Park krajobrazowy-minismok cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Smoczynko więc wspaniała zima przed tobą- z czerwonym cudem 8) :lol:
A kwiaciory pokazujesz jak zawsze bajeczne, mam nadzieję, że w przyszłym roku i ja będę mogła podziwiać Westerlandowe cudo w swoim ogródku :roll: :lol: Fota z rudbekią cudoooo :shock:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie na wanilii też pojawiły się pypciowe grona kwiatuszeczków, na jednej, jedynej gałązce - ciekawe czy zdążą "dorosnąć" ?
Dzięki Smokini za foty mojego Kata - siedzę i mlaskam oczyskami. Jak mi sie nie uda kupic go w tym roku to ... ;:98 i zamieszkam w Twoim wątku, żeby podziwiać ;)
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witajcie w PK :lol: :lol:

dzisaj pozegnanie Beroliny [ kwiat-waga cięzka] i Louise Odier.......paaaaa do czerwca 2010 :wit Obrazek Obrazek

ostatni bukiet Elmshorna i biała Fairy Obrazek Obrazek

Cynamus moim zdaniem tak......masz Westa hmmm pewnie w donicy :lol: :lol:

Agrazka wyglada na to ze zyskujac ciagnik straciłam Gazdę. :) ......do wiosny chyba sie zrosnie z maszyną :lol: :lol: :lol:

Ave nie rycz mała nie rycz..........twoje łzy kapia mi na koszulę z napisem King Westerland :lol: :lol: .......ech moze cos sie pod koniec miesiaca wykopie dla Eve....

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A nie :P ... mój nowo rozpoznany West, wyjątkowo (!!!!) mieszka w ziemi, a na inne w donicach, zerka zazdrośnie :lol: :lol: :lol:

Berolina ... piękna pomimo, a może ... właśnie dlatego 8) Ciekawe jak pachnie?
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Smokini,
rózane pożegnanie - aż sie łezka w oku... :roll:

jak znam Elmshorna, to cię jeszcze może zaskoczyc nastepnym pozegnalnym kwiatem... ;)
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w PK i SS[ SS=Smoczy Stok] :lol: :lol:

zbliza się jesień.......jesień w jezyku smoczym znaczy "zmoczym" i "lepiej juz nie bedzie"
Gazda rozłozył ciagnik na częsci pierwsze :roll: .......teraz pewnie bedzie składał :lol: :lol: ciekawe ile elementów takich co zbedne? i sie nie zmiesciły? zostanie po tej operacji :;230

Cynamuś Berolina pachnie intensywnie........jedno co mozna jej zarzucic to ten typowy pokrój rózy wielkokwiatowej :?

Gloryjko.....Elms powinien juz odpoczac :wink: .........jest jeszcze kilka paków na Chopinie, rokują dobrze mimo załamania pogody[ chłodno dzisaj i paprze]..........ale najlepsze w tym sezonie mam Caboty,w ogóle nie zakwitły! :lol: .......za to wyrosły jak bambusy :roll: .......moze kanadyjki kwitna w zimie? :lol: :lol:

cmokasy
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

A jakie masz te Caboty dokładnie?

Czy w smoczej rosną miskanty chińskie? Dla mnie to jedna z najpiękniejszych jesiennych ozdób.
Te wiechy tak pięknie falują na wietrze. :)
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dokładnie Oliwko...... to mam J. Caboty wielce podejrzane :lol: :lol: Obrazek Obrazek

sadzonki mają dokładnie 1 rok......hmm pochodzenie uprzejmie przemilczę bo chyba jasne ze to jakas multiflora :roll: , Mc Kanzy nawet nie pokaze bo zakwitł na rózowo :lol: i okazał się Clair Martin

w tym miejscu odpowiem KaRo na pytanie o rozpietosc cen sadzonek; kupujac za 5 zł kupujemy świadomie niespodzianki o kiepskiej jakosci[z 5 szt moze jedna okaze się oczekiwanym trwałym nabytkiem, kupujac tzw licencjonowane za 20 zł ryzykujemy jedynie odmianę ale coś wyrośnie, a kupujac licencjonowana z wykształconym systemem korzeniowym , pedami lisciowymi i kwiatem za 40-60zł [ w zaleznosci od odmiany] nie ryzykujemy, mamy młody zdrowy minimum 3 letni krzew gwarantujacy odmianę]

"konia z rzedem" temu kto odróznia młode gołe pedy po okulizacji i korzenie schowane w doniczkach :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smokini ... hmmm, widzę, że to bardzo kosztowne hobby, szczególnie gdy ma się spore areały :? ... ale ja lubię niespodzianki, więc kupuję ... po 8-10 zł :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Ja sobie kiedyś kosiarkę rozłożyłem na części. Bo pomyślałem, że przyda jej się konserwacja. Części nie zostało, bo w takiej kosiarce za dużo nie ma, ale już nigdy nie odzyskała dawnego wigoru. Aż ją pogoniłem :roll:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cynamuś ja preferuję kopane, zwłaszcza jesienia [ w koncu odmiane sama sobie moge ustalic :lol: ] mozna dostac juz za 9zł kawałek krzaka :o ...........poniewaz kazde hobby jest kosztowne to dobrze ze sa okazje i ......."krewni i znajomi królika"a wtedy oczywiscie odmianowe z licencja :D .......a ze miewam kaprysy i jestem aktywna uczestniczka FO to tez popełniam czasami zakupy sredniaków :lol: :lol:

Oliwko nie mam miskantów........3 lata temu wsadziłam kepe i wymarzły[ lub zgniły?] pod sniegiem , wysiane nie wzeszły wiec je wykresliłam w smoczej

Bishopciu silnik obroniłam :lol: :lol: jest cały a ze ciagniczek to w zasadzie silnik na kołach wiec moze nie bedzie żle ?:o ........Gazda do zimy ma kredyt zaufania 8)
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smokini, mam teraz mocne postanowienie :P ... odwiedzić 'porządną' szkółkę, nabyć coś interesującego, szlachetnego i ... nie zbankrutować :lol:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Duże miskanty - Zebrinus, Variegata, Giganteus - rosną chętnie nawet na glinie w padołku.
Na Twoich słonecznych stokach, byłoby im rajsko :lol: .
A jakie fantastyczne tło dla róż!
Smokini, gorąco namawiam Cię na pokaźną kępę tych wytrzymałych, chińskich trawek.

Obrazek

Nie polecam jedynie delikatnego Gracillimusa, bo obie kępy,nie przetrwały drugiej zimy.
A wielkie były i kupowane od autochtonki ( z cieplejszego, jednak rejonu).
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

No właśnie: tło dla róż :!:
Hanka ma rację :)

Róże mi się pięknie zaczynają komponować z miskantami.
Dopiero zaczynają, bo młode są, ale to fantastyczna ozdoba jesiennego ogrodu.
Może weź je pod uwagę :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hanuś, Oliwko wy smoki na siano namawiacie? :lol: :lol: przeciez okoliczni pekna ze smiechu jak zacznę trawy w trawy wkopywać zamiast kosić :lol: :lol: :lol:

wiem, wiem ze miskanty mają inne pod sobą....... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek........takie mam na zawietrznej .......a dalej :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”