A kwiaciory pokazujesz jak zawsze bajeczne, mam nadzieję, że w przyszłym roku i ja będę mogła podziwiać Westerlandowe cudo w swoim ogródku
Park krajobrazowy-minismok cz.2
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie w PK
dzisaj pozegnanie Beroliny [ kwiat-waga cięzka] i Louise Odier.......paaaaa do czerwca 2010

ostatni bukiet Elmshorna i biała Fairy

Cynamus moim zdaniem tak......masz Westa hmmm pewnie w donicy
Agrazka wyglada na to ze zyskujac ciagnik straciłam Gazdę.
......do wiosny chyba sie zrosnie z maszyną
Ave nie rycz mała nie rycz..........twoje łzy kapia mi na koszulę z napisem King Westerland
.......ech moze cos sie pod koniec miesiaca wykopie dla Eve....
cmokasy z gór
dzisaj pozegnanie Beroliny [ kwiat-waga cięzka] i Louise Odier.......paaaaa do czerwca 2010

ostatni bukiet Elmshorna i biała Fairy

Cynamus moim zdaniem tak......masz Westa hmmm pewnie w donicy
Agrazka wyglada na to ze zyskujac ciagnik straciłam Gazdę.
Ave nie rycz mała nie rycz..........twoje łzy kapia mi na koszulę z napisem King Westerland
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
-
minismok

- Kontakt:
Witajcie w PK i SS[ SS=Smoczy Stok]
zbliza się jesień.......jesień w jezyku smoczym znaczy "zmoczym" i "lepiej juz nie bedzie"
Gazda rozłozył ciagnik na częsci pierwsze
.......teraz pewnie bedzie składał
ciekawe ile elementów takich co zbedne? i sie nie zmiesciły? zostanie po tej operacji
Cynamuś Berolina pachnie intensywnie........jedno co mozna jej zarzucic to ten typowy pokrój rózy wielkokwiatowej
Gloryjko.....Elms powinien juz odpoczac
.........jest jeszcze kilka paków na Chopinie, rokują dobrze mimo załamania pogody[ chłodno dzisaj i paprze]..........ale najlepsze w tym sezonie mam Caboty,w ogóle nie zakwitły!
.......za to wyrosły jak bambusy
.......moze kanadyjki kwitna w zimie?
cmokasy
zbliza się jesień.......jesień w jezyku smoczym znaczy "zmoczym" i "lepiej juz nie bedzie"
Gazda rozłozył ciagnik na częsci pierwsze
Cynamuś Berolina pachnie intensywnie........jedno co mozna jej zarzucic to ten typowy pokrój rózy wielkokwiatowej
Gloryjko.....Elms powinien juz odpoczac
cmokasy
-
minismok

- Kontakt:
dokładnie Oliwko...... to mam J. Caboty wielce podejrzane

sadzonki mają dokładnie 1 rok......hmm pochodzenie uprzejmie przemilczę bo chyba jasne ze to jakas multiflora
, Mc Kanzy nawet nie pokaze bo zakwitł na rózowo
i okazał się Clair Martin
w tym miejscu odpowiem KaRo na pytanie o rozpietosc cen sadzonek; kupujac za 5 zł kupujemy świadomie niespodzianki o kiepskiej jakosci[z 5 szt moze jedna okaze się oczekiwanym trwałym nabytkiem, kupujac tzw licencjonowane za 20 zł ryzykujemy jedynie odmianę ale coś wyrośnie, a kupujac licencjonowana z wykształconym systemem korzeniowym , pedami lisciowymi i kwiatem za 40-60zł [ w zaleznosci od odmiany] nie ryzykujemy, mamy młody zdrowy minimum 3 letni krzew gwarantujacy odmianę]
"konia z rzedem" temu kto odróznia młode gołe pedy po okulizacji i korzenie schowane w doniczkach

sadzonki mają dokładnie 1 rok......hmm pochodzenie uprzejmie przemilczę bo chyba jasne ze to jakas multiflora
w tym miejscu odpowiem KaRo na pytanie o rozpietosc cen sadzonek; kupujac za 5 zł kupujemy świadomie niespodzianki o kiepskiej jakosci[z 5 szt moze jedna okaze się oczekiwanym trwałym nabytkiem, kupujac tzw licencjonowane za 20 zł ryzykujemy jedynie odmianę ale coś wyrośnie, a kupujac licencjonowana z wykształconym systemem korzeniowym , pedami lisciowymi i kwiatem za 40-60zł [ w zaleznosci od odmiany] nie ryzykujemy, mamy młody zdrowy minimum 3 letni krzew gwarantujacy odmianę]
"konia z rzedem" temu kto odróznia młode gołe pedy po okulizacji i korzenie schowane w doniczkach
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Ja sobie kiedyś kosiarkę rozłożyłem na części. Bo pomyślałem, że przyda jej się konserwacja. Części nie zostało, bo w takiej kosiarce za dużo nie ma, ale już nigdy nie odzyskała dawnego wigoru. Aż ją pogoniłem 
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
minismok

- Kontakt:
Cynamuś ja preferuję kopane, zwłaszcza jesienia [ w koncu odmiane sama sobie moge ustalic
] mozna dostac juz za 9zł kawałek krzaka :o ...........poniewaz kazde hobby jest kosztowne to dobrze ze sa okazje i ......."krewni i znajomi królika"a wtedy oczywiscie odmianowe z licencja
.......a ze miewam kaprysy i jestem aktywna uczestniczka FO to tez popełniam czasami zakupy sredniaków
Oliwko nie mam miskantów........3 lata temu wsadziłam kepe i wymarzły[ lub zgniły?] pod sniegiem , wysiane nie wzeszły wiec je wykresliłam w smoczej
Bishopciu silnik obroniłam
jest cały a ze ciagniczek to w zasadzie silnik na kołach wiec moze nie bedzie żle ?:o ........Gazda do zimy ma kredyt zaufania 8)
Oliwko nie mam miskantów........3 lata temu wsadziłam kepe i wymarzły[ lub zgniły?] pod sniegiem , wysiane nie wzeszły wiec je wykresliłam w smoczej
Bishopciu silnik obroniłam
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Duże miskanty - Zebrinus, Variegata, Giganteus - rosną chętnie nawet na glinie w padołku.
Na Twoich słonecznych stokach, byłoby im rajsko
.
A jakie fantastyczne tło dla róż!
Smokini, gorąco namawiam Cię na pokaźną kępę tych wytrzymałych, chińskich trawek.

Nie polecam jedynie delikatnego Gracillimusa, bo obie kępy,nie przetrwały drugiej zimy.
A wielkie były i kupowane od autochtonki ( z cieplejszego, jednak rejonu).
Na Twoich słonecznych stokach, byłoby im rajsko
A jakie fantastyczne tło dla róż!
Smokini, gorąco namawiam Cię na pokaźną kępę tych wytrzymałych, chińskich trawek.

Nie polecam jedynie delikatnego Gracillimusa, bo obie kępy,nie przetrwały drugiej zimy.
A wielkie były i kupowane od autochtonki ( z cieplejszego, jednak rejonu).
-
minismok

- Kontakt:
Hanuś, Oliwko wy smoki na siano namawiacie?
przeciez okoliczni pekna ze smiechu jak zacznę trawy w trawy wkopywać zamiast kosić
wiem, wiem ze miskanty mają inne pod sobą.......
........takie mam na zawietrznej .......a dalej

wiem, wiem ze miskanty mają inne pod sobą.......
........takie mam na zawietrznej .......a dalej