Ogród Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Miałam mieć 12.09 ale chyba się przesunie, bo większość grupy naciska na późniejszy termin.
Wyobrażenia były takie - że 2 długie wakacyjne miesiące starczą na naukę, ale praktyka pokazała inaczej.
Lato to nie czas na naukę :lol: , są inne przyjemności i teraz zostaje pisać prośbę o przesunięcie terminu :oops:
Wprawdzie wolałabym mieć go za 1,5 tygodnia a najlepiej już za sobą :D Cóż... trzeba się będzie podporządkować większości.

Dzisiaj Gosiu myślałam o pstryknięciu fotek ale deszcz u mnie pada :(
I tak ogólnie to w ogródku zrobiło się zielono, mało co kwitnie, jedna róża powtarza kwitnienie, wrzosy i jakieś niedobitki.
Teraz jestem na etapie kupowania cebul.
Czekam u mnie w ogrodniczym mają przyjść lilie w drugiej połowie września(ciekawe co będzie, marzą mi się pachnące)
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Cześć Asieńko :P
Ja już prawie zapomniałam jaka to była gonitwa przed egzaminami. Niby materiał do nauki rozłożony w czasie, ale na parę dni przed godziną"0" okazuje się, że nie zdążę! :shock:
A tego co "nie zdążę" na 100% mogłam spodziewać się na egzaminie :wink:
Na szczęście nigdy nie musiałam przesuwać terminów, zaliczyłam nawet parę zerówek przed czasem :P

Co do lilii - gorąco polecam :P W tym roku będę przesadzać cebule pod rabatki bliżej okien by częściej napawać się ich zapachem, nie wychodząc z domu :lol: A taki ze mnie leń!!!
Nie dość, że ładnie wyglądają, stosunkowo długo kwitną jeśli nie są na pełnym słońcu, to jeszcze zabójczo pięknie pachną!!! :P

Jeszcze raz powodzenia na egzaminie Ci życzę i ... nie dziękuj :wit
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu, ja również dołączam się do życzeń, na pewni zdasz egzamin, ja też mam małą swoją radość, odebrałam dyplom, co prawda to tylko technik,ale cieszy, w moim wieku na studia się już nie idzie.Ucz się póki jesteś młoda.
:lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, u mnie też głównie zielono, a nawet jesień gdzieniegdzie pędzelkiem przejechała :roll:
Pozostaje nam karmić wyobraźnię obrazami kwiatów, które wyrosną na wiosnę z cebulek, kupowanych teraz przez szalone ogrodniczki bez opamiętania :lol:
A egzamin... tfu, tfu... :wink:
Przed samym wyjściem mogę Cię wirtualnie kopnąć w... podobno na szczęście :lol:
Aśka68
500p
500p

Post »

Gosiu a może pamiętasz nazwę swoich pachnących lilii. Kupione w zeszłym roku lilie okazały się bezzapachowe :cry:

Iga ja taka młoda to nie jestem :oops: , 18 letnią córcię mam, czterdziestka mi w zeszłym roku stuknęła
Uczyć zawsze warto. Ja ostatnio z koleżanką rozmawiałam, że jak tylko osiągniemy "wiek właściwy" zapisujemy się na Uniwersytet III Wieku :D , tylko tam strasznie dużo chętnych, zastanawialiśmy się czy już w kolejkę się nie zapisać :lol:
Iguś a taki tytuł technika architekta zieleni sama chciałabym mieć, nawet myślałam kiedyś zapisać się na studia licencjackie z architektury zieleni, ale odstraszył mnie egzamin z rysunku.
Kompletnie nie potrafię rysować, nawet przerysowywanie sprawia mi kłopot

Gosiu jak dzisiaj poskakałam po forumowych ogródkach to rzeczywiście zielono się w nich zrobiło.
Nic tylko czekać do wiosny na pierwsze tulipany, hiacynty i setki innych cebulowych.
Bo jak czytam to na forum rekordziści w ilości cebulowych są :shock:
Może i ja kiedyś pochwalę się pół tysiącem wsadzonych cebul :lol:
Na wirtualnego kopniaczka czekam, jak będę miała konkretną datę i godzinę to dam znać.

Inni chętni jak się znajdą to też poproszę, niebolesny a może skutek pozytywny przynieść
:;230
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

:lol: :lol: :lol:
Moja noga czeka w gotowości bojowej :wink:
Też czytałam o tych setkach cebul... ale u mnie tak dobrze nie będzie :roll:
Zresztą, trochę ich już mam w ziemi (przy moich piachach zapadają sie skubane tak głęboko, że mogę zapomnieć o ich wykopywaniu :( ), tegoroczne planuję sadzić grupami w takich większych koszyczkach, więc też nie mogę przesadzić z ilością, bo pod taki koszyczek nie wystarczy dziura wydrążona sadzarką, trzeba małą rewolucję przeprowadzić :wink:
Jak dotrze zamówienie z cebul, muszę sporządzić listę wszystkich nowości łącznie z terminami kwitnienia, dokładnymi kolorami... a potem to pokomponować - i ewentualnie uzupełnić...
No i pamiętać, żeby wsadzać koszyczek do ziemi według zasady "większe z tyłu" :wink: ... jak zapomnę... będzie śmiesznie :roll:
A na nazwy pachnących lilii to i ja czekam... ja w tym roku trafiłam tylko jedną: Muscadet :) , choć mój M twierdził, że Pixels White też ma piękny zapach... może akurat miałam nasilony "bezwęch" :wink: alergiczny...
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A mnie się wydawało,że Ty ledwie 20 skończyłaś. :oops:

Nie ma to jak internet..............
Aśka68
500p
500p

Post »

Gosiu ja tym roku też spróbuję część cebul posadzić w koszykach. Nie wiem co z moich kompozycji wyjdzie, bo oznaczone mam tylko tegoroczne tulipany. Wykopane niestety nie wiem jakie kolory, wysokości.
Po prostu gapa ze mnie, zapomniałam jak kwitły pozaznaczać kolory wysokości, jak uschły łodygi to pozapominałam. Będzie ładny mix wiosną :lol: :lol:

Iga fajnie byłoby mieć znowu 20 lat :lol:

Dzisiejsze fotki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Asieńko dbaj o oliwkę niestrudzenie by cieszyła moje oko!!! :P
Ja swoją utopiłam ...
Generalnie muszę Ci powiedzieć, że Twój ogród jest kolorowy.
Jesień Tobie nie straszna dzięki trafionym nasadzeniom roślin o kolorowych liściach. Dobrałaś je perfekcyjnie!!!
Wytłumaczyłaś motylom, że to nie budleja? :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu, dobrze widzę na 2 focie od końca ten duży krzak to modrzewnica :?:
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Aśka68
500p
500p

Post »

Gośka będę się starała dbać o oliwkę jak najlepiej.
Nie wiem tylko jak sobie poradzi w pomieszczeniu gospodarczym zimą (tam najniższa temp. ok. 8-10 stopni i okno wprawdzie przysłonięte drzewami)??

Mariusz niestety to nie modrzewnica to stara wyrośnięta lawenda, jest naprawdę duża jak na swoje możliwości. W tym roku dokupiłam 6, ale przy niej to pypcie.
Widać jałowe piaski jej służą :lol:
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Jak u Ciebie ładnie... jak zobaczyłam to zdjecie z sosnami to po prostu wymiękłam... I choć mój ogródek jest zupełnie inny (przede wszystkim mniejszy), to mamy wiele wspólnego i nie tylko chodzi o imię.... :lol: :lol: :lol:
U mnie przygoda z ogrodnictwem rozpoczęła się od sprzątania pobudowlanego gruzu, śmieci (zakopane reklamówki z całymi butelkami po wódce itp.), tak, że udało się nam zapełnić największy kontener :evil:
I też zaczynam studia, choć moja wyższa edukacja jakby nie liczyć trwała 10 lat - do tego na pewnym etapie już prawie składałam papiery na "Wzornictwo ogrodowe" na SGGW :lol:
Bardzo mi się u Ciebie podoba.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Piękny ten Twój ogród :D Nie mogę się doczekać następnych fotek :D
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Śliczny watek.
Widać, że rozchodnik wielki daje radość nie tylko patrzącym ale i motylom.
Aśka68
500p
500p

Post »

Witaj Asiu , dziękuję za miłe słowa. Czytałam na Twoim wątku o twoich przygodach ze skarbami ukrytymi w ziemi :lol:
Ja też ciągle coś wykopuję, wprawdzie nie beton ale inne różne cudactwa. Kiedyś jak kopałam natrafiłam na 1 but, potem drugi, potem zawołałam M. bo bałam się co będzie następne......
A śmieci muszą być u mnie wiekowe bo co chwilę natrafiam na kapselki aluminiowe od mleka :lol: ale i słoiki, garnki, reszty śmieci z popielnika, wykładziny, o garderobie nie wspomnę :lol:

Dawidku może w niedzielę trochę popstrykam, trochę nudno u mnie w ogrodzie się zrobiło, prawie nic nie kwitnie :(

Priam dzięki, motyle lubią rozchodnik chyba nawet bardziej niż budleję
Aśka
Zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”