Nowy ogród Jacka cz.3
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajce! W związku z remontem, musiałem przenieść cały sprzęt w inne miejsce (właściwie to się przeprowadzić) i dopiero teraz udało mi się wszystko podłączyć i ogarnąć się w nowym miejscu
A tu widzę tylu miłych gości, z czego się bardzo cieszę
Wszystkim dziękuję za gratulacje. Naprawdę nie wiem, czym sobie zasłużyłem
JoluG, polecam Ci bokonię, bo masz duży ogród więc będzie się u Ciebie dobrze czuła
Pelagio, aksamitki białe albo nie wzeszły albo są żółte, bo teraz sobie przypomniałem, że jeszcze jakieś wysiewałem, więc może to te drugie. Nie żałuję, bo też ładne są.
Przyznam się, że nie pamiętam, czy się przebarwiają liście bokoni
Przyuważę w tym roku.
Moniko, cieszę się, że jesteś
Od niedawna mam niskie dalie i 'Heatwave' jest wyjątkowo urodziwa.
Igo, bez problemu zmieściłaby się u mnie jeszcze nie jedna duża roślina. Oczywiście nie pozwolę bokoni się panoszyć, bo jeden krzaczek wystarczy
JoluG, polecam Ci bokonię, bo masz duży ogród więc będzie się u Ciebie dobrze czuła
Pelagio, aksamitki białe albo nie wzeszły albo są żółte, bo teraz sobie przypomniałem, że jeszcze jakieś wysiewałem, więc może to te drugie. Nie żałuję, bo też ładne są.
Przyznam się, że nie pamiętam, czy się przebarwiają liście bokoni
Moniko, cieszę się, że jesteś
Igo, bez problemu zmieściłaby się u mnie jeszcze nie jedna duża roślina. Oczywiście nie pozwolę bokoni się panoszyć, bo jeden krzaczek wystarczy
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- JacekP

Witaj Bogusiu
Nie dorobiłem się na razie rozsadnika więc sieję tak pokątnie. Za rok może lepiej się zorganizuję, bo jednak trochę jednorocznych też by się przydało.
A jak siałem do doniczek, to też były różne problemy. Z tego siania to mam "aż" jedną szałwię błyszczącą i dwie kleome - liliputy. Ale już wkrótce zakwitną i oby się same rozsiały.
Jedynie rączniki wzeszły w 99% i teraz są wielkie. Aha! I jeszcze psianka koralowa, z którą teraz nie wiem, co zrobić, bo już mam z 10 doniczek a jeszcze pełno siewek.
A jak siałem do doniczek, to też były różne problemy. Z tego siania to mam "aż" jedną szałwię błyszczącą i dwie kleome - liliputy. Ale już wkrótce zakwitną i oby się same rozsiały.
Jedynie rączniki wzeszły w 99% i teraz są wielkie. Aha! I jeszcze psianka koralowa, z którą teraz nie wiem, co zrobić, bo już mam z 10 doniczek a jeszcze pełno siewek.
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku wreszcie nadrobiłam zaległości u Ciebie......ale się dzieje w Twoim ogrodzie
Połączenie kafli i kamieni wyszło niesamowicie
.....ja nawet nie wpadłabym na pomysł ,żeby je obok siebie umieścić....
Skalniak super
i bardzo fajna ta żółta aksamitka
Jacku,kupiłam sobie cieszyniankę bo przez cały rok miałam w pamięci jej piękne żółte kwiatki ,jakie pokazały się u Ciebie wiosną
Powiedz mi proszę jakie jej dać miejsce na rabacie,żeby jej było dobrze
Jej.......no i najważniejsze.....
Jacku ,serdecznie gratuluję serduszka
.......bardzo się cieszę ,ze należych do tego miłego grona wybrańców 
Połączenie kafli i kamieni wyszło niesamowicie
Skalniak super
Jacku,kupiłam sobie cieszyniankę bo przez cały rok miałam w pamięci jej piękne żółte kwiatki ,jakie pokazały się u Ciebie wiosną
Powiedz mi proszę jakie jej dać miejsce na rabacie,żeby jej było dobrze
Jej.......no i najważniejsze.....
Jacku ,serdecznie gratuluję serduszka
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- JacekP

Witaj Basiu i serdecznie dziękuję za wszystkie miłe słowa
W takim młodym ogrodzie zmiany widać najprędzej, bo coś powstaje z niczego. Sama to wiesz, bo Twój również zmienia się dynamicznie
Co do cieszynianki, to posadziłem ją w cieniu i chyba jej to odpowiada. Ma normalną ziemię ogrodową. Kwiaty utrzymywały się bardzo długo, bo się zasuszają na roślinie z rozprostowanymi płatkami więc mogłem je podziwiać chyba przez dwa miesiące. Teraz jest ładna zielona kępka.
W takim młodym ogrodzie zmiany widać najprędzej, bo coś powstaje z niczego. Sama to wiesz, bo Twój również zmienia się dynamicznie
Co do cieszynianki, to posadziłem ją w cieniu i chyba jej to odpowiada. Ma normalną ziemię ogrodową. Kwiaty utrzymywały się bardzo długo, bo się zasuszają na roślinie z rozprostowanymi płatkami więc mogłem je podziwiać chyba przez dwa miesiące. Teraz jest ładna zielona kępka.