Domownicy Zgredo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale śliczne koleuski :shock: a kaktusiki cudne :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kociątko przepiękne, takie maleństwo i tyle przygód. Biedactwo.
Całkiem ładnie Ci się rozrasta kolekcja doniczkowców. Mimoza zawiązuje nasionka? Moją m. zwalił z parapetu na balkonie i nic z niej nie zostało. :cry:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

Koleuski śliczne :) Maluchy śliczniutkie. Twoje kłujaki można podziwiać i się nie znudzić :)

Jak dobrze, że kotek trafił na Was :) Śliczniutki czarnulek ;)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Koleusy pierwsze kupie sobie na wiosnę, bardzo mi się spodobały :)

Ciesze się, że disocactus się rozrasta, widocznie dobrze mu u Ciebie :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Aniu, oj widać było, jak trafił do mnie - na szczęście po kąpieli tylko tylne łapki były ewidentnie nie domyte.

Madziu, no faktycznie rośnie jak szalony - a zauważyłaś, jak ma mięciutkie kolce? Super roślinka i nie dziwię się, że Mamie tez się podoba :)

Moniko, miałam kiedyś czarnego kociaczka... i tak bym chciała znowu...

Edytko, Kiniu, Anetko - dziękuję :)

Asiu, dzięki za info dla Anetki :) I za kwiatuchy raz jeszcze ^^

Agnieszko, bardzo bym chciała go zatrzymać, niestety nie mieszkam u siebie, nie mam nawet pracy (mam nadzieję chwilowo) i nie bardzo jestem w mocy forsować takie decyzje przy stanowczym sprzeciwie pozostałych domowników :( Mam cichą nadzieję jednak, że się uda :wink: Na razie został oddany kociej mamie, aby go doczyściła i nauczyła tego, co kotki umieć muszą, zanim trafią do ludzi.

Dzięki Mirku :)

Ilonko - mimo moich starań mimoza uparcie zrzuca wszystkie kwiatki, a próbowałam potrząsać, pędzelkować, przytykać jedne kwiatki do drugich... po jakimś czasie sobie odpuściłam...

Uch, przykro czytać - to taka ozdobna roślina... nic jednak stale straconego - pozostaje przyszły rok :)

Śliczniutki Kasiu, oj śliczniutki ^^ I nie jest taki czarny-czarny, widać lekkie pręgowania futerka. Ciekawa jestem, czy z tego wyrośnie :)

Kamilo - ja też się w nich zakochałam i pewnikiem wiosną powiększę kolekcję :)

No, to tymczasem...

Przyszła paczuszka od nataliady:

Obrazek
Obrazek

Drobiazgi, tj grudniki czy stapelka wylądowały w zbiorczych (już się cieszę na grudzień i moje kolorowe mam nadzieję doniczki :D )

Koleusy zresztą też:

Obrazek

Złamałam się i w końcu mam i pepermonię
Obrazek

a wcześniej wychwalana przeze mnie figa... okazała się daktylem :D W dodatku uświadomił mi to mój mężczyzna :oops:
Obrazek

Ponadto u maluchów:
COŚ - siedziało, siedziało aż wylazło
Obrazek

Puchatki - nieznany oraz kalanchoe omszone
Obrazek

Crassula coś ledwo ciągnie:
Obrazek

wilczomlecz za to ma nowe listeczki!
Obrazek

szaleje też pumila:
Obrazek

...oraz drugie pumila, które szczyknęłam być-może-teściowej
Obrazek
pokazuje nowe odrostki

no i widać w końcu, że moja nowa soleriola variegata się ruszyła - straszliwe miała opory
Obrazek

...a na deser "mój" maluszek już pod oddaniu mamie
Obrazek
smętny się trochę zrobił - nie wiem, czy aż tak się wystraszył całego ciągu zdarzeń, czy zwyczajnie się struł tym świństwem czyszcząc futerko... :(
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50

Post »

jak dużo tych kwiatuszków.kociaczek słodki :)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

O...ale różności u Ciebie!
U mnie pumila variegatka ledwo się trzyma,choć zielona radzi sobie dobrze.Fajnie,że Tobie rosną ładnie.
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Imponujące przedszkolaki :shock: :shock:
Ja ostatnio ukorzeniłem crassulę z listka,opadło mi klika jej listków,na większości były takie malutkie korzonki,z ciekawości włożyłem 1 do ziemi i jest już w fazie kilku liści;a zawsze myślałem,że ukorzenia się ją tylko ze szczepków :oops:

Przyjemnie się patrzy na takie kiełkujące roślinki..ale jaka później z nich radocha :lol:
Niech pięknie rosną :wink:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

U lala ile maluszków :shock: i widać że wszystkie sobie super radzą i rosną :wink:
I koleuski jak pięknie wybarwione :shock:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie wyglądają te Twoje parapetowe ogrody :D
A kociaczek może potrzebuje pomocy weta? Mam nadzieję, że wszystko z nim będzie dobrze. Piękny jest :D
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Dziękuję dziewczyny i chłopaki ;) :)

Właśnie od nich wróciłam, "mój" czarnulek fika już i je z apetytem, myślę, że próbował się wylizać i to mu zaszkodziło, ale wrócił do zdrowia (taki brzdąc jest w stanie zrobić 2-3 liźnięcia na raz) :) Kociaki potrzebują odpchlenia, chciała bym je też zaszczepić i wysterylizować matkę, skoro daje się już dotknąć, ale na to ostatnie w ogóle nie ma widoków, zobaczymy co z pozostałymi... pomocy weta potrzebuje na pewno inny - nic mu nie pomaga na katar... wszystko niestety rozbija się o finanse - nie tylko ja nie mam pieniędzy, ale jeszcze obniżyły się zarobki mojego mężczyzny... cienko piszczymy i egzystujemy w zasadzie tylko dzięki mieszkaniu kątem u być-może-teściów (co wykańcza mnie psychicznie).

...dzięki opatrzności za kwiaty...

To maluszki razem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

są:
dwa czarne: chłopak i dziewczyna
trzy buro-białe: 1x chłopak 2x dziewczyna

...a potem odkryłam, że mój aparat ma zooma :P I mogłam robić "z bliska" będac na tyle daleko, by dały się spokojnie cyknąć :)

Dwa choruski:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ten z katarem i mój bolący brzuszek

najśliczniejszy ze wszystkich - w dodatku chłopak - może ktoś chciałby przygarnąć?
Obrazek
Obrazek
ma rudo-pręgowane uszy, bure placki i białe placki... jest ostrożny, uważny, łowny... bardzo koci.

mój drugi ulubieniec:
Obrazek
Obrazek
miał problem z oczkami, ale trochę przemywania i zakrapiania rozwiązało problem. Bardzo ciekawska i odważna koteczka z ogromnym apetytem.

uwaga, idzie ktoś obcy, ratunku!
Obrazek

bezimienna mamusia - ostrożna i... trochę dziwna.
Obrazek

Natomiast nasza kotka domowa dostawała zastrzyki lub tabletki aż okazało się tego lata, że szkodzą jej do tego stopnia, że pojawił się nowotwór oraz zakaz stosowania antykoncepcji. Jest bardzo terytorialna i agresywna w stosunku do innych kotów... mieliśmy nadzieję... płonną. Oto, co mamy teraz w domu:
Obrazek
jeden biały już zaklepany.

Drugi biały i burasek są podejrzane o odziedziczenie długiego futra - są młodsze od dzikich kociaków, to trzeci miot naszej kotki (wcześniejsze dwa były dawno dawno temu) ale ona sama jest już wiekowa... zabieg jest dla niej sporym ryzykiem, więc nie mam pojęcia jak zaradzić następnym ciążom - chyba wetknę jej korek :P Co byście doradziły?
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doskonale Cię rozumiem z tymi kłopotami, bo u nas chwilowo nikt nie ma dochodów, i jakoś perspektyw na nie :twisted: Kociaczki wszystkie piękne. Marzę o czarniutkim, ale ani warunki finansowe ani lokalowe nie pozwalają. A co do Twojej koteczki, to pewnie ciąże też nie są dla niej wskazane. Może byłaby szansa nie wypuszczać jej? Ja mam sunieczkę jeszcze przed sterylką, ale z tym to łatwiej, bo ona zawsze na smyczce. Kotki wszystkie cudne! Ale czarne i białe to już rekordowo. Z tym jednym jak piszesz to obawiam się kociego kataru. Trzymam mocno kciuki, żeby to nie było to!
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

Dominiko, śliczne roślinki pokazujesz (jak zwykle :) ) Ten wilczomlecz jest rewelacyjny, koniecznie muszę sobie sprawić :)
Fajna peperomka, ja mam inną i ukorzenione dwa listki, jak będziesz chciała to daj znać :) Ukorzeniają się w hydro, więc możesz spróbować poprowadzić ją w ten sposób ;)

Kocięta są prześliczne (zarówno dzikuski jak i te domowe), jak bym mogła przygarnęłabym nawet kilka, ale niestety dwa psy w domu i brak szans na kota :( Mam nadzieję, że znajdą fajne domki. I trzymam kciuki za zdrowie tego maleńkiego. Są przeurocze!

być-może-teściom się nie daj!
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Ale masz gromadkę... A ja się martwię, że jak nie wydam maluchów to będę miała 5 kociaków... Śliczne te Twoje maluszki :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oj ale super kociaki :D śliczne są :D
ODPOWIEDZ