Piękne ogromne masz canny
Nowy ogród Jacka cz.3
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie! Te racuchy wrzuciłem, bo to było pierwsze zdjęcie, jakie miałem pod ręką, a chciałem sprawdzić, co z moim internetem. Ale jakoś się udało przesłać zdjęcia, a przy okazji narobić Wam smaka
Jollla500, racuchy tak naprawdę są bez alkoholu, a piwo działa jak drożdże i daje ciekawy smak. Smakują lepiej niż zwykłe racuchy.
Ja niestety też mam problem z otwieraniem zdjęć i w ogóle z internetem
Kwiatki trojeści amerykańskiej podobne są do krwistej, którą już pokazywałem
Agnieś, miło mi, że odwiedziłaś mój ogródek
Zachód słońca sam w sobie daje ładny widok a dodatkowo świetne efekty w ogrodzie
Agness częstuj się śmiało
Są też kanny niższe więc może te znalazłyby u Ciebie miejsce
Ale Ty chyba nie przepadasz za jesiennym wykopywaniem
To fakt - nie każdy to lubi.
Witaj Jolami
Udaje mi się pokazać trochę więcej, bo nadaje się trochę więcej do pokazania. Dziś też robiłem przy tych kaflach - zasypywałem szczeliny piaskiem.
Jollla500, racuchy tak naprawdę są bez alkoholu, a piwo działa jak drożdże i daje ciekawy smak. Smakują lepiej niż zwykłe racuchy.
Ja niestety też mam problem z otwieraniem zdjęć i w ogóle z internetem
Agnieś, miło mi, że odwiedziłaś mój ogródek
Agness częstuj się śmiało
Są też kanny niższe więc może te znalazłyby u Ciebie miejsce
Witaj Jolami
- JacekP

Witaj Moniko
Nie możesz jeść racuchów
Szkoda, bo są takie smaczne.
Co do traw, to tylko niektóre są ekspansywne. Kiedyś problem robił mi miskant, teraz turówka. Takie i inne rośliny ekspansywne sadzę w pojemnikach. Rozsiewa się kostrzewa sina, ale ją bardzo łatwo wyrwać. Wiele osób po prostu ścina kłosy zanim dojrzeją. Dopiero zaczynam zabawę z trawami więc uczę się ich. Dziś posadziłem piękną 'Imperatę' i na pewno będę sadził kolejne trawy.
Co do traw, to tylko niektóre są ekspansywne. Kiedyś problem robił mi miskant, teraz turówka. Takie i inne rośliny ekspansywne sadzę w pojemnikach. Rozsiewa się kostrzewa sina, ale ją bardzo łatwo wyrwać. Wiele osób po prostu ścina kłosy zanim dojrzeją. Dopiero zaczynam zabawę z trawami więc uczę się ich. Dziś posadziłem piękną 'Imperatę' i na pewno będę sadził kolejne trawy.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- JacekP

Witaj Pell z "czerwonej ligii"
Jak ktoś ma tasiemca, to zawsze będzie tak wyglądał, ileby nie zjadł
'Imperatę' posadziłem w towarzystwie traw i im podobnych. Akurat za sąsiadki ma fioletową liatrę i świecznicę, która w krótkim czasie bardzo się rozbujała i też wygląda jak kępa trawy. A za 'Imperatą' rosną alstomerie, które nie wiem, czy zdążą zakwitnąć
Jak ktoś ma tasiemca, to zawsze będzie tak wyglądał, ileby nie zjadł
'Imperatę' posadziłem w towarzystwie traw i im podobnych. Akurat za sąsiadki ma fioletową liatrę i świecznicę, która w krótkim czasie bardzo się rozbujała i też wygląda jak kępa trawy. A za 'Imperatą' rosną alstomerie, które nie wiem, czy zdążą zakwitnąć
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku, nie mogę jeść racuchów, bo 40. trzeba już na wszystko uważać
Dziękuję za wyjasnienia dotyczące traw. Wczoraj musiałam dokupić ziemi, bo jak zwykle mi zabrakło... właścicielka ogrodniczego zachwalała mi jakieś trzy trawy, a ponieważ w ogóle się na nich nie znam, więc nawet nie zapamiętałam nazw. Stanęło na tym, że mi je zostawi

Dziękuję za wyjasnienia dotyczące traw. Wczoraj musiałam dokupić ziemi, bo jak zwykle mi zabrakło... właścicielka ogrodniczego zachwalała mi jakieś trzy trawy, a ponieważ w ogóle się na nich nie znam, więc nawet nie zapamiętałam nazw. Stanęło na tym, że mi je zostawi