!
 !Pięknie i piekne rosliny.
Choć nie przepadam za ostróżkami - te błękitne są wspaniałe.

z lenistwa to wszystko...z lenistwa
  z lenistwa to wszystko...z lenistwa   dlatego my, mądre kobiety musimy wszystko umieć same...u mnie też tak jest
  dlatego my, mądre kobiety musimy wszystko umieć same...u mnie też tak jest   popytam...poczytam...metodą prób i błędów... i jakoś wychodzi  8)  Na pewno Uda Ci się rozpracować swój aparat i zdjęcia będą PIERWSZA  KLASA
  popytam...poczytam...metodą prób i błędów... i jakoś wychodzi  8)  Na pewno Uda Ci się rozpracować swój aparat i zdjęcia będą PIERWSZA  KLASA   
   to chyba taka odmiana
  to chyba taka odmiana   Mam ją dopiero drugi rok i w ub. roku była taka sama bez specjalnego traktowania
  Mam ją dopiero drugi rok i w ub. roku była taka sama bez specjalnego traktowania   Podsypuję od czasu do czasu nawozem i pogadam z nią czasami
  Podsypuję od czasu do czasu nawozem i pogadam z nią czasami   
  ciasno już mi się robi na mojej działce
  ciasno już mi się robi na mojej działce   
   z roku na rok chciało by się  żeby powierzchnia rozrastała się  razem z kwiatami
  z roku na rok chciało by się  żeby powierzchnia rozrastała się  razem z kwiatami   ale nie ma tak dobrze....
  ale nie ma tak dobrze....   
  Pierwszy raz w tym roku przetrwały
  Pierwszy raz w tym roku przetrwały   

Liście obrywam tylko te, które są podjedzone albo uschnięte... i tyle mojej pielęgnacji żurawki
   Liście obrywam tylko te, które są podjedzone albo uschnięte... i tyle mojej pielęgnacji żurawki   
  ale jak zobaczyłam u znajomych właśnie tą błękitną to... zauroczyła mnie i mam
  ale jak zobaczyłam u znajomych właśnie tą błękitną to... zauroczyła mnie i mam   W tym roku dokupiłam jeszcze białą
  W tym roku dokupiłam jeszcze białą   
    nie jest tak piękna jak ta błękitna, ale mam nadziej,że jak się rozrośnie to też oko nacieszy
  nie jest tak piękna jak ta błękitna, ale mam nadziej,że jak się rozrośnie to też oko nacieszy    

.Ale było w którymś wątku że np.powojniki mogą rosnąć w wiekszej doniczce zamocowanej na drzewie[fajnie zwisają] .Ja o tym pomysle na wiosnę ,mam juz nawet drzewo upatrzone ,troche cienia i trochę słońca
 .Ale było w którymś wątku że np.powojniki mogą rosnąć w wiekszej doniczce zamocowanej na drzewie[fajnie zwisają] .Ja o tym pomysle na wiosnę ,mam juz nawet drzewo upatrzone ,troche cienia i trochę słońca  

witam!!
 witam!! mamy podobny gust!!pozdrawiam
 mamy podobny gust!!pozdrawiam

Staram się podpatrywać u każdego po troszeczku i coś tam poprzerabiać u siebie... ale zawsze te oryginały są lepsze od podróby  8)
  Staram się podpatrywać u każdego po troszeczku i coś tam poprzerabiać u siebie... ale zawsze te oryginały są lepsze od podróby  8)    
  ) 4 lata. Ciągle robię jakieś "przeróbki" i ciągle chce mi się coś nowego
  ) 4 lata. Ciągle robię jakieś "przeróbki" i ciągle chce mi się coś nowego   Fajnie, że mamy podobne działki
  Fajnie, że mamy podobne działki   będziemy "podglądać" się wzajemnie i podpowiadać
  będziemy "podglądać" się wzajemnie i podpowiadać   Wytrwałości Ci życzę i siły ....a właściwie nie siły tylko mocnego kręgosłupa
  Wytrwałości Ci życzę i siły ....a właściwie nie siły tylko mocnego kręgosłupa   
  Sama teraz się dziwię skąd miałam tyle siły i zaparcia żeby to zagospodarować
  Sama teraz się dziwię skąd miałam tyle siły i zaparcia żeby to zagospodarować   Chętnie Ci pokażę jak to wyglądało ale w innym czasie bo zdjęcia są w albumie a nie w komputerze
  Chętnie Ci pokażę jak to wyglądało ale w innym czasie bo zdjęcia są w albumie a nie w komputerze   Muszę je przerobić i wtedy tu wrzucę. A tak w ogóle to nawet Ci troszkę zazdroszczę, że jesteś jeszcze na początku drogi...fajnie jest zaczynać i wymyślać...wymyślać...wymyślać...
  Muszę je przerobić i wtedy tu wrzucę. A tak w ogóle to nawet Ci troszkę zazdroszczę, że jesteś jeszcze na początku drogi...fajnie jest zaczynać i wymyślać...wymyślać...wymyślać...   
  coś je zjadło
  coś je zjadło   Krótko cieszyły mnie swoją urodą
  Krótko cieszyły mnie swoją urodą   
  Tak prawdę mówiąc to nie widziałam takich dużych celozji jak Twoje
   Tak prawdę mówiąc to nie widziałam takich dużych celozji jak Twoje   ...widać mało jeszcze widziałam ...
  ...widać mało jeszcze widziałam ...   
  dlatego je mam
  dlatego je mam   a swoje zdanie może mieć każdy inne   8)  a tak w ogóle to o gustach się nie dyskutuję ...
  a swoje zdanie może mieć każdy inne   8)  a tak w ogóle to o gustach się nie dyskutuję ...   

A ja jestem przerażona, czy to co wymyśle będzie ładnie wyglądało i czy nadal będzie mi się podobać za rok,dwa,dziesięć......i zazdroszczę Tobie,że możesz siąść, popatrzeć na swój ogród i być dumna...bo jest pięknyaanula pisze:A tak w ogóle to nawet Ci troszkę zazdroszczę, że jesteś jeszcze na początku drogi...fajnie jest zaczynać i wymyślać...wymyślać...wymyślać...

A ja jestem przerażona, czy to co wymyśle będzie ładnie wyglądało i czy nadal będzie mi się podobać za rok,dwa,dziesięć...livia pisze:
 nie ma tak, że to co zrobisz będziesz miała przez lata
 nie ma tak, że to co zrobisz będziesz miała przez lata   ochota na ciągłe zmiany jest większa niż powierzchnia działki
  ochota na ciągłe zmiany jest większa niż powierzchnia działki   

aż wierzyć się nie chce ...
  aż wierzyć się nie chce ...   8)
 8)