Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dziękuję, dziewczyny :D
Basiu, bardzo sie cieszę, ze nabrałas ochoty na zioła, właśnie mi o to chodziło ;:87
Aniu, zarumieniłam się :oops: Teraz to już na pewno muszę zrobic nowe, lepsze zdjęcia. Mam nadzieję, ze Nalewka wybaczy mi małą zwłokę w przedstawianiu ziół, ale to przecież w dobrze pojętym interesie tychże, jak również wszystkich zainteresowanych ;:113

A teraz kilka zdjęć nie ziołowych :D

Kto wie czyj to kwiat?

Obrazek Obrazek

Tak, to kwiat dyni gruszkowej, której nasionka dostałam od Mietka!
Teraz wygląda tak ;:33

Obrazek

I jeszcze trochę róznych zdjęć...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo mi się wszystko podoba Izo :lol: A co to a roślinka na ostatnim zdjęciu?
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anekoc, czytałam, ze czosnek dobrze wpływa na róże, ale to chodziło o wpływ substancji wydzielanych do gleby przez korzenie.

To smagliczka nadmorska, Basiu :D

Jeszcze trochę obrazków z mojego ogródka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

1, 2 -groszek pachnący, 3 - lwie paszcze, 4,5 - tytoń ozdobny (pachnący), 6- jeszcze lwia paszcza i na końcu mikołajek płaskolistny
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Qrczę, pomyliłam zdjęcia i dwa razy wkleiłam to samo :oops: Przepraszam wszystkich oglądających.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu, zapach Twoich ziół wprawił mnie w niebywale aromatyczny nastrój.
Fajnie też się ogląda zdjęcia kiedy ma się taki przystępny i wyczerpujący opis (chora jestemkiedy w sklepach ogrodniczych ludzie sprzedający mają tylko podstawowe wiadomości albo nawet i nie)
Masz rękę do roślin, nie ma co, wszystko rośnie jak na drożdżach.
Zaglądam do Ciebie często chociaż nie zawsze piszę.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Izo kolorowo jest u Ciebie ,bardzo urokliwie :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Gruszka...mikołajek...tytoń są piękne.
Najpiękniejszy dla mnie widok - to widok Twojej rabaty Izo !
Pozdrawiam !:D
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Och Izubiu ta smagliczka z poprzedniego postu jest przeurocza. A mikołajek - szkoda mówić. A cała rabatka. Mimo że w moim ogrodzie już też coś rośnie to jednak marzę o takich widokach - żeby to było już.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Grzegorz B

Post »

Iza, ale u Ciebie pięknie i do tego edukacyjnie. Bardzo dziękuję za lekcję o szałwi. Ja również nie mogę wyjść z podziwu patrząc na jej piękne kwitnienie.
Jestem zafascynowany Twoimi roślinkami, Masz fantastyczne gatunki a ta rabata na jednym ze zdjęć to po prostu dzieło sztuki. Iza czy ty jesteś prawdziwą ogrodniczką :?:

I ten mikołajek. Wiosną też sobie kupiłem w postaci takiego korzonka, ale mi zgnił :( . A tak ładnie prezentował się na zdjęciu.

Iza, każda moja wizyta u Ciebie, kończy się takim zadumaniem i melancholijnym uśpieniem. Długo nie można się otrząsnąć po takiej dawce naturalnego piękna. Ale ja uwielbiam ten stan i ciągle chcę go powtarzać :D Więc jesteś skazana na moją obecność :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję wszystkim za wizytę i miłe słowa!

Diago, cieszę się, jeżeli przydadzą Ci się informacje, które podałam. Nie są wyczerpujące,
nie piszę jednak encyklopedii, chciałam jedynie zachęcić do uprawy ziół osoby, które jeszcze ich nie mają, lub mają niewiele :D Ewentualnie pomóc początkującym :D
Miło mi, ze tu zaglądasz, mój ogródek zaprasza ! ;)

Goniu, dziękuję, że wpadłaś :D Fajnie, że Ci się podoba :D

Krysiu, muszę się przyznać... to właściwie nie jest rabata, bo ja nie mam w ogródku rabat, tylko takie skupiska roslin, które przechodzą jedne w drugie. Jak Ci się podoba, to znaczy, ze jest ok :D Dziękuję!

Ewuś, możesz doczekać się szybko takich widoków :D Klimat zdjęcia pod różą tworzą głównie dziwaczki, a to kwiaty jednoroczne :D Miejsca, w których zamierzam posadzić (lub przesadzić ;)) coś dopiero jesienią, zawsze obsadzam roslinami jednorocznymi. Smagliczka nadmorska też jest jednoroczna :D

Grzesiu, cieszę się, że jestem "skazana" na Twoją obecność, bo to bardzo miłe towarzystwo :D
Nie jestem ogrodniczką z wykształcenia, jeżeli o to pytasz, a kiedy zaczynałam uprawiać ogródek, to jedynymi moimi nauczycielami były książki o ogrodnictwie i uprawie ziemi.
Nie wszystko jednak można znaleźć w książkach, więc uczyłam się sporo na własnych błędach.
A teraz dokształcam się na forum ;:1
Mikołajków na razie mam dość dużo, więc gdybyś chciał, nie ma problemu :D
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo pospacerowałam i u ciebie , ślicznie kolorowo i ziołowo :!: , już sobie wyobrażam jakie masz śliczne zapachy w ogrodzie :) , a rabatka choć jak piszesz to nie rabatka , ale na zdięciu tak wygląda, jest bardzo ładna tak kolorowo ja też tak lubię ,choć miejsca u mnie mało na takie nasadzenia :( , a dynia jest super ;:215 gdybyś miała za dużo nasionek to ja bardzo jestem na nie chętna :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anetko, w tej chwili w ogrodzie dominuje zapach dziwaczków :D A w wyglądzie tego miejsca, które pokazałam, masz też swoją zasługę ;) Ja miałam dziwaczki tylko białe i żółte, a te czerwono-różowe i różowe zawdzięczam Tobie i Aniemarii. Dwukolorowe zaś dostałam od Marioli 54. Dzięki Wam mam tak kolorowo ;:1

A Ty całkiem dobrze radzisz sobie z brakiem miejsca i masz nie mniej kolorowo :D Zaraz pobiegnę zobaczyć, co tam nowego pokazałaś. A nasionka dyni wyślę niebawem. poczekam jeszcze trochę, aż gruszki dobrze dojrzeją :D

A teraz będzie "dziwaczkowo" (albo "dziwacznie" :lol: )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

eMZet, prócz dyni gruszkowej, obdarował mnie także nasionkami ostróżki hiacyntowej. Mietku, dziękuję!
Co prawda nie urosła tak piękna, jak u Mietka, ale zakwitła i wydaje nasionka. W przyszłym roku znajdę jej lepsze miejsce i będzie jeszcze piękniejsza :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Ładnie sie prezentują te dziwaczki :D
Izo czy je trzeba ,siać ,pikować itd ???
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O kolejnych ziółkach będzie następnym razem, a dziś jeszcze ostatnie floksy, które dopiero teraz rozkwitły i widok na wszystkie moje floksy :D

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”