Mój mały ogródek - Isia cz.2
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani byłam dzisiaj w Kutnie - "Świeto Róży" naładowana pozytywnymi emocjami i długa listę najróżniejszych różyczek do kupienia dla siebie i innych... i jestem bardzo, bardzo rozczarowana. Wystawców z różami (powyżej 2 rodz. ) 2 - słownie dwóch, było parę roślinek typu hortensje, iglaki, trochę cebul a ja sie pytam GDZIE TE RÓŻE !!!? jak widać tylko z nazwy Świeto. Przykro bardzo, bo nastawiałam się i czekałam na te zakupy, rabaty przygotowane i..... szkoda gadać. W zeszłym roku było podobnie ale było chociaż jedno stoisko z angielkami, w tym roku żadnego, w przyszłym już nie jadę

- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Isiu znam ten ból rozczarowania
Człowiek się nastawi, nakręci pozytywnie...........a potem
bum......nastrój pęka jak bańka
Ja miałam w tym roku zrobić różaną rabatkę ale jakoś tych róż też nie mogłam znależć.
Albo były metki róża typu róża albo jak już trafiłam ogrodniczy z dużym wyborem ,to wszystkie jakieś pochorowane były.
A co do tej wystawy ,to może powinni nazwę zmienić bo faktycznie bardzo wprowadza w błąd
Człowiek się nastawi, nakręci pozytywnie...........a potem
Ja miałam w tym roku zrobić różaną rabatkę ale jakoś tych róż też nie mogłam znależć.
Albo były metki róża typu róża albo jak już trafiłam ogrodniczy z dużym wyborem ,to wszystkie jakieś pochorowane były.
A co do tej wystawy ,to może powinni nazwę zmienić bo faktycznie bardzo wprowadza w błąd
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Isia

Ewuniu, Cynthio, Aga... dziewczyny macie rację jesienne zakupy przede mną, przykro jeszcze trochę ale przejdzie dzięki za wsparcie
Zenku wyjatkowo mokry rok sprawił że iglaki maja ogromne przyrosty, nawożę je wiosna oczywiście i pryskam od przedziorkopodobnych gadów
Wawrzyn - laur (ciekawa jestem jak przezimuje w gruncie)

takie różne widoczki...

Zenku wyjatkowo mokry rok sprawił że iglaki maja ogromne przyrosty, nawożę je wiosna oczywiście i pryskam od przedziorkopodobnych gadów
Wawrzyn - laur (ciekawa jestem jak przezimuje w gruncie)

takie różne widoczki...

-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z przyczepą??? Cóż takiego Isiu mogłabyś pakować aż na przyczepę? Ciekawe...
Współczuję zawodu związanego z wystawą. To przykre i takie...polskie
Dziewczyny dobrze mówią....sezon dopiero się zaczyna. Rozmawiałam ze swoim producentem u którego zamówiłam sporo róż, zaczyna kopać je dopiero w październiku! Może to i dobrze, bo we wrześniu dotrze zamówienie z R.
Zresztą, Isiu Ty i tak nie masz co narzekać, masz już sporo ciekawych róż
Zostawisz na zimę laur na rabacie???
Współczuję zawodu związanego z wystawą. To przykre i takie...polskie
Dziewczyny dobrze mówią....sezon dopiero się zaczyna. Rozmawiałam ze swoim producentem u którego zamówiłam sporo róż, zaczyna kopać je dopiero w październiku! Może to i dobrze, bo we wrześniu dotrze zamówienie z R.
Zresztą, Isiu Ty i tak nie masz co narzekać, masz już sporo ciekawych róż
Zostawisz na zimę laur na rabacie???
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeżeli nie masz Isiu żadnych świerków u siebie- nie daj się prosić! Do okrycia pnących i wielkokwiatowych róż, gałęzie
świerkowe będą jak znalazł! Ewa, jak widzę zabiera się za radykalne zmiany u siebie...
Tak dużo masz tych świerków? Isiu zapomniałam zapytać poprzednio- te bordowe liście to fragment żywopłotu? Bukowego czy pęcherznicowego? 
świerkowe będą jak znalazł! Ewa, jak widzę zabiera się za radykalne zmiany u siebie...
- Isia

witam miłych gości
Agniesiu pomysł z rozchodnikiem sprawdza się wspaniale bo zakrywa nóżki powojnikom i nie widać suchych patyczków tylko ładnie sobie kwitnie, a jak nie kwitnie to ma ładne liście
Ewuniu przyjadę po świerkowe gałązki na pewno, bardzo Ci dziękuję za zaproszenie, laur chyba zostanie, postaram sie go dobrze opatulić
Wiktorio Ewunia - Cynamonowa ma piękny świerkowy busz który kupiła wraz z działką, koniecznie trzeba go przerzedzić i dlatego chetnie z korzystam i pojadę po swierkowe gałązki dla różyczek i nie tylko. Fragment żywopłoto który widac to pęcherznica
dobrze poznałaś
A ten producent u którego zamawiasz różyczki to skąd ??
Witaj Izo
kwitną różyczki zwłaszcza wielokwiatowe. Na zdjęciu widoczna NN ale pięknie kwitnie też Friesia i Ice Lady. Rózyce które chciałam kupić zamówie częsciowo w Rosarium i będę sadzić
NN

Agniesiu pomysł z rozchodnikiem sprawdza się wspaniale bo zakrywa nóżki powojnikom i nie widać suchych patyczków tylko ładnie sobie kwitnie, a jak nie kwitnie to ma ładne liście
Ewuniu przyjadę po świerkowe gałązki na pewno, bardzo Ci dziękuję za zaproszenie, laur chyba zostanie, postaram sie go dobrze opatulić
Wiktorio Ewunia - Cynamonowa ma piękny świerkowy busz który kupiła wraz z działką, koniecznie trzeba go przerzedzić i dlatego chetnie z korzystam i pojadę po swierkowe gałązki dla różyczek i nie tylko. Fragment żywopłoto który widac to pęcherznica
Witaj Izo
NN

- Cynamon

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Isiu, bardzo interesujący kolor ma ta NN ... tak sobie myślę, że bezimienne róże odbieramy swoimi zmysłami - wprost, a za tymi znanymi, szlachetnie urodzonymi, stoi ich historia i dla nas też stają się "opowieścią", a nie po prostu pięknym kwiatem.
Pozdrawiam i zapraszam na łasuchowanie ... w buszu też ;)
... a busz ma ponoć 2500 świerków, wedle zapewnień poprzedniego właściciela, trudno to ocenić, jest tak gęsty, że nie da się wejść ... pomiędzy

Pozdrawiam i zapraszam na łasuchowanie ... w buszu też ;)
... a busz ma ponoć 2500 świerków, wedle zapewnień poprzedniego właściciela, trudno to ocenić, jest tak gęsty, że nie da się wejść ... pomiędzy