Mszyce to normalka, wiedzą skubane, co dobre
Dala - mój piękny ogród cz.4
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jej, jakie sliczności... widzę, że u Ciebie ona się trochę wspina, właśnie zdaje się te okrywowe odmiany (niektóre) tak mają, że jak je podeprzeć, to ulatują w niebo... moja Heidetraum też tak ma. U Fairy najbardziej urzekła mnie ta odmienność wybarwienia na jednym pędzie kwiatowym, to robi niesamowite wrażenie...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No cóż Dalu, ja też lubię to czasopismo, szkoda, że wychodzi tak rzadko..... 
Ale ostatnio nie spodobał mi się tam artykuł o pszczołach, nie wiem czy redaktor się pomylił, albo coś przeinaczył, bo napisał,że w zimie podkarmia się pszczoły. A każdy wie, że pszczoły podkarmia się na jesień, w zimie pszczoły zbijają się w kłąb i zjadają, przesuwając się z plastra na plaster w kłębie, zmagazynowane przez nie,a podane wcześniej, we wrześniu przez pszczelarza, pożywienie.....
Kurka, znów się rozgadałam.
Będę czekać na artykuł......
Ale ostatnio nie spodobał mi się tam artykuł o pszczołach, nie wiem czy redaktor się pomylił, albo coś przeinaczył, bo napisał,że w zimie podkarmia się pszczoły. A każdy wie, że pszczoły podkarmia się na jesień, w zimie pszczoły zbijają się w kłąb i zjadają, przesuwając się z plastra na plaster w kłębie, zmagazynowane przez nie,a podane wcześniej, we wrześniu przez pszczelarza, pożywienie.....
Kurka, znów się rozgadałam.
Będę czekać na artykuł......
Witaj serdecznie Dalu,
widzę, że trafiłam w dobrą porę
Ja również chętnie poczytam o Tobie i Twoim ogrodzie w tym czasopiśmie, liczę, że dasz nzać, o które chodzi. Ogród Twój podziwiam już od dawna, ogródek frontowy dał mi do myślenia (bukszpany w otoczeniu trzmielniy... mniam
) a zdjęcie z the fairy utwierdziło mnie w moim wyborze tych róż. U mnie jednak złapały jakąś chorobę, czekam na odpowiedni dzień, żeby je opryskać
Jeśli pozwolisz, będę Cię odwiedzała i oczywiście zapraszam do siebie
Miłego dnia życzę
widzę, że trafiłam w dobrą porę
Jeśli pozwolisz, będę Cię odwiedzała i oczywiście zapraszam do siebie
Miłego dnia życzę
-
x-d-a
Agnieszko, Olu, Pyziu, Agnieszko,
wcale jeszcze nie mam pewności, ze artykuł się ukaże...ale jakby coś, to na pewno dam Wam znać
Ewuś,
pismo jest fajne, ale z tymi pszczołami dali plamę; może Ty mogłabyś być ich konsultantką do spraw owadów
Geniu,
mnie też te róże nieustannie zachwycają...
100krotko,
one są okrywowe, ale w porywach dorastają do 1 metra wysokości, tak że musiałam zainstalować im płotek podtrzymujący.
Gosiu,
witam Cię serdecznie w moim ogrodzie; miło, że Ci się podoba...Ja również z przyjemnością do Ciebie wpadnę
Dzisiaj jeszcze trochę różu i widoczek ogólny

wcale jeszcze nie mam pewności, ze artykuł się ukaże...ale jakby coś, to na pewno dam Wam znać
Ewuś,
pismo jest fajne, ale z tymi pszczołami dali plamę; może Ty mogłabyś być ich konsultantką do spraw owadów
Geniu,
mnie też te róże nieustannie zachwycają...
100krotko,
one są okrywowe, ale w porywach dorastają do 1 metra wysokości, tak że musiałam zainstalować im płotek podtrzymujący.
Gosiu,
witam Cię serdecznie w moim ogrodzie; miło, że Ci się podoba...Ja również z przyjemnością do Ciebie wpadnę
Dzisiaj jeszcze trochę różu i widoczek ogólny

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, historię Samsona oczywiscie znam
- masz naprawdę niezwykłe i rzadkie imię, uwielbiam biblijne imiona. Szkoda swoja drogą, że tak mało ich w naszej kulturze - mój kuzyn, mieszkajacy w USA nazwał swojego synka Nataniel i nasza babcia bardzo sie dziwiła, co oni tam mają za wymyślne imiona ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
x-d-a
Agnieszko, dziękuję
szkoda, że różyczka jest NN; a może ktoś zna jej nazwę?
100krotko, to imię trochę mi ciążyło, zwłaszcza jak chodziłam do szkoły - często mi je przekręcano i dziwiono się: a cóż to za dziwne imię. Jak byłam mała to mnie denerwowało, póżniej się przyzwyczaiłam...
Fragment mojego tegorocznego wrzosowiska

100krotko, to imię trochę mi ciążyło, zwłaszcza jak chodziłam do szkoły - często mi je przekręcano i dziwiono się: a cóż to za dziwne imię. Jak byłam mała to mnie denerwowało, póżniej się przyzwyczaiłam...
Fragment mojego tegorocznego wrzosowiska

-
x-d-a
Piterku, fajnie, że wpadłeś do mnie; ja często jestem u Ciebie, ale tak po cichutku...
A ta różyczka ma niesamowity różowy, wręcz "majtkowy" kolor
Grzesiu, podziwiam Twoją spostrzegawczość - rzeczywiście aptenia się tam skrada, zresztą nie tylko tam, bo zarosła mi już prawie wszystkie rabaty i wszędzie włazi; coś jej w tym roku pogoda "pasi". Muszę uważać, żeby nie zagłuszyła mi bardziej delikatnych roślinek.
Chętnie się podzielę szczepkami aptenii do ukorzenienia - świetnie rośnie i w ogrodzie i w mieszkaniu. Jeżeli ktoś z Wrocławia jest chętny, w niedzielę przyniosę.
A ta różyczka ma niesamowity różowy, wręcz "majtkowy" kolor
Grzesiu, podziwiam Twoją spostrzegawczość - rzeczywiście aptenia się tam skrada, zresztą nie tylko tam, bo zarosła mi już prawie wszystkie rabaty i wszędzie włazi; coś jej w tym roku pogoda "pasi". Muszę uważać, żeby nie zagłuszyła mi bardziej delikatnych roślinek.
Chętnie się podzielę szczepkami aptenii do ukorzenienia - świetnie rośnie i w ogrodzie i w mieszkaniu. Jeżeli ktoś z Wrocławia jest chętny, w niedzielę przyniosę.