Roślina wzdłuż chodnika
Roślina wzdłuż chodnika
jaką roślinę proponujecie na posadzenie na posesji wzdłuż chodnika prowadzącego do domu? Dobrze byłoby żeby cały rok atrakcyjnie się prezentowała, była raczej okrywowa i niewysoka.
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tutaj będę słabym doradcą, bo mam posadzony jeden krzaczek, ale lat temu ho ho i jeszcze trochę. Obecnie ma średnicę 0koło półtora metra, pewnie byłby jeszcze większy, ale go obcinam mocno , zwłaszcza z jednej strony, bo zatarasowałby przejście.
Tak myślę, że mogłabyś posadzić lawendę w odległości 0,5 - 1 metra od przejścia, natomiast,żeby nie było goło, dać przed nią coś z okrywowych. Później, gdy lawenda rozrośnie się, sama poradzi z sąsiadami,zagłuszy ich.
Nie wiem, jakie kompozycje lubisz, z dąbrówką, ponieważ ma czerwone liście, byłby kontrast, natomiast nie wiem, jakby to wyglądało z czyśćcem, bo jedno i drugie ma raczej przyprószoną zieleń.
Tak myślę, że mogłabyś posadzić lawendę w odległości 0,5 - 1 metra od przejścia, natomiast,żeby nie było goło, dać przed nią coś z okrywowych. Później, gdy lawenda rozrośnie się, sama poradzi z sąsiadami,zagłuszy ich.
Nie wiem, jakie kompozycje lubisz, z dąbrówką, ponieważ ma czerwone liście, byłby kontrast, natomiast nie wiem, jakby to wyglądało z czyśćcem, bo jedno i drugie ma raczej przyprószoną zieleń.
Waleria