczkowodne.net/p448,tr ... folie.html
Jest też metoda na przebicie foli pod wodą co jest estetyczniejsze, ale do tego jest potrzebny specjalny przepust, inaczej oczko będzie ciekło.
http://www.sklep.oczkowodne.net/p448,tr ... folie.html
Pozdrawiam Arek.
Oczko wodne żaden problem
W oczku woda stoi ledwie tydzień, jeszcze nie ma roślin, a tu już goście nieproszeni. Larwy (bądź inna forma) komarów. Jak je wyeliminować?? Ryby wpuścić czy żaby??
proszę o pomoc, bo prześladuje mnie widmo stada komarów nad oczkiem.
A i przy okazji chcę zabytać o jeszcze jedno. Do strumyka wyłożonego kamieniami przylatują pszczoły, czałkiem sporo pszczół. Czego one tam szukają??
A i przy okazji chcę zabytać o jeszcze jedno. Do strumyka wyłożonego kamieniami przylatują pszczoły, czałkiem sporo pszczół. Czego one tam szukają??
- AurorA
- 200p
- Od: 30 sty 2007, o 19:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
pszczoły szukają wody - w pobliżu muszą być gdzieś ule- to normalneAgnieś pisze:W oczku woda stoi ledwie tydzień, jeszcze nie ma roślin, a tu już goście nieproszeni. Larwy (bądź inna forma) komarów. Jak je wyeliminować?? Ryby wpuścić czy żaby??
larwy komarów w nowo założonym oczku to też norma - z czasem znikną, a jak wpuścisz rybki to znikną od razu
z tym ze lepiej dać najpierw roślinki i później rybki, dla tego ja z rybami bym zalecał poczekać do późnej wiosny
Pozdrawiam Arek.